(30/11) Vattenbus

Kolla in de här urgulliga katterna som busar vid diskhon! De är så söta! Och kolla in hur den ena bara smäller till de andra utan anledning efter 8 sekunder. Vilken buse..... Tänk att de är så nyfikna på rinnande vatten.


Related Posts with Thumbnails

(29/11) Italien

Jag hittade de här bilderna på nätet häromdagen. Om jag fattade rätt så är det Italien man ser. Jag blir ju helt sjuk! Det ser ju så himla fint ut.... Jag vill också bo så här!


Related Posts with Thumbnails

(29/11) Black Parade

My Chemical Romances fantastiska "Welcome to the Black Parade" för dig som inte sett den.

Så JÄVLA bra......



Related Posts with Thumbnails

(28/11) Djur är fantastiska....

Jag hittade det här klippet hos Miri och jag var tvungen att dela med mig.


Related Posts with Thumbnails

(28/11) Curry

Igår hade jag kul hos mamma och pappa och vi såg Idol så klart. Jag och mamma sitter alltid på nålar när vi ser det numera, eftersom vi gillar alla som är kvar i tävlingen. Igår konstaterade vi att det aldrig brukar vara så här några andra år. Vi brukar alltid ha några favoriter. Nästan jämt. Första året hejade vi på Lorén och Daniel. Agnes var väl också ganska duktig, mamma hejade på Marcus Fagervall och jag hejade på Amanda Jenssen. Men i år har vi ingen som har varit så där mycket bättre än de andra. Vi hejar dock båda på Tove och Erik. Jag var nöjd med resultatet igår. Bara Tove och Erik är kvar! 

Mamma gjorde en jättegod kycklingrätt med zuccini, purjolök, creme fraiche, oregano och curry och potatis brevid. Det var JÄTTEGOTT!

Idag ska jag ut på bus med min underbara kompis Kim. Vi ska iväg lite utanför stan och gå på julmarknad. Yey!


Jag har inte hittat på något så roligt på länge så jag ser verkligen fram emot det! Och det alltid superkul att vara med Kim! Och jag läntar att köra av mig lite. Jag har inte haft så mycket tid att åka ut de senaste veckorna, så det ska bli kul att köra en längre sträcka.

På söndag är det tydligen skyltsöndag eller något på stan och det blir fyrverkerier och en massa annat skoj. Det kanske blir kul!


Related Posts with Thumbnails

(27/11) Historia?

Jag fick nyligen hem ett nummer av tidningen Världens historia. Det stora reportaget som visas på framsidan handlar om Jesus. Är det bara jag som tycker det är fel att kalla det HISTORIA?

Related Posts with Thumbnails

(27/11) Tweet(y)bird

Jag skulle kunna gå med i Twitter bara för den bedårande fågelns skull!


Related Posts with Thumbnails

(26/11) The Road på Aftonbladet!

Åh vad roligt! Idag hittade jag en stor rubrik om The Road på Aftonbladet.se! De skriver: "Smygtitta på stora filmsnackisen i vinter". Stora filmsnackisen! Gud vad kul! Här finns en länk (fast samma video finns här nedan).

Klippet är en lång version av de klipp vi sett tidigare av den här scenen.


Men jag blir förvånad att en replik inte finns med, om jag inte misstagit mig. Men det spelar ingen roll.

Gud vad kul när svenska medier tar upp filmen! När man har läst utländska forum och följt varenda detalj om en film i mer än ett år, då är det VÄLDIGT häftigt att nu äntligen få se en stor rubrik i Aftonbladet, tro mig!

Under rubriken hänvisar de också till en äldre artikel om boken. Här finns en länk om du är intresserad: En riktigt otäck framtidsvision.

Related Posts with Thumbnails

(26/11) Hangman


Related Posts with Thumbnails

(25/11) Fördomarnas USA

Som du säkert har hört så har det skrivits en hel del om Adam Lamberts uppträdande på American Music Awards de senaste dagarna. Han kysste bl.a. en av de manliga dansarna.



Här har vi en artikel från Aftonbladet.

Underbare Trollhare har också flera inlägg om "hysterin" kring det här framträdandet.



Hysterien kring detta framträdandet är så otroligt löjlig och hela "bloggosfären" reagerar så klart (på hysterin - inte framträdandet). Med all rätta!

Men först - i somras:
Jag mår fortfarande illa av hur Bill O'Reilly i The O'Reilly Factor censurerade bilderna som kom ut under Adams tid i American Idol, där han på bilden kysste en annan man. Djävulen själv (Bill O'Reilly alltså) visade ögonen på Adam och den andra mannen men blockerade deras munnar. Vad som är så totalt motbjudande är inte kyssen, utan att den censurerades. Usch...... Här är klippet:



Problemet är att ifall USA:s folk kanske inte skulle bry sig om Adam Lamberts sexualitet (och ändå rösta på honom), skulle de kanske se O'Reillys klipp och DÄR höra "påverkar det röstningen att han är gay?", och på så vis säger att det skulle vara något negativt? Att Adam är gay påverkar kanske inte folket negativt - men O'Reilly påverkar folket negativt!!!! Snacka om att väcka den björn som sover!

Han är inte ens öppen med att erkänna sin egen homofobi.... O'Reilly önskar Lambert lycka till i tävlingen fast han i början av klippet frågar sig "vad är det för tävling - är det inte befolkningen som röstar?". Som att de skulle låta bli att rösta på Adam om han vore gay. Du ser hur O'Reilly sätter griller i huvudet på sina tittare. SÅNT HÄR borde inte få sändas i amerikansk tv.

Tur att man alltid kan ha The Young Turks på sin sida. De har bra värderingar. De vill säga.... de hatar Bill O'Reilly. Här finns en video om deras åsikter om Bill O'Reillys ovanstående attack på Adam Lambert.

Här finns en intervju med Adam Lambert om vad han tyckte om Bill O'Reillys åsikter om "kyss-bilderna". De börjar prata om O'Reilly efter 2 min 50 sek.



Men nu när de konservativa jävlarna börjar klaga på Adams AMA-framträdande..... herregud...... Madonna får kyssa både Britney Spears och Christina Aguilera i samma framträdande men om en kille kysser en annan kille...... oj nej.... gud vad hemskt.

