(28/2) Mars!



Tänk om bara en stund är det mars!
Herregud vad tiden går fort..... Nu låter jag som en 70-åring.... Hahaha..........


Related Posts with Thumbnails

(27/2) Flashbacks



The Best of He-Man and the Masters of the Universe (10 Episode Collector's Edition)

Nån som sett He-Man? Wow vad man får nostalgi-känslor!


Related Posts with Thumbnails

(26/2) ¡Vacación!

             


Nu får det vara nog med spring för mig den här veckan. Jag kastar in handduken och tar helg. Redan på torsdag kväll. Och det känns UNDERBART!!!!!!

Eller jag tar inte bara helg - jag tar faktiskt SEMESTER. Jag behöver verkligen bara slappa i ganska många dagar. Den här veckan har jag bara spenderat en enda dag med att ta det lugnt. Jag är helt utmattad.

Det är inget fel i att inse sina begränsningar och vad man klarar av. Att ta i för hårt, stressa och inte ha någon fritid eller nånsin ha kul - det känns ganska UTE. Lite 00-tal. Hehe.... Låt 10-talet handla om att veta vad som är lagom, vara balanserad och lyssna till dig själv och vad du behöver. Det kan du bara vinna på!

Idag har jag handlat det sista jag behöver för att bara stanna inne i en massa dagar och bara njuta. Det får snöa hur mycket det vill. Jag bryr mig inte ett dugg.


Jag tänker bara hålla mig inne och:

- blogga,
- läsa bloggar (hehe.... behöver verkligen ta igen....),
- plocka ögonbrynen (underbar hobby!)
- se mysiga filmer,
- äta kylskåpskall choklad och dricka riktigt kall mjölk till.... (okej.... nu dör jag....),
- göra sodoku,
- äta äpplen,
- se på Seinfeld, Big Bang Theory och Two and a Half Men,
- riva naglarna,
- läsa skvaller,
- äta massvis av god mat och godis jag köpt,
- spela Keen 4,
- dricka varm saft osv osv.

Det ska bli SÅÅÅÅÅ mysigt! Vad ska du göra i helgen? Gonatt!





UPDATE: Hihihi.... som min gulliga kompis Kim påpekade så ska jag absolut ha kul med henne och utmana varannn på nätet också! Vi älskar frågesport! Kram!

Related Posts with Thumbnails

(24/2) Hehe.... urusel uppdatering....

Jag har haft fullt upp den senaste veckan så jag har inte hunnit uppdatera som jag hade velat. Och inspirationen är väl inte heller vad den vanligtvis är. Men jag ska bättra mig! Hahaha....

Så då är väl detta ett bra tillfälle att fråga dig - ja, just du! - hur mycket tycker du en bloggare borde uppdatera? Hur ofta skulle du vilja läsa en blogg om du fick önska helt fritt?

Tyck till! Det är bara att skriva precis vad du själv tycker!
Jag undrar för att själv har jag alltid otroligt många bloggar att läsa och när någon bloggare... "tar semester" blir jag bara lättad för då hinner jag läsa ikapp andra bloggar. Jag vill följa bloggen i fråga - men önskade kanske att bloggaren inte skulle skriva riktigt lika ofta. Därför tror jag andra bloggläsare också kanske blir lättade av få inlägg - precis som jag. Men jag har nog inte rätt i det. Eller?

Jag vet att jag har en tendens att inte veta var gränsen går mellan att läsa bloggar för att det är kul och för att det blir ett måste. Om jag inte har tid med så många måste jag ju ändra mitt beteende. Jag ska bättra mig med det också! Hihihi...

Så - vad tycker du?
Och hur ofta vill du att en bloggare ska skriva?
Tycker du nånsin det blir jobbigt att hinna med att läsa bloggarna du följer?
Vad gör du då, i så fall? Jag behöver tips!!!


Related Posts with Thumbnails

(21/2) Ja tack


De här örhängena såg jag på nätet för ett tag sedan. Ursnygga men kanske lite jobbiga att ha på sig eftersom de tar i.... tja, vad blir det...? Axlarna? Halsen? Hahaha.... jag vet inte vad man ska kalla det....

