(31/5) Sötnos


Related Posts with Thumbnails

(30/5) RIP Dennis Hopper

Som du säkert har hört talas om vid det här laget så gick Dennis Hopper bort i lördags eftermiddag. Han har länge varit sjuk i cancer.

Dennis familj och vänner, bland annat Viggo Mortensen, min stora förebild, kommer sakna honom oerhört mycket. Jag tänker på er och hoppas ni tar hand om er nu när ni har det som svårast.



Related Posts with Thumbnails

(28/5) Matlust

Igår kom jag över en massa bilder på mat och dryck och efterrättsmums som gör att det verkligen vattnas i munnen. Här har vi några av bilderna:











Håller du med mig? Blir man inte sugen?

Related Posts with Thumbnails

(27/5) Pikachu


Related Posts with Thumbnails

(26/5) ESC-uppladdning!

Imorgon tävlar Anna Bergendahl med låten "This is my Life" i Eurovision Song Contest i Oslo, ifall du har missat det. ^_^ Jag tycker det ska bli kul att se hur det går för henne, fast jag orkar nog inte se hela programmet. Finalen, däremot, kommer jag sitta bänkad vid! =)

Vad tycker du? Ska det bli kul? Har Sverige nån bra chans i år?

Anna laddar för tävlingen:



När Anna vann den svenska finalen, skrev jag också om henne (och hennes Idol-audition):


Related Posts with Thumbnails

(24/5) Sengångar-sötnosar



Går det att få nog av söta djur??? NEJ! Det är omöjligt!

Här är världens sötaste video av några sengångare i Costa Rica som har blivit omhändertagna på ett hem för att deras mammor inte längre finns och kan ta hand om dem.

Är de inte helt UNDERBARA???!!

Meet the sloths from Amphibian Avenger on Vimeo.


Related Posts with Thumbnails

(23/5) No Plain White T's

Hihihihi...... På sajten Bustedtees.com finns massor av t-shirts med snygga och roliga tryck för både tjejer och killar. Här är några av mina favoriter:






















Related Posts with Thumbnails

(22/5) Fotokonst

National Geographics hemsida finns det massor av vackra bilder på djur och natur och såna motiv. Man har oändligt mycket snygga foton att titta på. Problemet är bara att man öppnar massor av nya flikar med foton i webbläsaren för man kan inte låta bli! Hela internet segas ner för man kan inte sluta öppna fler och fler foton och till slut blir man galen!

Men i alla fall.... nu var det inte det jag skulle skriva om - utan visa upp några av de underbara korten jag hittade på hemsidan.


En räv i Norge.


Keoladeo National Park i Indien.


Fåglar i dimma.


Geopardmamma med sina ungar.


Vacker spegelbild.


En liten krokodilunge tar sig ut ur sitt ägg.


Outer Hebrides, Skottland.

Related Posts with Thumbnails

(21/5) Faktiskt en bra låt

Jag vet ingenting om såna här nya artister men här nedan finns en låt med sångerskan Demi Lovato. Det är faktiskt en ganska bra låt. Den har satt sig lite i huvudet på mig.



Nån som gillar låten? Vad tycker du?

Related Posts with Thumbnails

(20/5) Flytande inredning

Idag kom jag över en video från inspelning av Titanic-långfilmen, som handlade om själva dekoren på båten de hade byggt. Och just de här rummen var precis min stil med de orientaliska inslagen och med möbler i sekelskiftestuk. Här är några bilder hur de hade inrett på båten.





Jag älskar ALLT med de här bilderna. Korgmöblerna, väggpanelerna, dörrarna, valven, fönstren och kakelgolvet ska vi inte tala om. Och FÄRGERNA! Gud vad läckert det var!

Men det allra viktigaste så klart - PALMERNA! Föreställ dig bilderna ovan utan några växter alls. Det hade sett hur tråkigt ut som helst!!! Gröna växter gör alltid en sån enorm skillnad så det är löjligt.