Ursäkta..... men jag bara gapar här...... Jag sökte på Youtube för att hitta ovanstående klipp om kyss-bilderna och ser..... Bill O'Reillys NYA attack mot Lambert.... Helt otroligt! Jag blir så jävla arg!

Nu sedan hans hans sång på AMA har O'Reilly en ny åsikt om Adam Lambert. Innan hans ska visa klippet VARNAR O'Reilly hans tittare för att klippet är stötande....... Jag är mållös...... Och han debatterar om tv-bolaget ska STÄMMAS eller inte..... Vad ska man säga??? Är det här bilden vi ska ha av USA? Att det i USA ska vara OLAGLIGT att visa två killar kyssas i vanlig tv???

Se bara hur han går på här nedan. Hans SENASTE attack....



Har han inte lärt sig NÅGOT sedan hans tidigare uttalande om Adams kyss-bild i somras???? Är mannen FULLSTÄNDIGT galen???? Har vi inte kommit längre än så här i utvecklingen??? Jag trodde det i alla fall.....

"JAG skulle inte låta MINA barn titta på det" säger en av kvinnorna i klippet. *gapar bara* Är jag med i Dolda kameran eller nåt???

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,


Related Posts with Thumbnails

(25/11) 6000



Igår nådde min video 6000 hits!
Det är min Youtube-video med stillbilder från filmen "The Road" (med min älskling Viggo Mortensen i hvudrollen) medan man hör det otroligt vackra spåret "The Beach" spelas. Musiken är gjord av Nick Cave och Warren Ellis och jag är mäkta inponerad av deras insats till filmens soundtrack.

Jag har lagt upp det här klippet många gånger men jag är helt enkelt stolt över det. Det är varken mina bilder eller min musik i videon men den uppskattas av de människor som sett den och det gör mig glad. Om du har läst min blogg tidigare så vet du att Viggo själv ha sett videon och rekommenderat den på sin egen sajt. Det skakade upp mig till den milda grad att jag knappt smält det än, snart två månader senare. Alla inlägg som handlar om The Road eller Viggo går att läsa i min bloggkategori "Allt Viggo-relaterat".


Related Posts with Thumbnails

(24/11) Vero Moda

Jag har gjort en klänningsdesign i Vero Modas tävling. Det var lite kul faktiskt. Så här ser den ut. Om du gillar den får du gärna klicka här och rösta.



Related Posts with Thumbnails

(24/11) Gurkisar

Jag trodde knappt det här när jag såg det.... I Japan har man lyckats odla gurka i form av hjärtan och stjärnor.....


Related Posts with Thumbnails

(23/11) Viggo på Letterman!

Här kommer en liten del av Viggos intervju hos Letterman häromdagen. Gud vad Viggo är underbar!


Related Posts with Thumbnails

(23/11) Dagen i all ära

Ringde senast: Försäkringskassan.

Senast sur på: Bubbleroom. De krånglar till allting så himla mycket. Riktigt konstig sajt att navigera på för deras bloggkatalog.

NÄST senast sur på: Försäkringskassan. Behöver jag ens förklara varför? Hatar inte alla dem?

Senaste film jag såg: Igår såg jag klart "High Crimes" med Ashley Judd och Morgan Freeman medan jag åt. Jag har sett den förut och den är ganska bra.

Lyssnade senast på: Juanes - Mala Gente i min "digitala iPod"....... haha...... alla iPoder är ju digitala... men du fattar.

Idag: Orkar inte gå ut och handla och köpa mer frysmat. Jag får äta de sista äckliga färdigportionerna som ligger i frysen för absoluta nödfall.

Känner mig: Mest hungrig. Och helt slut av att vara tvungen att ringa jobbiga samtal.

Funderar på: Vad fort tiden går. Jag tänker också på hur min kompis Kim som pluggar till lärare snart bara har en termin kvar! Underbart. Jag vet hur jobbigt det är att plugga.... usch. För mig känns det som kanske 1-2 månader sen vi jämt åkte och badade och hade jättekul njöt av badstränderna. Fast det egentligen var runt 5 månader sen.... Konstigt.... Fan vad vi ska fira dig när du har pluggat klart, Kim! Då blir det andra bullar!


Related Posts with Thumbnails

(23/11) MCR

Häromdan kom jag på att jag saknar att lyssna på My Chemical Romance, som jag lyssnade på jämt för några år sen. Också Fall Out Boy, absolut. Men just, MCR, det var ju ett tag sen de gjorde Black Parade, se nedan.



Jag tycker det ska bli superkul att höra deras nya album. Nån som vet när det kommer? Jag längtar i alla fall. Här har vi en nyare bild av dem. Hoppas inte deras musik har förändrats FÖR mycket.



Jag har slängt in några av deras och några av Fall Out Boys klassiker i iPoden i sidomenyn på bloggens förstasida, om du är sugen på att höra låtarna igen. Jag får lyssna på dem medan jag väntar på nya låtar.

Related Posts with Thumbnails

(22/11) Dagen

Humör: Lite smått stressad just nu. Annars ok.

Har gjort idag: Inte alls lika mycket som jag velat. Mest planerat. Inte heller bloggat lika mycket som jag velat. Jag sitter ganska ofta och rättar till bloggen på olika sätt men hinner faktiskt inte skriva nya inlägg lika mycket. Och tack till alla som sagt hur gulliga mina katter är! Jag blir så glad att höra det. TACK än en gång!

Tänkt på: Att det är snart är jul! *ångest* Jag hinner aldrig med mig. Jag skulle vilja hinna en massa saker snart, städa mer, fixa med ansökning till Försäkringskassan, ta bilen på vinterservice, handla mat (herregud... inte ens det hinner jag med...).

Middag:
Köttbullar och pasta med starka soltorkade tomater. Det var mumsigt!

Ska göra nu: Äta lite müsli innan natti natti-tajm.

Ska göra imorgon: Tvätta håret så jag kan visa mig bland folk..... haha.... Ringa FK och kanske åka dit. Och handla mat! Äntligen! Frysen är tom.

Söt bild som gonatt:


Related Posts with Thumbnails

(22/11) Just nu är jag sugen på

....en Whopper Jr.!!!! Vad gott det ser ut!


Related Posts with Thumbnails

(21/11) Bäbborna

Igår var mina bäbbor sötare än nånsin! Jag fick inga bra mobilbilder igår så här är några lite äldre bilder.