Tyvärr vet jag inte var örhängena säljs dock. :( Nån annan som vet?

Stor söndagskram på dig!


Related Posts with Thumbnails

(20/2) Yum!

Jag säger bara YUM!


Related Posts with Thumbnails

(18/2) Åh vad läckra skor!


Related Posts with Thumbnails

(17/2) Underbar kisse!


Related Posts with Thumbnails

(16/1) Vad anser du om waterboarding?



Christopher Hitchens
är i mina ögon nästan en IDOL. Har du hört talas om honom? Han är en journalist som arbetar för bl.a. Vanity Fair och har väldigt starka åsikter mot all religion.

Och jag håller med honom om nästan allt. Jag tycker få företeelser är så bisarra som religion och det är än mer bisarrt att alla religioner fortfarande får existera, så mycket skada som de gör.

Hitchens blev tillfrågad av sin chefredaktör om han ville prova waterboarding. Få journalister skulle väl gå med på detta men Hitchens sa ja.

Här nedan få vi se när Hitchens provar på waterboarding. Det är väldigt intressant att se hur det går till och hur det påverkar individen som blir utsatt reagerar. Klippet kan vara obehagligt för känsliga tittare.



I USAs högerblock låter det ju så klart annorlunda. En konsevativ radiopratare, Erich “Mancow” Muller, var mer än gärna villig att prova på waterboarding han också - men av en annan anledning. Han ville visa på att det inte var så farligt som alla trodde. Han ville visa på att det INTE var tortyr.

Som du märker i nedanstående klipp så var det en rejält skämtsam stämning i studion och "Mancow" ville gärna visa på sina starkt konservativa åsikter.



Här finns en artikel om du är intresserad.

Vad anser du om waterboarding?
Är det rätt att använda det och annan tortyr för att rädda människoliv?
Andra tankar om ämnet?


Related Posts with Thumbnails

(15/2) Svar på min egen fråga!

Följande inlägg skrev jag den 8:e januari:



Jag fick jättemånga svar från en massa snälla människor och de flesta sa att filmen var mycket mer än bara action. Så för en vecka sen såg jag äntligen filmen och nu kan jag svara på min egen fråga!

Avatar var absolut min stil – även om det var mycket action. En väldigt bra film som har det mesta.

Dock ska jag absolut inte kasta mig över första bästa actionfilm i fortsättningen. KNAPPAST! Utan Avatar är helt enkelt i en klass för sig.

Om jag annars måste genomlida en actionfilm och det kommer en ny actionsekvens så känner jag bara för att säga till personen brevid mig: "väck mig när det HÄNDER nånting...".




UPDATE: Alla mina inlägg om Avatar:
(8/1) Ska man...? Verkligen?
(9/2) ÄNTLIGEN!
(15/2) Svar på min egen fråga!
(13/4) Äntligen! 3D!!!!
(15/4) Avatar-update!
(22/4) Åh vad jag älskar Avatar!

Related Posts with Thumbnails

(14/2) Valentine



Ha nu en jättemysig alla hjärtans dag!!!

Idag ska jag få träffa mina änglar igen!


Related Posts with Thumbnails

(13/2) Melodifestival-mys!

Nu är det dags! Melodifestival! YEY. Jag har varit ute och införskaffat gott nu till tv-festen!

Finns det något bättre än att ta ett stort bett i ett hårt Red Delicious-äpple??? Jag åt för ett tag sen en underbar middag med min en av mina favorit-frysmatsrätter! Den är helt otroligt god och passar så gott till Seinfeld! Hahaha.... Med lättmjölk vid sidan av kollapsar jag nästan av MUMS!


Och nu till tv-myset är det obligatoriskt med GODIS och Icas sour cream and onion-chips (Sveriges godaste chips, helt klart!!!). Jag gillar att dippa i OLWs vitlöksdipp. Man bara blandar den med en valfri naturell fil istället för gräddfil - det är lika gott, jag lovar! Gräddfil är väl mycket fetare? Helt onödigt - filen blir jättegod! Sen är det superviktigt att dippen måste stå i minst 20 minuter i kylen, den måste blanda sig ganska väl. Sen är den underbart god till chipsen!