Related Posts with Thumbnails

(19/5) You Make it Real For Me

James Morrison är en av mina favoritartister och här är hans fantastiska "You Make it Real For Me". Han framförde låten live i Mix Megapol och han tar i så till och med en av gitarrsträngarna går av!

Jag tycker han är helt fantastisk! Vad tycker du?



Jag har tidigare bloggat om honom här.

Related Posts with Thumbnails

(18/5) Chris Kleins Mamma Mia-audition

Har du hört talas om den här videon som har börjat cirkulera på nätet? Chris Klein, känd från bl.a. American Pie-filmerna gjorde en audition för att vara med i Mamma Mia som kom för två år sedan. Här är bilder från hans tidigare filmer ifall du har glömt vem han är:

 

 

Nu har Mamma Mias filmbolag släppt hans auditionvideo och den är........ hm..... sjukt underhållande. Det är väl det bästa man kan säga om den..... Kolla in den här videon! SNÄLLA!




Stackarn.... han måste ha trott att Mamma Mia skulle vara mer av en komedi än den faktiskt var. Och han varnade ju själv innan så casting-.... personerna inte skulle bli besvikna så han hade väl själv sina aningar att han inte..... skulle göra ALLTFÖR stor succé.... Hehe... Vad ska de tänka när de ska sitta där och bedömma? De måste ha så otroligt svårt att hålla sig för skratt!

Bäst tycker jag att hans ögon är! Jag kan knappt titta på videon för hans ögon är så läskiga!!! Nej, jag ångrar mig! ALLRA bäst är hur han börjar sjunga opera i refrängerna! Hahahahaha..... jag tror jag dör.....

Vad tycker du om videon och Chris Kleins sångprestation?

Related Posts with Thumbnails

(17/5) Illusion


Såna här illusioner är fascinerande, tycker jag.
Kan du titta på den här figuren utan att tycka att den rör sig?

Related Posts with Thumbnails

(16/5) Richard Dawkins



Har du hört talas om professor Richard Dawkins? Han är välkänd i ateistsammanhang och är ansedd som en av de bästa inom sitt område. Han har alltid massor av bra argument varför religion är rent utsagt löljigt och framför allt farligt. Och jag håller så klart med honom på alla plan.

Här är en av mina favoritvideor med Dawkins. Han belyser religiösa människor synsätt så bra.



Vad tycker du om videon? Det vore kul att höra.
Intressant? Ointressant? Håller du med om argumenten?
Vad får du för tankar?

Related Posts with Thumbnails

(15/5) Igång igen!

Äntligen har jag lyckats få tillbaka min dator till sitt forna själv! Nej, säger man "själv"....? Äsch... du fattar!

Men i alla fall..... YEEEEY!!! Jag tog bort ännu en webbläsare igår kväll och nu fungerar datorn som smort! Jag hade väl aldrig kunnat tro att några stycken WEBBLÄSARE kunde sega ner systemet SÅ MYCKET MER än andra program segar ner allting. I slutet på april provade jag nämligen Firefox på allvar och också Opera och Safari, för jag tänkte att det skadar väl inte att prova....? Tidigare hade jag Internet Explorer och Chrome så då hade jag fem webbläsare totalt.

Senast 2-3 veckorna har jag inte kunnat ladda upp bilder till nätet eller inte ens spara bilder från nätet på datorn. Och jag har inte heller kunnat redigera bilder. Problemet har varit då det kommer fram ett litet fönster där man väljer vad man ska spara bilden i. Varje gång ett sånt litet fönster dykt upp så har systemet fastnat och internet eller bildprogrammet (vilket jag nu använde) har stått att det "inte svarar". Jag har behövt stänga ner program via Aktivitetshanteraren varannan minut nästan! Det har vartit sååååååååå drygt att jag hade kunnat bli halt galen!

Men nu har jag bara kvar Firefox och Internet Explorer. Det är bara Firefox jag använder så jag ska nog ta bort Explorer snart också. Så nu funkar allt som det ska och jag kan ladda upp bilder igen!!! YEY!