Mamma har gjort en mysplats till bäbborna på sitt skrivbord och här myser Smultrix gärna. Så här kan mamma sitta och jobba och få sällskap och klappa Smultrix då och då. Det älskar de båda.



Shade-bäb på deras matplats i fönstret. Av någon anledning gillar de att äta där uppe, förstod vi för många år sedan.



Nam Nam



Visst har Shadis världens mysigaste päls?



Fler bilder på mina älsklingar finns i äldre inlägg i kategorin Mina katter. Ta gärna en titt.


Related Posts with Thumbnails

(21/11) Bubbleroom

Ok...... jag är kär...... Jag bara älskar den här koftan från Bubbleroom! Den ser så himla mysig ut! Men den kostar också..... nånting runt 1400-1500 kr. Så det kommer inte hända...... Jag gillar kläderna på Bubbleroom men jag har inte såna pengar att lägga på EN tröja. Men man kan ju alltid fönstershoppa!


Related Posts with Thumbnails

(21/11) Bacon och french toast!

Igår fick jag världens godaste mat hemma hos mamma och pappa. Jag har inte ätit french toast med bacon på åratal. Med hallonsylt! Det var OTROLIGT gott!



Dålig mobilbild men du fattar....

Det var så himla gott! Är french toast inte den godast maten som finns?


Related Posts with Thumbnails

(21/11) Idol!

Herregud vilken spänning det var igår! Såg du Idol? Jag var hemma hos min mamma och pappa och såg programmet och herregud vad spännande det var! Jag gillar alla som är kvar i tävligen och då är det ju så svårt att behöva se någon åka ut. Men under programmet igår förstod jag att de alla är inte bara lika bra - utan alla är lika SKITBRA! Jag ville absolut inte att någon av idolerna skulle åka ut! Men jag tycker det var tur att Erik fick stanna ändå. Jag höll på att förlora andan där ett tag....

Related Posts with Thumbnails

(20/11) Viggo och Kodi

Här är ett underbart klipp med min älskling Viggo Mortensen och hans medspelare i
"The Road", Kodi Smit-McPhee. De är så gulliga ihop!


Related Posts with Thumbnails

(20/11) Wordle!

Haha.... just nu har jag jättekul! Det är riktigt löjligt kul att använda Wordle. Har du provat? Det är jättekul! Man skriver in en text eller en adress till en sajt. Upp dyker orden i olika former och färger och typsnitt - det är bara att välja och vraka! Här är vad som kom upp när jag skrev in min bloggadress:



Jag vet inte varför det är kul eller vad det ska vara bra för.... Men det är jättekul! Jag kan faktiskt känna av den konstnärliga hjärnhalvan (om det nu är höger eller vänster.....) som aldrig annars får utlopp.


Related Posts with Thumbnails

(19/11) Kärlek i luften


Jag kollade in på Idol-sajten och imorgon ska idolerna sjunga kärlekslåtar! Det ska bli jättekul att se!


Related Posts with Thumbnails

(18/11) Nix-registrera dig du också!

Nu räcker det! Jag får nästan telefonförsäljare som ringer mig varje dag. Jag är så trött på att lyfta luren och tro att det är en... "verklig" person som ringer. Alla är ju verkliga, men jag menar - någon jag känner.

Så idag ringde jag faktiskt Rix-registreringen som avbokar såna samtal och slog äntligen slag i saken. Man ringer bara ett nummer och sen ska man ringa samma nummer efter minst 2 dagar för att bekräfta. Då ska jag förhoppningsvis slippa alla telefonförsäljare och jobbiga undersökningar. Allt info hur man ringer och registrerar sig finns på http://www.nix.nu/

Enkelt, eller hur? Jag hoppas det ska funka också.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , .

Related Posts with Thumbnails

(18/11) Fantastiska 2½ män!

Jag försöker se Two and a Half Men så ofta jag bara kan. Igår när jag såg serien på tv skrattade jag som en galning! Här är nog ett av de roligaste citaten från hela serien:


Charlie: You're like an Alzheimer's patient in a whorehouse.

Alan: What do you mean?

Charlie: You're constantly surprised that you're getting screwed, and you don't want to pay for it.




Related Posts with Thumbnails

(17/11) Nam nam

Precis som min kompis Kim åt jag idag min första lussekatt för säsongen! Det blir förmodligen MÅNGA fler....

Idag åt jag mumsig lunch och snart ska jag äta jättegod müsli med frukt och svartvinbärs-a-fil.





Mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.....................



Lussekatten var lika god som jag kom ihåg det!!!

Nu måste jag verkligen äta kvällsmaten. Och ett av mina Granny Smith:
Ser inte det här gott ut?


Related Posts with Thumbnails

(17/11) Ett år sedan....

Igår var det ett helt år sedan jag läste färdigt The Road för första gången. Ojojojojoj vad den sved.... Den var otroligt bra. Fantastiskt skriven och det skadade ju inte att min älskade Viggo Mortensen skulle spela huvudrollen i den kommande filmen...... Jag hade nog aldrig läst boken om det inte vore för honom, jag vet. Men jag är SÅÅÅÅÅ glad att jag gjorde det, för det är förmodligen den bästa boken jag nånsin läst. Du ser hur Viggo bara har en positiv påverkan på folk.....?

Här är den fantastiska boken på engelska och svenska:



När jag läste ut den för 366 dagar sedan grät jag som aldrg gråtit förut och tänkte bara: "fan vad Viggo kommer spela slarvsylta ur den här rollen". Efter att ha läst hela boken förstod jag verkligen varför just Viggo hade fått rollen. Inte någon av de större namnen i Hollywood hade klarat av det. De behövde någon av Viggos kaliber.  

Vid det här laget förra året trodde vi filmen skulle komma ut. Jag blev så besviken när den inte blev klar i tid till förra Oscarsgalan. Sen skjöts den upp till våren och Viggo hoppades att den skulle skjutas upp till hösten och filmfestivalerna. Jag tänkte bara: "Är han GALEN???? Hur ska jag kunna vänta TILL HÖSTEN?????".

Men desto mer tid som har passerat har jag också hoppats på en senare release, just för att filmen inte ska hinnas glömas bort till galorna våren 2010. Så länge fick vi till slut release-datumet 16 okober 2009. Sen skjöts den upp igen, för hundrade gången, nu kommer filmen släppas för allmänheten i USA den 25 november. Gud vad kul det ska bli!!! Vi svenskar får vänta till 22 januari för den ordinarie premiären.