Hahahaha.... vad roligt hur Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw parodierar de gamla programledarna!!! Hihihihi.... Meltzer är ju som bekant en mästare på roliga imitationer. Hon var riktigt bra som Petra Mede!

Nej, nu måste jag till tv-soffan och mysa där istället. Njut av programmet du med! Kram!

Related Posts with Thumbnails

(12/2) Borde ha gått vidare!



Visst var det skandal att Linda Pritchard åkte ut ur Melodifestivalen? Usch, det tyckte jag inte om. Hennes låt var ju den bästa låten av alla bidragen. Och så åkte hon ut. Skandal!



Ska du sitta bänkad för nästa delfinal imorgon?


Related Posts with Thumbnails

(12/2) Träningsvärk....

I förrgår var jag ute och handlade och sen bar jag upp fem kassar till lägenheten och jag har nog aldrig burit så tungt i kassar förut. Det var helt sjukt. Jag trodde att jag skulle svimma ett tag.... hahaha.... Och jag har fortfarande träningsvärk i armarna, ryggen och till och med benen.

Men det konstiga är att jag älskar att ha "träningsvärk" (fast jag inte ens tränade.... hahaha....) så det är bara kul tycker jag. Jag måste vara galen... Senast, när jag tog vaccinet mot svininfluensan var jag öm i armen där jag hade blivit stucken och jag ville aldrig att den ömmande känslan skulle sluta. Varje gång jag jag nuddade såret eller lyfte armen blev jag nog lite gladare.

Hahahaha..... Vad är det för fel på mig......???


Related Posts with Thumbnails

(11/2) Vampire Diaries



Såg du serien The Vampire Diaries ikväll?

Jag kikade på första avsnittet men jag var så himla trött så jag orkade inte se det andra avsnittet. Men serien verkar väl ganska bra.

Vad tycker du?
Och har serien gått förut i SVT, eller har jag bara inbillat mig det?

 

 


 


UPDATE: Jag tror jag kanske blandar ihop Vampire Diaries med en annan serie som heter Being Human, som jag tror har gått på SVT och hade tydligen också en liknande handling... Jag vet dock inte.


Related Posts with Thumbnails

(10/2) Mys med Kim



Idag ville min kompis Kim iväg till IKEA med mig och det nappade jag självklart. Vi hade jättekul och åt mumsig IKEA-mat och gick i några affärer. Man blir alltid gladare av att vara med Kim.

Nu har jag burit upp massor av mat och varor från bilen till min lägenhet och mina armar bara skakade i lång stund efteråt för det var så tungt. Jag är så slut att mina ögon knappt kan hålla sig öppna.... Gonatt!


Related Posts with Thumbnails

(9/2) ÄNTLIGEN!




Ur en fin recension av The Road:

"Viggo Mortensen gives a three-dimensional performance in 'The Road' that needs no 3D glasses."
Nicholas Barber, The Independent, 10 January 2010

Det säger ju en hel del om Viggo och hans talang!






Och den var verkligen jättebra! Jag gillade den väldigt mycket. Snygg och bra gjord. Och den fina storyn. Jag var rädd att Avatar skulle göra mig besviken just för att praktiskt taget alla som sett filmen älskar den, och man får för stora förhoppningar på filmen. Men med det i åtanke blev jag INTE besviken.

Väldigt bra film!
Betyg:




UPDATE: Alla mina inlägg om Avatar:
(8/1) Ska man...? Verkligen?
(9/2) ÄNTLIGEN!
(15/2) Svar på min egen fråga!
(13/4) Äntligen! 3D!!!!
(15/4) Avatar-update!
(22/4) Åh vad jag älskar Avatar!

Och alla övriga inlägg om Viggo och The Road finns så klart i kategorin: Allt Viggo-relaterat

Related Posts with Thumbnails

(9/2) Poesi

En så väldigt viktigt låt. Och så vackert.






Rise Against - Hero of War


He said "Son, have you seen the world?
Well, what would you say if I said that you could?
Just carry this gun and you'll even get paid."
I said "That sounds pretty good."