Här är två fina bilder jag velat lägga upp så länge.



Foton tagna av Tim Walker.

Related Posts with Thumbnails

(14/5) Sötsaker!

Här är massor av söta smycken och annat gulligt. Alla sakerna kan hittas på Merkell.net!


Related Posts with Thumbnails

(13/5) Knäppa lagar...

Här nedan har jag en lista på väldigt underliga lagar, som jag hittade på Facebook.
Och jag hittar inte på - lagarna finns i verkligheten!




It is illegal to die in the Houses of Parliament.





It is an act of treason to place a postage stamp bearing the British monarch upside-down.





In Scotland, if someone knocks on your door and requires the use of your toilet, you must let them enter.





The head of any dead whale found on the British coast automatically becomes the property of the king, and the tail of the queen.





In the city of York it is legal to murder a Scotsman within the ancient city walls, but only if he is carrying bow and arrow.





It is illegal to enter the Houses of Parliament in a suit of armour.


Related Posts with Thumbnails

(12/5) Katternas födelsedag!!!


Idag fyller mina älsklingar 7 år!!!! 7 år!!!! Det går ju inte - de är ju bara små BÄÄÄÄBISAR! Naaaw.... gud vad söta de är.....

 

Min dator strejkar ju fortfarande totalt så jag kan ju inte göra något fint kollage med katterna eller vill visa fina bilder på dem..... :( Typiskt. Så jag lägger ut gamla bilder på dem så jag får njuta av dem.


GRATTIS MINA ÄLSKLINGAR!



Related Posts with Thumbnails

(11/5) Ännu en underbar bäbis

Jag kan inte få nog av kissekatter på YouTube! Här nedan finns en underbar bäbis för den som inte har sett videon förut.

Guuuud vad söt den är! Den kan ju knappt väga ett halvt kilo ens!



Mina egna bäbisar fyller år imorgon! De fyller 7! (man måste säga "su" på bäbispråk..... nej, jag menar bäbispjåk....)

Gud vad stora mina bäbborna blivit!! Jag skulle så gärna vilja träffa dem imorgon men jag är så sjukt dålig i halsen så jag får inte smitta mamma och pappa. Typiskt att jag ska vara sjuk just nu! Fan fan fan!

Related Posts with Thumbnails

(10/5) Åh vad jag längtar till juni!

Jag borde längta till juni mest för sommaren men det är också en STOOOOR fördel att True Blood börjar igen! Jag har längtat så mycket och i juni drar säsong 3 igång. Och Alexander Skarsgård är ju bara så bra som vampyr! Och inte liiiiiite läcker..... Ladies, am I right....?


Alexander tidigare i min kategori - Ögongodis: här.

Related Posts with Thumbnails

(9/5) Smärta och chokladdoppade jordnötter

Jag har skitont i halsen idag och jag vill bara dö. Jag vaknade med taggtråd i halsen, det var riktigt illa. Jag tog mig ändå till affären för man måste ju ändå handla nån gång. Köpte bland annat såna här....



.....som jag sitter och äter på just nu. Och ICAa vaniljglass. Den blir nog mums! Det är faktiskt riktigt jobbigt att behöva äta ofta för att bara tugga och slippa halsontet. Åh vad arg jag blir när det hela tiden gör så ont!!!!!!!!! Rädda mig någon!

Related Posts with Thumbnails

(8/5) Nostalgi

Luftens hjältar brukade jag se när jag var liten. Nån mer som kommer ihåg serien?



Trasdockorna var också så gulliga!



Djurgården och Bo-Ko! Hahaha.... så roligt det var!



Vilka barnprogram är nostalgiska för dig?

Related Posts with Thumbnails

(7/5) A fool to remain INsane

Här får George W. Bush en svår fråga och det blir så uppenbart pinsamt i hela rummet. Alla måste tänka - hur fan blev han president?

Bush själv gör heller ingen hemlighet av sin dumhet. Han stoltserar snarare med den.