Här promotar Viggo filmen på Good Morning America imorse:


Related Posts with Thumbnails

(17/11) Min gulliga Kim!

TIdigare idag fick jag ett så sött sms från min älskade kompis Kim! Kram på dig, gumman!


Related Posts with Thumbnails

(17/11) Höstsnyggt från Ellos


Related Posts with Thumbnails

(16/11) Välkommen!

Jag säger bara Välkommen till det bästa med hela året: 

Julmust och lussekatter!


Related Posts with Thumbnails

(16/11) Idol

Haha.... Idol-Erik är riktigt duktig. Och rolig....




Har Tove samma dator som mig???


I alla fall:
Är inte Erik ändå bäst i Idol? Förut tvekade jag om man kunde vinna om man var förhandstippad redan i kvalet, men han är ju fortfarande bra. Han har visat på att han kan sjunga bra VARJE vecka. Det gör väl att man ska förtjäna titeln Idol? Jag tycker det.

Tove är ju också väldigt bra. Jag älskade hennes version av "I wish i was a punk rocker", ja, jag vet inte om det är titeln, men du vet vilken jag menar!

Calle är så klart duktig men jag vet inte om han är en värdig vinnare. Han är inte bättre än Erik i alla fall.

Vilka har vi mer? Mariette är bra. Vissa gånger har jag tyckt att hennes framträdanden blir lite tråkiga, men jag vet inte. Hon är ju väldigt duktig.

Reza kan sjunga bra men jag har tyckt sen början att hon inte uttalar texten som hon borde och FÖRST nu tar juryn upp det. Jag fattar ingenting.


Just det, nu är de bara fem. Jag tycker alla som är kvar ska få stanna!





Jag hejar nog på Erik.

Om du ska rösta - rösta....


Related Posts with Thumbnails

(15/11) Efter sömn

Tröttheten: somnade på soffan, det gjorde underverk. Nu har jag vaknat upp ur min koma igen.

Hungern: botad, snart måste jag dock äta lite müsli med frukter och svartvinbärs-a-fil. Mums!!!

Kylan: bättre - nu har jag börjat tina. Ska man behöva ha 4 tröjor och en filt runt sig för att inte dö av köldskador?

Puss!


Related Posts with Thumbnails

(15/11) Hur är det möjligt?

Jag är så otroligt frusen så jag nästan darrar. Och ändå har jag på mig tre tröjor. Och jag måste äta snart för jag håller på att dö av hunger. Allt skulle kännas bättre om jag inte var så otroligt trött så ögonen rinner. Men men. Nu ska jag snart äta något gott från frysen och ta på mig en fjärde tröja och gömma mig under en filt. Sen blir det att sova lite på soffan för annars skulle jag dö på en gång.

Related Posts with Thumbnails

(15/11) ÅÅÅÅÅÅÅH!

Finns det något så sött som mina bäbbor?



De är ju så otroligt gulliga när de ligger så där!


Related Posts with Thumbnails

(15/11) Stötte på...

.....denna bild på Mads Mikkelsen i nya "Valhalla Rising". Ööööh.... YUM!
Absolut inte min sorts film... men ändå..... se bara....


Related Posts with Thumbnails

(15/11) Oh herregud!

Nyss blev jag så enormt sugen på tomatsmörgåsar. Gud vad konstigt när nånting bara väller över en så där....

Hmmmm....

Här är en gammal "mack-bild". Just nu gör den mig helt sjuk för jag har inga.... sådana ingredienser hemma. 

 Jag får sluta sukta. Titta inte på bilden.... men sluta då....! Idiot!!!!



Related Posts with Thumbnails

(15/11) Mums!

Jag älskar den här a-filen! Den med svartvinbär i. Jag brukar dricka den som den är eller ha den i müsli med en massa frukter i. Fantastiskt gott!



Related Posts with Thumbnails

(14/11) Fler bilder!!!!!!!!!!!!!

För några dagar sedan kom också en massa nya bilder från The Road!!!!! De är otroligt fina. Här kommer några:





Ok, det blev nästan alla bilderna, men vad ska man göra? Haha.....

Guuuuuuud vad jag läntar att se den här filmen!!!!


Related Posts with Thumbnails

(14/11) Yippieeeeeee!!!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAH!!!!!!!!! Två nya klipp har kommit från The Road!!!!! Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah! Vad bra de är!!! Se nedan!!!






Related Posts with Thumbnails

(14/11) SNÖ!

Igår kom första snön! Pyttelite, men det är ändå något........


Related Posts with Thumbnails

(13/11) Filmer och böcker om WWII

På tal om andra världskriget, här är en massa filmer och böcker om WWII. Jag har inte sett eller läst alla men du kanske ändå får nåt tips... Vem vet?




Schindler's List
Jag har bara sett den en gång, men den var väl inte SÅ HIMLA BRA? Eller? Vad tycker du?




Undergången / Der Untergang
Jättebra tysk film om Hitlers sista dagar i bunkern. Bruno Ganz är otrolig som Hitler! Gripande fantastisk film.




Uprising
Bra film om judarna som försökte ta sig ut ur Warszawas ghetto. Ganska spännade.




The Pianist
Den fantastiska filmen om Wladyslaw Szpilman. Börjar också i Warszawas ghetto. Adrien Brody är ju helt fantastisk i huvudrollen och förtjänade verkligen sin oscar för rollen. Jag ser ofta den här filmen för den är så väldigt gripande.




The English Patient
En av mina absoluta favoritfilmer. Finns det något med den som inte är perfekt? Handlar mest om Italien under WWII men den hamnar ändå här.




The Reader
Jättebra film från 2008 för dig som gillar kvalitétsdraman.




Sunshine
Väldigt gripande släktkrönika om tiderna omkring andra världskriget. Väldigt bra film.




The Rise of Evil
Robert Carlyle är ganska bra som Hitler under hans tidiga år innan han kom till makten. Peter Stormare är också med och många andra kända ansikten.




Good
Väldigt bra film om hur man kan förlora sina värderingar utan genom att inte tänka efter tillräckligt. Så klart med min älskade Viggo Mortensen i huvudrollen. Här är ett tidigare blogginlägg om filmen.