Black leather boots
Spit-shined so bright
They cut off my hair but it looked alright
We marched and we sang
We all became friends
As we learned how to fight

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me
I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust

I kicked in the door
I yelled my commands
The children, they cried
But I got my man
We took him away
A bag over his face
From his family and his friends

They took off his clothes
They pissed in his hands
I told them to stop
But then I joined in
We beat him with guns
And batons not just once
But again and again

A hero of war
Yeah that's what I'll be
And when I come home
They'll be damn proud of me
I'll carry this flag
To the grave if I must
Because it's a flag that I love
And a flag that I trust

She walked through bullets and haze
I asked her to stop
I begged her to stay
But she pressed on
So I lifted my gun
And I fired away

The shells jumped through the smoke
And into the sand
That the blood now had soaked
She collapsed with a flag in her hand
A flag white as snow

A hero of war
Is that what they see
Just medals and scars
So damn proud of me
And I brought home that flag
Now it gathers dust
But it's a flag that I love
It's the only flag I trust

He said, "Son, have you seen the world?
Well what would you say, if I said that you could?"


Related Posts with Thumbnails

(7/2) BB - bloggberoende!


Hahahahahahahaha -
Shamz är så himla rolig!!!!!!!!!!!!!!!! Jag håller med henne! Absolut!!!


Related Posts with Thumbnails

(6/2) Att blogga!



Vad betyder bloggande för mig (och för dig?)


Jag har bloggat sedan augusti (och läst andras bloggar även lite tidigare än det), och jag har påverkats en hel del av det, kan jag säga!



Nya tankar (känner du bloggare och bloggläsare igen dig i det här?):

- Jag tänker säkert 50 gånger om dagen – ”är det här något jag kan blogga om?”. Det måste ju betyda att man utvecklar hjärnan på ett eller annat sätt.

- Jag lägger mer märke till alla speciella dagar på året etc, allt från aids-dagar och FN:s tolerensdag till semmeldagen och kanelbullens dag. Nu på nyår tex, reflekterar alla över det gångna året. Det skulle jag aldrig ha tänkt tanken på att göra förra nyåret....

- Du som själv bloggar håller säkert med mig om att det är jättekul med alla nya kontakter man får! Det är jättekul att ha kontakt med tex. Linda, Shamz, Angelica, Madicken och Immanuel.

- Man läser mycket mer varje dag än jag gjorde tidigare – kan ju bara vara positivt för mig som har dyslexi. Dessutom SKRIVER jag ju mycket mer. Jag som inte har pluggat på en massa år har nyligen insett att jag nästan bara använder pennor nuförtiden när jag gör sudoku och skriver på kuponger på ICA! I datorn skrev jag heller inte så mycket innan jag började blogga.

- Jag har lärt mig massor av saker om datorer och html- och css-koder ska vi inte tala om! Jag kunde knappt något om sånt förut.

- En av de ”största plussen” med bloggandet för mig är att få hålla på med design! Jag älskar design och layout och har gjort det hela livet. Det finns nog inget som är så roligt som att redigera foton och film. För ett år sedan hade jag ingen anledning att tex redigera foton. Det känns som jag får använding för den kreativa hjärnhalvan för första gången på länge. Och i en blogg har jag egentligen inga hinder för min kreativitet. Jag kan arbeta med färger, mönster, text, typsnitt, bilder, video, musik och en massa såna saker. Jämför det till exempel med Twitter, som mest bygger på att begränsas. Tänk på att aldrig begränsa dig i din egen blogg! Det finns ingen anledning att nånsin begränsa sig!

- Så många bloggare skriver en hel del fototips och alla tusentals snygga bilder man ser gör ju att man får ett bättre ”foto-öga”, perfekt för mig som läste foto i skolan men inte alltid har så mycket inspiration och lust att fota som jag önskade att jag hade.

- Den största förändringen för mig måste dock vara att få kommentarer som gör mig då glad varje dag! Finns det något annat så positivt som kommentarerna med att blogga??? Nej, kommentarerna är det bästa! Det håller nog alla bloggare med om! Tänk vad fantastiskt att det finns några få människor som har faktiskt har intresse att läsa vad jag har att skriva och visa upp! Och dessutom få kommentarer på det jag skriver om! Människor som har synpunkter! På vad JAG HAR SKRIVIT! Det är helt underbart!