Related Posts with Thumbnails

(6/5) Fler intressanta fakta



För ganska länge sen bloggade jag om intressanta fakta jag hade hittat på Illustrerad vetenskaps hemsida. Då besvarades frågorna:

Hur undviker fåglar att få kalla fötter?
Varför är planeter runda?
Varför får man inte dricka saltvatten?


De frågorna och dess svar hittar du i ett inlägg i kategorin Intressant.
Här kommer det nya frågor och svar (bl.a. om söta delfiner)!




Varför trillar vi inte ur sängen?

Det sägs att vi vänder oss flera gånger varje natt. Hur undviker vi att ramla ur sängen?


SVAR:
Det är riktigt att vi byter sovställning ofta under loppet av en natt. Det inträffar vanligtvis 20 till 25 gånger, när vi går från den ena sömnfasen till den nästa. Det handlar inte om några stora rörelser, utan ofta vänder vi oss 90 grader, till exempel från rygg till sida.

Härvid kan vi naturligtvis komma i närheten av sängkanten, men även om vi inte är medvetna om det, kommer nervsystemet att registrera att en arm eller ett ben plötsligt inte har något underlag. Därefter skickar systemet tillbaka signalerna till hjärnan om att vi skall vända oss åt andra hållet nästa gång kroppen går från en sömnfas till en annan.

Att berusade människor ramlar ur sängen, beror på att nervsystemet är förgiftat av alkohol och det naturliga korrigeringssystemet därmed är satt ur spel.

Hos mindre barn är anledningen en annan. Centrala nervsystemet och det undermedvetna är inte fullt utvecklat, och därför kan små barn falla ur sängen, om de inte stoppas av spjälor eller något annat hinder.



Hur hittar pillret fram till det onda?

Hur vet medicinen var det gör ont någonstans?


SVAR:
Svaret är både enkelt och komplicerat. När kroppens vävnader skadas – om vi till exempel klämmer ett finger i en dörr eller tappar en gaffel på foten – skickas det ut smärtframkallande ämnen från skadestället till hjärnan via blodomloppet. Samma sak sker bland annat, när spänningar i nacken eller hårbotten ger oss huvudvärk. Vanliga smärtstillande medel som Aspirin och paracetamol innehåller ämnen, som reagerar på dessa smärtämnen och hindrar utsöndringen av dem. Man kan alltså säga att ”smärtstället” själv kallar på medicinen.

Riktigt så enkelt är det dock inte, för medicinen är inte så målinriktad i sin verkan. Den hämmar nämligen även andra ämnen, och kan därför ge biverkningar. Medicinen kan till exempel hämma ett enzym, som skyddar magslemhinnan, vilket gör att långvarigt bruk av smärtlindrande medel kan ge magsår. Dessutom belastar medicinen precis som all annan medicin kroppens organ – njurarna och levern – när ämnet skall transporteras ut ur kroppen. En ny sorts Aspirin som lär vara mer målinriktad är dock på väg.

Lokalt verkande medicin kan dock inte användas vid all sorts smärta. När det inte rör sig om en lokal skada, eller om smärtan är kraftig använder man i stället centralt verkande medicin, som fungerar som morfin eller ombildas till morfinliknande ämnen i kroppen. Preparaten kallas för centralt verkande, eftersom de påverkar centrala nervsystemet, ryggmärgen och hjärnan och därmed upplevelsen av smärtan. De ger effektiv lindring, men medför samtidigt en risk för beroende.




Varför simmar delfiner synkront?

Delfiner simmar nära varandra under långa sträckor. Varför gör de så?