The Grey Zone
Jag hoppades att den här filmen skulle vara en höjdare. Den handlar om judarna i Auschwitz som fick hjälpa till att bränna liken från gaskamrarna. Men icke, den var inte så värst bra. Problemet var att ingen i filmen nästan alls verkade vara lidande. Konstigt, men så var det. Jag trodde väl att dessa karaktärers arbete vore otroligt hemskt men man upplevde inte.... tillräckligt smärta i filmen.




Shining Through / I örnens klor / Vår kvinna i Berlin
Väldigt spännande film med Michael Doglas och Melanie Griffith. Min mamma älskar den (alltså är den väldigt romantisk.... hihi...).




Conspiracy
Ganska intressant skildring av hur det gick till på nazistmöten. Massor av kända skådespelare.




Head in the Clouds
Ganska bra drama med Charlize Theron, Stuart Townsend och Penélope Cruz.




The Devil's Arithmetic
Ganska bra skildring, faktiskt. Kirsten Dunsts karaktär transporteras till andra världskriget och lär sig ett och annat.




Serien Holocaust.
Väldigt gripande serie med James Woods och Meryl Streep från 1978. Rekommenderas verkligen.




Här är några fler filmer jag inte har sett ännu men de verkar väldigt bra:

Sophie Scholl
Führens elit
The Boy in the Striped Pyjamas
Sophie's Choice
Pojkarna från Brasilien




Man borde väl också nämna några de här filmerna om nynazism:




Livets hårda skola / Higher Learning
Väldigt gripande film om nynazism i dagens USA.




American History X
Den otroligt gripande och väldigt välspelade filmen från 1998 som nu nästan har blivit kult.




Jag vill också gärna se:

The Believer
Apt Pupil



Jag rekommenderar också den fantastiska boken "Molnfri bombnatt" av Vibeke Olsson. (Se även ett av mina tidigare inlägg om den)

Jag vill också läsa de här böckerna:

"Pianisten" av Wladyslaw Szpilman
"Anne Franks dagbok" av Anne Frank (jag har inte läst den heller än men jag har varit i hennes hus)
"Ninas resa" av Nina Einhorn


Related Posts with Thumbnails

(13/11) Vad drar oss till WWII?

På tal om "Night", som jag skrev ett inlägg om för några dagar sedan började jag skriva mer om ämnet. Jag vet inte varför jag (och så många andra) tycker andra världskriget är så mycket mer intressant än alla andra krig. Kanske för att i de flesta krig har man två arméer som strider mot varandra till skillnad från WWII då så många dog utan att kunna försvara sig. Eller kanske för att det då visades på en grymhet som inte hade stötts på tidigare, eller kanske inte bara DOKUMETERATS tidigare. Inte till samma omfattning i alla fall. Eller bara p.g.a. nazismen i sig. Jag vet inte.

Jag tycker alla människor är lite för rädda att bli berörda nu för tiden. Jag tror de flesta tål mer än de anar. Men det är klart att jag också har hört historier jag önskade att jag inte hade hört. Mietek Grocher, som överlevde Warszawas getto och nio läger, varav sex koncentrationsläger (och rymde ut ur en gaskammare!), föreläste i min skola för många år sedan och det var väldigt intressant. Just en sak han berättade om tyckte jag var så mycket värre än alla andra. Som verkligen fastnade i mitt minne som jag nog önskar att jag hade sluppit höra. Så jag ska inte skriva det här för då får ju du samma problem att få ur det ur minnet. Men du kanske förstår vad jag menar med att en del negativa saker kan komma in i huvudet och aldrig komma ut igen.

Related Posts with Thumbnails

(13/11) Fredag den 13:e!!!

Haha.... om jag vore vidskeplig skulle jag kanske bli rädd av att det vore fredag den 13:e. Men jag väljer helt enkelt att inte vara vidskeplig. Jag tycker att inget gott kan komma av vidskepelser, så jag bara tar bort alla såna tankar ur huvudet. Gör det du med!

Related Posts with Thumbnails

(13/11) Bad Romance

Här har vi Lady Gagas nya video. Jag har lyssnat flera gånger på låten och den är ju riktigt bra!



Related Posts with Thumbnails

(12/11) Michael Douglas....?

Visst ser Viggo ut som Michael Douglas på de här bilderna? Man skulle ju kunna bli förvirrad.....




Men det är Viggo, jag lovar!


Related Posts with Thumbnails

(12/11) Retur

Nyss kollade jag på en faktura från Adlibris. Deras returadress ligger på Adlibrisvägen 1!!! Hihi vad häftigt! Jag vill också ha en egen gata!


Related Posts with Thumbnails

(11/11) Helt otroligt......


68-åriga Cha Sa-soon, från Sydkorea, tog klarade teoriprovet till kökortet. EFTER 950 FÖRSÖK! Jag kan inte fatta det..... Jag menar, efter typ 30 försök borde man väl byta strategi på pluggandet...?

Men nu har hon i alla fall klarat provet, och nu återstår bara uppkörningen.... Hur ska det gå?

Här är en artikel från Aftonbladet.

Related Posts with Thumbnails

(11/11) Bristande på.... det mesta....

Har du sett "Terminator - Salvation"? Jag såg den på bio med min pappa och min bror och jag måste säga att det var några av de absolut tråkigaste timmarna jag spenderat. Jag hade RIKTIGT svårt att hålla mig vaken mot slutet. Jag hade sett fram emot filmen för jag gillar T2 och har sett den många gånger. Den är ju en klassiker! Ettan har jag sett när jag var liten, men jag minns inte mycket av den. Och jag såg 3:an samma dag vi skulle se Salvation på bio, för att jag skulle ha all bakgrundsstory klar för mig. Trean var ju faktiskt riktigt spännande! Men Terminator Salvation var otroligt långtråkig och en totalt grå film. Jag ser alla filmer i färger och den här var verkligen grå. Robotgrå.



Och det riktigt pinsamma är ju att man kan göra en film med både Christian Bale och Sam Worthington. Som att Christian Bale inte är tillräckligt med stålansikte...... NEJ GUD NEJ, man måste söka land och rike runt efter någon som till och med överträffar honom i brist på mimik - Sam Worthington. Se bara på bilderna ovan. Det var väl det som plågade mig mest med filmen, att de två skådisarna har så lite karisma som två människor möjligtvis kan ha. Herregud.... Sam Worthington är säkert en trevlig kille men han verkar ju knappast det i den här filmen i alla fall. Christian Bale.... han är väl så långt ifrån en trevlig kille man kan komma.