Bloggar du? Känner du igen dig i något av det här? Vad har du gjort och tänkt annorlunda sedan du började blogga? Hur har det förändrat dig? Kommentera gärna (mer än gärna.... jag älskar ju det! Haha...)!!!

Så en stor puss till dig som läser min blogg eller skriver en egen intressant blogg som jag kanske följer!


Related Posts with Thumbnails

(5/2) På webben


Related Posts with Thumbnails

(5/2) Hund i hundkoja



PS. Hade du också svårt att logga in på blogg.se tidigare ikväll? Jag kunde varken logga in eller ens kommentera andras bloggar. Så knäppt..... Kram!


Related Posts with Thumbnails

(4/2) Februari!

Hur chockade blev jag inte att det stod februari nere i arkivet av mina inlägg! Helt sjukt att jag vet att februari ska komma men jag är ändå inte bereddd på det!

Herregud, nu när jag skriver februari ser ordet så otroligt konstigt ut - så kan det ju inte stavas! Du vet ju hur ordblind man blir ibland helt plötsligt!

Jag har också fått reda på att jag är nominerad till Månaden blogg hos bloggen Tessekakan! Om du vill röst på mig så får du gärna göra det, här går man in. Jag är nummer 4.



Hahaha.... fortfarande med min julheader.... hahaha.... Jag måste VERKLIGEN byta header snart. Jag är snart en sån granne en del stör sig på som tar ner julbelysningen i maj.....

Jag ska göra det snart - jag lovar. Men jag hinner liksom aldrig med mig. Stor kram!


Related Posts with Thumbnails

(3/2) Mys till max!

De senaste dagarna har jag varit alltför stressad så igår var jag tvungen att bara slappa hela dagen! Det var underbart! Jag bara stannade inne och njöt.

Jag är väldigt intresserad av film men ändå hinner jag aldrig se några filmer, så igår bestämde jag mig för att slappa mer koncentrerat än jag brukar, och faktiskt se massor av film!



Så jag läste lite bloggar på förmiddagen, slappade i soffan och såg den alltid jättebra filmen "The Mother" och sen sov jag en stund, för jag hade inte hunnit sova tillräckligt natten innan.

Sen åt jag en jättegod kyckling- och potatisrätt med gräddsås och började se dagens andra film, "Haven". Den var ganska bra. Den kunde ha varit bättre, men jag ska inte klaga.

En helt lugn och underbar dag! Låter det inte underbart???

Jag måste lära mig att koppla av på det här sättet. Mera KONCENTERAT.  Vanligtvis hinner jag inte med några viktiga saker ELLER att koppla av. Tiden bara flyger iväg på ingenting. Känner du igen det här?


Related Posts with Thumbnails

(3/2) Mer positivt!

Just det, jag skulle ju ta upp något roligare också. Jag hann inte skriva det igår. Jag måste väga upp för att jag blev besviken igår, beträffande The Road. Eller tja, i alla fall tycker jag själv att det är positivt. Jag blev glad men det kanske glädjer dig också. Vem vet.

Jo, igår fick hade min blogg besöksrekord. Yey *viskar*.... 194 unika besökare är bäst hittills. Och dagen innan hade jag också besöksrekord med 139 besökare, så jag blev jätteglad för det i förrgår också. Det behövdes eftersom The Road inte fick någon Oscar-nominering..... buuuäääää.... men men. 

Positiva besked kräver en happy dance!

Haha.... gud vad söta!!! Jag dör!

Kul var också att Kenza kom hit och kommenterade hur glad hon blev över sin pepparkaka. Yey! Hmmmm..... ingen annan av andra jag har gett en pepparkaka till har sagt ett ljud om det.... hmm..... Det säger väl en del. Jag gillar Kenza, hon är liksom... äkta. Hon är trevlig och har humor och bjuder på sig själv och att hon är blyg.

Jag skriver mer om en stund! Ta hand om dig!


Related Posts with Thumbnails

(2/2) Dåliga nyheter.....

Jag har bra och dåliga saker att säga. Vilken ordning är bäst? Tja, vi börjar med de dåliga.



Related Posts with Thumbnails

(1/2) "Digitala pepparkakan" - avslutning!














Related Posts with Thumbnails










RSS 2.0