SVAR:
Delfiner orienterar sig genom att skicka ut klickande sonarljud, som reflekteras som ekon. Tyska delfinforskare vid universitetet i Tübingen har nyligen visat att det hos näbbdelfinen i regel endast är en av delfinerna i en grupp som skickar ut sonarljud, medan de andra bara passivt lyssnar på ekot. Detta fungerar dock endast om de simmar mycket nära varandra. Forskarna förmodar därför att delfinerna simmar synkront för att spara energi. Andra undersökningar visar nämligen att frambringandet av klickljud ökar ämnesomsättningen. Forskarna ser även möjligheten att synkronsimning gör det möjligt för vissa av delfinerna att slappna av mer och kanske till och med halvsova under långfärden.




Varför är himlen blå?

När vi tittar uppåt, möts vi av en blå himmel. Varför är det så?


SVAR:
På väg ned mot jordens yta sprids ljuset med de kortaste våglängderna kraftigast. Det blå ljuset är den mest kortvågiga färgen i det synliga spektrum, och därför sprids det väsentligt mer blått ljus över himlen än ljus i alla andra färger.

Det är de minsta molekylerna i atmosfären såsom syre (O2) och kväve (N2) som sprider ljusets färger olika. Större partiklar, till exempel vatten och damm, sprider ljus i stort sett oberoende av dess färg.

Det är därför möjligt att bedöma mängden av just vatten i atmosfären genom att titta på hur ljusblå himlens färg egentligen är. I en extremt torr polarluft framstår himlen nästan som svart-blå, och den i våra ögon blåaste himlen är faktiskt mestadels uppblandad med en del andra färger – alltså vitt ljus – vilket gör att den ser riktigt blå ut. I luftmassor som under längre tid har tillförts vattenånga från varmt havsvatten blir himlen i det närmaste vitaktig, och favoriseringen av den blå färgen överskuggas helt av en kraftigare reflexion av hela färgspektrum.

Spridningen, som gynnar det blå ljuset, som har kortare våglängd än det röda, kallas för Rayleighspridning. Storleken av de molekyler som sprider ljuset ligger här relativt nära våglängden för ljuset. Det blå spektrum ligger mellan cirka 4000 och 5000 ångström, medan till exempel rött ljus har en våglängd på cirka 7000 ångström, där en ångström motsvarar 10-10 meter.

Rayleighspridningen är också orsak till ett annat lika välkänt fenomen – den röda solnedgången. Här är solstrålarnas väg genom atmosfären så lång att endast den mest "uthålliga" färgen finns kvar – nämligen rött.


Källa: Illustrerad Vetenskap


Related Posts with Thumbnails

(5/5) Följa John

De här sötnosarna är ju helt bedårande!
Och kolla på slutet av videon!
LOL..... jag skrattar varje gång jag ser den! Helt underbart!


Related Posts with Thumbnails

(4/5) Lista

Jag hittade den här listan hos Cosmopolitan.se. Kopiera den gärna och fyll i på din blogg också!



Nämn något som gjorde dig glad igår: Att jag lyckades städa lite grann.


Vad gjorde du kl 08 imorse: Nannade kudde... hihi....


Vad gjorde du för 15 min sedan: Facebookade


Det sista du sa högt: Det var nog "hejdå, hälsa katterna" till mamma i telefon


Det senaste någon sa till dig: Mamma sa "hejdå, hälsa Flora", min gosielefant!


Vad har du druckit idag: Fanta Exotic som är så gott!


Vad var det senaste du åt: färdigrätt med pasta och köttfärsås, sååååå gott!


Vad var det senaste du köpte: oj då.... kommer inte ihåg.... mjölk, för två dagar sedan


Vad är det för färg på din ytterdörr: vit med lite rosa schabloner nertill, de har alla lägenheters dörrar


Vad är det för väder hos dig nu: nu är det mörkt ute, men det var en fin solig dag!


Godaste glassmaken: vanilj med krossad choklad! mmmmm...... gärna sån där "gammeldags" vaniljglass. Om man köper en strutglass så älskar jag Cornetto Classico!