Skådisar använder ju sina ansikten mer än andra yrkesgrupper så välj inte skådisar med såna här stålansikten! Eller de skådespelerskor som fyller sina ansikten med botox gör ju knappast deras rollprestationer bättre.... bara stelare.


Related Posts with Thumbnails

(10/11) Kostcirkeln.......


Related Posts with Thumbnails

(10/11) Chris Brown


Har du sett den nya intervjun med Chris Brown? Hur är han funtad egentligen??? Han tjatar gång på gång om hur han faktiskt är mänsklig och har känslor och har svårt med all kritik kan får. Han sa hela tiden "It hurts", "It hurts", "It hurts". Hur tror han att kändes för Rihanna? Gud, vilken idiot han är!

Innan allt hände i våras tyckte jag han var en otroligt duktig sångare och dansare och han verkade vara en riktigt trevlig människa. Och han gjorde ju fantastisk musik som jag lyssnade på en hel del. Jag ska fortsätta att lyssna på hans låtar och se hans videor men jag skulle aldrig betala en krona för hans musik.

Köp inte hans musik du heller! Han är inte värd det!


Related Posts with Thumbnails

(10/11) Inga fler OCR-nummer!

Senaste gången jag betalade min hyra fick jag äntligen en förfrågan om jag ville byta till e-faktura även från min bostadsrättsförening! Det gjorde mig så lycklig! Jag har önskat att precis det skulle hända så himla länge. Jag har nog haft e-faktura på el-faktura och telefon-faktura i säkert ett år. Men den dumma föreningen jag bor i skaffade e-fakturan först nu. Men det känns helt underbart i alla fall! Nu har jag knappat in mitt sista OCR-nummer! Om man nu bortser från internetköp andra såna saker. På mina FASTA räkningar slipper jag det i alla fall. Yey!


Related Posts with Thumbnails

(10/11) Hamlet och Co.


Related Posts with Thumbnails

(9/11) Internet på gott och ont

Man hör bara folk prata om de negativa aspekterna av internet, så de glömmer de positiva. Det finns så otroligt många saker att älska med internet. Tänk bara för 15 år sedan, då kunde vi inte köpa varor online, chatta, maila, BLOGGA (!), dela med oss av digitala foton, läsa onlinetidningar, betala räkningar online, leta lägenheter på internet, få digitala nyhetsbrev och reklamblad, se film online, hitta adresser och öppettider lika enkelt, bjuda på internetauktioner osv osv osv. Tänk vilken värld som bara har öppnat upp sig. Visst, man kanske umgår mer via datorn än vi gjorde förr, men man behöver ju inte NÖDVÄNDIGTVIS se alla moderna förändringar som något negativt. Kanske umgås vi MER än tidigare för att man träffar så mycket nya människor online.


Related Posts with Thumbnails

(9/11) Lol...

Idag är jag bara otroligt trött och lyckas inte göra mycket. Jag är faktiskt lite glad att det är vardag igen. Jag försöker bara komma ikapp med en del bloggläsande. Och så fick jag också "Night" med posten! Hittade den här bilden av George Clooney som fick mig på bra humör.



Related Posts with Thumbnails

(9/11) Ovanliga tatueringar



HAHA!


Related Posts with Thumbnails

(8/11) Ååååååh gud vad kul!

Viggo kommer att vara med på Letterman för att promota The Road!!! YEYYYYY! Gud vad glad jag blev igår när jag fick reda på det! Vad kul det ska bli att se!!!

Igår fick jag också se en lång intervju med Viggo i en kanadensisk tv-show. Han är så jävla rolig!


Related Posts with Thumbnails

(8/11) Sötnos

Jag tror jag dör!


Related Posts with Thumbnails

(7/11) Föräldrar alltså........

Idag ska jag hem till föräldrarna så vi får träffas för de har haft massor att göra, precis som jag. Så vi ska väl äta lite och mysa (och säkert lyssna på Adam Lambert) och jag måste visa dem den nya The Road-trailern! Pappa vill se filmen med mig på bio och jag försöker övertala mamma att också göra det och jag förklarar att den inte är otäck.... Jag vet inte om hon tror mig...... Hmmmm..... Men jag ska försöka få henne att förstå. Hon kommer ju sannerligen inte att ångra sig. Filmen måste ju vara helt fantastisk. Titta bara vad bra Viggo spelar här:



Related Posts with Thumbnails

(7/11) Ooooh......

Det är mycket just nu....... Hur hittar man Fars dag-presenter? Det känns hopplöst? Men igår hittade jag ändå nånting som jag vet att pappa behöver så det får duga.

Jag bloggar och bloggar så gott jag kan men det tar sån tid! Och jag har inte haft så mycket inspiration de senaste dagarna heller. Jag jobbar på nya inlägg så det brinner i fingrarna.

Igår var jag och handlade och innan dess hade jag inte lämnat min lägenhet på nästan en vecka. Det blir bara att vara inne och stressa ändå! Och jag försöker desperat att komma ikapp med bloggläsandet. Varför skriver alla bloggare så många inlägg för??? Hihihi..... jag försöker skriva MER än jag gör nu men jag har ju själv svårt att läsa andras bloggar när de skriver ofta. Jag har just nu 318 blogginlägg att läsa på Bloglovin och ca. 10 sidor av Alex Schulmans blogg att läsa. Men jag ska komma ikapp! Om det så är det sista jag gör! Snälla, om du har en blogg, ha många inlägg (minst 25-30) på förstasidan, för det gör det så mycket enklare att läsa ikapp din blogg.


Related Posts with Thumbnails

(7/11) The Road-nedräkning igen

Så här långt tid är det kvar till svenska premiären av The Road, den 22 januari (jag räknar alltså inte med filmens "smygpremiär" på Stockholms filmfestival i slutet av november):  





Så här lång tid är det kvar till The Road har premiär i USA:



Related Posts with Thumbnails

(7/11) Night



Jag beställde "Night" av Elie Wiesel för några dagar sen och jag kan inte vänta på att få hem den i brevlådan. Här nedan är hela triologin samlad.




Jag köper nog de också om jag fastnar för Night. Såg du Oprah-avsnittet då Wiesel och Oprah var på Auschwitz? Jag tyckte det programmet var så bra. Jag önskar det gick att få tag i. 

