(27/8) Föredraget

Dags för föredraget jag nämnde tidigare.Det var ett ganska intressant föredrag allt som allt. Bengt hette den f.d. biskopen som talade. Sån tur är var han ganska liberal för att vara en kyrkans man. Han sa en hel del bra grejer men så fort han tog upp olika delar av bibeln så trodde jag att jag skulle dö, för det känns så jävla dumt att alla präster och troende ska lyda en så gammal bok som om den vore skriven baserad på fakta. Men jag gillade när någon frågade något om bibeln och biskopen skojade "den där gamla boken....." - han hade lite humor i alla fall.

Han var precis som vi andra ganska trött på hur uråldrig kyrkan fortfarande är. Han berättade också om när han satt i en kyrkostyrelse av något slag i 16 år och ingen tog nånsin upp andliga frågor. Så en gång tog han själv upp en andlig fråga (EN på 16 år.....) och senare frågade de andra i styrelsen varför han ville PROVOCERA.... Det säger väl allt om kyrkan idag. Allt är byråkrati.

När föredraget var slut sa Biskop Bengt "vi är lika förvirrade som innan, men nu är vi i alla fall förvirrade på en högre nivå". Så han var ju i alla fall rolig.

Det mörknade fort men sen hann vi fika i källaren och jag hann ta lite fler bilder. Det hade blivit ganska mörkt men det blev ändå några kort.


Sen kom jag hem och skrev allt detta och när jag började skriva så slog jag på tv:n och så gick Scary Movie 3. Såna löjliga filmer är absolut inte min smak, men gud vad rolig Charlie Sheen är! Det har jag nyligen insett även när jag ser på Två och en halv män, att han faktiskt är en väldigt bra komiker. Tajming och sånt.

Nu ska jag njuta av Seinfeld. Gonatt!

Related Posts with Thumbnails

Kommentarer

♥ Du får gärna kommentera inlägget här:


Ditt namn, sötnos?
Kom ihåg mig?
E-postadress? (den ser bara jag)

Blogg- eller sajtadress?

Din kommentar:

Tack så mycket! ♥♥♥
Trackback

LucyMoran

LucyMorans
"unika besökare"
(sedan 10 nov 2009):
free countersRSS 2.0