Tror du på kärlek vid första ögonkastet: jo.... jag tror nog jag gör det. jag antar att det är möjligt


Sover du tungt: jag tror det. jag får för lite sömn så jag sover som en stock när jag väl får chansen


Drömmer du mardrömmar: inte ofta. knappt alls


Trivs du med ditt jobb: har inget


Favoritklädsel: jeans och t-shirt bara. mjukt och mysigt


Favoritlåt just nu: oj...! vad svårt.... jag lyssnar mest på oldies just nu så det är väldigt svårt


Vad ser du om du tittar till höger: mitt fönster, hurtsar och min lilla tv


Vad gör dig glad just nu: snälla facebook-människor, Big Bang Theory, CHOKLAD!


Vad ska du göra härnäst: mysa och äta kvällsmat framför datorn


Höger eller vänsterhänt: höger. jo, jag är tråkig


Humör just nu: glad!


Favoritgodis: winegum, bilar, och jag älskar såna där rosa svampar!


Kläder just nu: jeans och t-shirt som vanligt...


Sommarplaner:? inget särskilt. BADA BADA BADA!


Hur många kuddar sover du med: jag har 3 i sängen men sover med 2


Spelar du något instrument: nej, jag har provat att spela keyboard och fiol men jag blev aldrig nåt vidare på att spela dem


Morgon eller nattmänniska: tja.... jag älskar att gå upp tidigt faktiskt, när man är utsövd. men sånt som att sitta och koda i bloggen är nästan omöjligt att göra annat än på natten


Vad är viktigast för dig: ja...... det är nog att människor har bra värderingar. Jag önskar ingen förstörde för någon annan, på något vis.


Är du kittlig: ja, lite ^_^


Snarkar du: nej


Stjärntecken: lejon. tiger som kinesiskt stjärntecken


Längtar du mest efter just nu: på kort sikt så är det nog mest att sommaren ska komma.

 


Bye Bye! Gonatt!



Related Posts with Thumbnails

(3/5) Pat Condell är genial!

Jag har tidigare bloggat om Pat Condell. Jag har nu sett ännu fler av hans videor och jag säger: HAN ÄR HELT GENIAL. Han har så sjukt bra argument mot religion.

Se bara här nedan. En av hans bästa videor:


Related Posts with Thumbnails

(2/5) Klänning

Visst är det här en fin klänning? Jag tyckte om den.
Den finns hos Haléns i alla fall, ifall det är nån som är nyfiken på den.



Jag sitter här och halvsover i min skrivbordsstol. Jag måste ta lite müsli och se på Big Bang Theory och sen lägga mig i soffan med min gosielefant Flora och sova en stund.

Imorgon ska jag hinna deklarera också. Glöm inte bort det!

Och just det, i förrgår bloggade jag om "påvesången" i ett inlägg och nu har jag bytt ut den videon mot en engelsktextad video. Det är faktiskt ett ännu bättre syfte med videon när man ser texten också.

Och jag måste ge en talong till ordföranden i min bostadsrättsförening för vi ska få portkod till ytterdörren. Det tycker jag är jättebra. Och de ska koppla den till våra telefoner. Det låter ju riktigt spännande!

Är det nån som har den sortens portkod?
Och hur "bekräftar" man att man vill öppna dörren då? Gör man det också i telefonen? Nån som vet? I så fall verkar det ju vara ett ganska smidigt sätt att skaffa portkod, om man nu slipper dra sladdar och bygga dosor i varje persons lägenhet och sånt.

Related Posts with Thumbnails

(1/5) Club MUMS!

Tänk att det redan är 1:a maj! Jag förstår verkligen inte hur tiden har gått så här fort. Tänk att om mindre än två månader så har Victoria och Daniel gift sig och det är plötsligt midsommar!!! Jag fattar ingenting, vi hade snö för 1-2 veckor sen.....

Min dator är fortfarande riktigt riktigt stygg! Den gör ingenting den är tillsagd. Jag jobbar på att fixa den så gott jag kan men jag är så otroligt stressad.

Jag är jättesugen på club sandwich. Ser det inte så otroligt gott ut???



Och just det, glöm nu inte att deklarera!

Related Posts with Thumbnails










RSS 2.0