Jag läser mycket om andra världskriget och förintelsen och det är som att jag läser mer desto hemskare ämnet är. Konstigt men så är det. När jag t.ex. ofta kollade i såna där film-rea-lådor på stormarknaderna förr, kunde jag tycka att krigsfilmerna såg ointressanta ut, men jag blev plötsligt intresserad när jag såg att de handlade om just andra världskriget. Nån som känner igen det här? Snart kommer ett nytt inlägg med mer om detta.

Här är i alla fall Elie Wiesel på den förmodligen mest kända bilden i andra världskriget-sammanhang. Bilden togs den 16 april 1945 i Buchenwalds koncentrationsläger, fem dagar efter att de allierade hade tagit sig till lägret. Ni ser Elie Wiesel inringad.



Related Posts with Thumbnails

(7/11) Adam Lambert



Jag blev så glad när jag fick höra att Adam Lamberts album ska släppas i Sverige! Spännande!

Han har också fått en helt svensk fansajt! http://adamlambert.se/ Gud vad kul! Det finns många som gillar honom, till och med i Sverige. Och en annan nyhet, han ska vara med i The Ellen Show 1 december! Yey! Här nedan ser vi hans framsida av Rolling Stone.



Fatta vilken ära för en ny artist! Dr. Hook var tvungna att göra en sång om att de ville vara på framsidan innan till slut deras dröm gick i uppfyllelse. Här sjunger de "Cover of the Rolling Stone". Tänk att de fick uppträda fast de var SÅ HÄR höga.... haha.... Jag och min kompis Rosie, vi älskar.... (och blir lite skrämda av.....) han som "närmar sig" efter 3 och en halv minut.... haha.....


Related Posts with Thumbnails

(6/11) Vaccin eller inte vaccin?

Desto mer jag läser om vaccinet mot svininfluensan, desto mer tveksam blir jag. Ni såg väl också videon om tjejen i USA som blev förlamad av ett vaccin så hon måste gå baklänges för att gå normalt? Annars finns videon här:



Det står att vaccinet hon fick och svininfluensavaccinet innehåller samma saker. Men det är ändå otroligt ovanligt att få hennes symtom.

Dock blir jag verkligen tveksam till att vaccinera mig..... Jag vet inte vad jag ska tro. Hälsovården och staten vill ju så klart vårt bästa, men man får inte vara lättlurad för det. De måste ju ha hela befolkningens bästa framför ögonen, som artens fortlevnad - inte varje enskild människa.

Här finns några artiklar om vaccinet:
Experten om myterna kring vaccineringen
Här är lögnerna om vaccinet

Läs även andra bloggares åsikter om , , , .

Och jag gjorde en omröstning så vi själva kan tycka till. Du får gärna rösta genom att klicka på länken här nedan.

Ska du vaccinera dig mot svininfluensan?

Related Posts with Thumbnails

(6/11) EMA

Igår var det ju den efterlängtade Europe Music Awards på MTV.

Jag strötittade bara lite grann så jag var nyfiken på att se bilder från galan idag.



Jag gillar Shakira men jag missade hennes uppträdande. Jag måste kolla på det.

Både Beyoncé och Katy Perry tyckte jag var jättefina på röda mattan.


Related Posts with Thumbnails

(5/11) Dumhet

Du vet de där jobbiga Tele2-reklamerna? Med fåren? Åh herregud, vad jobbiga de är..... Ok, får jag fråga dig, ska det.... "roliga" vara att SHEEP låter ganska likt CHEAP???? I så fall, tack till reklamskaparna för att göra barnen där ute dummare och dummare för varje ny generation.


Related Posts with Thumbnails

(5/11) Ny kategori



Nu har jag skapat en ny kategori i bloggen, Allt Viggo-relaterat heter den.... hihi..... LOL.... Jag vet att jag är besatt av honom men så är det bara! Låt mig vara lite galen..... haha.... I alla fall, det känns som att jag vill samla alla inlägg om min älskling. Även om jag är den enda som kommer hit som gillar honom, så får i alla fall jag själv lite roligare! I Viggo-kategorin har jag lagt ALLA inlägg som handlar det minsta om Viggo och The Road, även om inlägget handlar om mer än så. Den här kategorin.... står liksom över de andra.... LOL.... men det gör inget.... Viggo är ju speciell!

Related Posts with Thumbnails

(5/11) Katter och luktsinne

Då och då kommer jag hem till mina föräldrar och får träffa mina underbara katter. Jag brukar hålla fram handen så katterna får nosa på mig, jag vet att de gillar det. Det är som att de vill hålla koll på det sättet. Jag undrar alltid vad de får för information av att lukta på folk i några sekunder? Det är ju alltid just några sekunder de behöver och sen är de nöjda. De får ju inte reda på något om mig.... vad är meningen? Vill de etablera att jag inte är ett hot? Eller? För att jag vet att de inte har så bra syn och använder sig mer av lukt istället. Någon som har nån aning?



Related Posts with Thumbnails

(5/11) Viggo i London

Jag säger bara..... herregud! Det borde vara olagligt att vara så här underbar! Kolla slutet på den här videon!



Related Posts with Thumbnails

(5/11) Beslut om Oscar-värden....

Nu har det äntligen kommit besked om vem som ska vara värd för Oscarsgalan i februari.

Och gissa vad?
2010 blir det inte EN värd utan TVÅ! De här två!




Jag tycker det är jättekul att de är två! Och just de två är ju jättebra. Jag tycker Alec Baldwin har varit otroligt rolig de senast åren, och Steve Martin, vem gillar inte honom?

Här finns en artikel från Aftonbladet.

Spännande!!! Det ska bli SÅÅÅ kul att se galan i år!


Related Posts with Thumbnails

(4/11) Calle Schulmans artikel

För några dagar sedan skrev Calle Schulman om hans flickväns missfall på Expressens hemsida. Här är en länk. Han är så klart väldigt upprörd för det här och jag håller absolut med honom om att det är synd hur nedtystade de blivande föräldrarna blir. Otroligt dumt egentligen. De blir nämligen uppmanade att inte berätta för någon annan anhörig om graviditeten innan de första 12 veckorna har passerat, just för risken för missfall. Jag visste inte att det var normen från sjukvården. Och jag blev chockad att höra att över 50 % av alla graviditeter resulterar i missfall. Det hade jag ingen aning om. Gud vad hemskt för föräldrarna. Det är bara så nedtystat så almänheten inte förstår hur vanligt det är. Jag håller absolut med Calle Schulman om att man inte ska vara så rädd för att känna sina egna känslor. Glädjen borde ju alltid kännas mer än sorgen.... eller?


Related Posts with Thumbnails

(4/11) Så gulliga små djur!

Jag kollade lite på YouTube igår. Den här videon är en av mina favoriter! Så gulligt!




Jag älskar den här vovven! Den är ju bara SÅÅÅ charmig!


Related Posts with Thumbnails

(3/11) James Morrison

Nån mer än jag som älskar James Morrison? Här är en av hans bästa låtar, "Nothing Ever Hurts Like You".



Related Posts with Thumbnails

(3/11) Mina växter

Jag hittade gamla bilder på växter jag hade för några år sedan. Man känner sig ju så himla stolt när de växer.... Det måste vara så här föräldrar känner för sina barn..... Hihihi! Men jag var nog ÄNNU mer stolt över mina växter. Som nu är döda sedan länge.....

Men visst är det en härlig känsla att plantera växter? Jag älskar att göra det. Jag skulle ha massor av växter om jag klarade att vattna dem. Det är en svår färdighet!



Related Posts with Thumbnails

(3/11) Oldies!

Gud vad jag älskar oldies-kanalerna! Då och då dyker spelas några av mina favoriter och då blir jag extra glad.


Här är några av mina favoriter:


♫ Sittin' on the Dock of a Bay ♫
♫ Blue Vevet ♫
♫ Rag Doll ♫
♫ Venus in Blue Jeans ♫
♫ Me and you and a dog named Boo ♫
♫ Yummy yummy yummy - I've Got Love in my Tummy ♫
♫ Puff the magic dragon ♫
♫ Backstage (I'm Lonely) ♫
♫ Young girl, Get Out of My Mind ♫
♫ Have You Ever Seen the Rain? ♫
♫ Lady Godiva ♫
♫ Brandy (You're a Fine Girl) ♫
♫ Hit the Road, Jack ♫
♫ Honeycomb ♫
♫ Poor Little Fool ♫



Här är två av dem från YouTube:


 


Jag har hittat en av odies-kanalerna online! Här är deras online-radio. Den är lika enkel som Mix Megapol eller någon av de andra svenska kanalerna att lyssna på. Man bara går in på ovanstående länk och där finns play och paus-knapp. Och man kan se bakgrundsinformation om artisten som spelas hela tiden. Det finns till och med en flik där man får se hela låtens text!


Related Posts with Thumbnails

(3/11) Adam Lambert på Oprahs show


Related Posts with Thumbnails

(3/11) *gapskrattar*

Jag var nyss inne på en sajt där nån hade skrivit att de hade problem att hålla koll på vilken vecka det är. Men att det fanns en lösning...... *skrattar än*..... Jo, de länkade till http://vecka.nu/ 

*gapskrattar*

Jag vet inte vad jag hade förväntat mig men kanske en slags kalender eller något liknande info..... Gå in på sajten och se efter själv.

Man blir ju nästan lite stött på hur meddelandet levereras.... Som att "Haaaallå??? Har du så stora problem att komma ihåg vilken vecka det är??? I så fall får du faktiskt skylla dig själv....... Ja ja.... vi hjälper dig väl då....." LOL

Related Posts with Thumbnails

(2/11) Idol

Jag gillade Las Vegas-temat i fredagens Idol.



Jag undrar vad de har hittat på till nästa vecka.....?


Related Posts with Thumbnails

(2/11) Mera Adam Lambert!

Här är en jättebra singel, "For Your Entertainment", från Adam Lamberts album som kommer ut i slutet av november. Det ska bli jättekul att höra hela albumet!




En låt av albumets andra låtar, "Fever" är skriven av Lady Gaga. Hon funderade på att sjunga den själv men det blev inte av. Hon förstod att en så bra låt kunde göra underverk för en ny artist. Adam Lambert fick höra låten och älskade den, så han fick sjunga den. Åh, jag längtar verkligen att få höra den!

Related Posts with Thumbnails

(2/11) Yum!


Related Posts with Thumbnails

(1/11) Gonatt!

Jag kom på en jättekonstig sak häromdagen. Om jag är på en Plantagen eller någon annan sån där... vad det nu heter.... "blomaffär"..... så går jag en omväg för att inte gå nära de köttätande växterna...... lol..... Jag vill ju inte bli attackerad!!! Hihi! Jag är ju helt bakom flötet.......

Jag skulle hinna med lite grejer idag men jag somnade för någon timme sen och sov i kanske två timmar. Typiskt..... nu kommer jag väl inte sova inatt..... Igår hade jag i alla fall jätteroligt med mamma och pappa och jag lärde dem kortspelen Stress och Stress 2. Är det fler som spelar dem eller var det bara på min skola vi spelade dem som unga? Vi stressade i alla fall som galningar igår och spelade och slängde kort på högarna så att bordet höll på att gå sönder!

Jag måste äta lite musli nu för jag är jättehungrig! Puss gonatt!

Related Posts with Thumbnails

(1/11) Mammoth

Har du sett Mammoth? Jag tycker den är ganska bra i alla fall. Jag och pappa såg den på bio och vi tyckte mycket om den. Lukas Moodyson är regissören och delar av filmen spelades in i Sverige. Men den har sina svagheter. Det känns som att filmen många gånger visar på hur den skulle vilja vara men faktiskt inte klarar av..... att vara. Det märks att allt är lite ny terräng för Moodyson. Men den är ändå mycket sevärd! Gael García Bernal är ju så klart en anledning att se filmen, bara han. Här är trailern:



Related Posts with Thumbnails

(1/11) Väldigt bra låt

Adam Lamberts "Time For Miracles". Riktigt bra låt!!! Videon har gjorts för kommande filmen "2012".

Mamma har följt hela säsongen av American Idol och försöker desperat få mig att fatta hur fantastisk Adam Lambert är. Och jag börjar fatta det! Jag har kollat in klipp på YouTube och han är ju riktigt duktig! Och en väldigt trevlig människa, helt enkelt.



Related Posts with Thumbnails










RSS 2.0