(31/8) Läskig likhet

För många år sedan började jag se många av Pedro Almodóvars filmer och då fick jag reda på vem Javier Bardem var. Några år senare trodde det var honom jag såg i Grey's Anatomy, som spelade Denny. Jag blev CHOCKAD när jag fick redan på att det inte var Bardem, utan ett då nytt namn för mig, Jeffrey Dean Morgan. Sedan dess har jag fortfarande varit chockad hur lika de är och försökt bevisa detta med olika jämförande bilder - men nyligen hittade jag den ultimata jämförelsen. Kolla här. Är de inte väldigt lika?


Related Posts with Thumbnails

(30/8) Ellos

Här har jag hittat några snygga kläder från Ellos:


Related Posts with Thumbnails

(30/8) Philadelphia

Har du sett filmen Philadelphia? Det är för övrigt en väldigt bra film, men det som jag tänkte på just nu är hur bra skådespelarna "agerar" på filmens framsida. "Den ene slåss för sitt liv... och den andre slåss för rättvisan." För en tid sedan såg jag den här texten och låtsades som om jag aldrig hade sett filmen och såg framsidan för första gången. Och skulle man inte ändå se vem som slåss för vad? Allt syns ju i Tom Hanks blick. Gör det inte?


Som sagt, filmen är också väldigt bra, precis som låten "Philadelphia" i början, av Bruce Springsteen. Filmen rekommenderas verkligen.


Related Posts with Thumbnails

(29/8) Mexiko

Jag har haft fullt schema idag så inte mycket tid alls vid datorn. Men jag tänkte i alla fall lägga ut några bilder på ett ställe i Mexiko som jag GÄRNA skulle bo i. Casa Angela i Puerto Vallarta, jag har ingen aning om var detta ligger men jag tyckte i alla fall att det såg fantastiskt ut enligt bilderna.
Related Posts with Thumbnails

(28/8) Tacos och marknad

Idag har jag och min kompis Kim ätit gratis taco-buffé på after work och vi kom fram till att orden GRATIS, TACO och BUFFÈ aldrig är så underbara som tillsammans. Och det var jättegott! Speciellt med en Sprite med lime i.

Sen tog vi oss till marknaden som finns här varje vår och höst. Vi var så mätta och trötta att det kändes omöjligt att gå omkring. Men vi fick se en massa kul och vi åt jättegoda brända mandlar. Kim köpte bara några billiga hushållsartiklar i ett sånt där 10-kronors-stånd och jag köpte ingenting - visst är det skönt att slippa köpa så många grejer på marknader och få hem en massa bråte som tar plats och pengar? Det är skönt när vi köper så här lite grejer. 


Sen hämtade vi en annan kompis, Anna, och vi åkte alla tre till Ikea och sen handlade vi mat. Jag körde hem tjejerna och som sagt är jag nu dödstrött. Jag har gått 8173 steg med mobilen i fickan, så tröttheten är inte konstigt. Allt vi gjorde idag plus att jag sov lite för lite inatt borde absolut göra att jag INTE har svårt att sova INATT i alla fall.

Här har ni några bilder på tacos som ser helt underbart gott ut. Smaskens.


Related Posts with Thumbnails

(28/8) You have my sword

Nu går första Sagan om Ringen på tv och jag sitter och tittar fast jag är dödstrött. Jag älskar ju filmen fast jag är rädd att jag har sett den för många gånger så att jag kan bli trött på den. Speciellt den första som jag såg många fler gånger än de andra två innan de andra kom ut. Och tv-versionen är ju alltid den korta versionen så det är ju egentligen heldumt att sitta och kolla på det här nu. Men det är svårt att sluta. Och Viggo är ju som vanligt helt fantastisk.

Här har vi trailern (och när du kollar på denna - försök att tänka att det är år 2001 och du har hört bara litegrann om en ny triologi som ska göras av böckerna "Sagan om Ringen" och tänker "gud, hur kommer DET att bli...?"):


Related Posts with Thumbnails

(28/8) Will and Grace

Jag fullkomligt ÄLSKAR den fantastiska serien Will and Grace. Här kommer en jätterolig scen med Cher!


Related Posts with Thumbnails

(28/8) Nattmål

På kvällarna äter jag världens godaste blandning:Nu blir jag ju hungrig! Man tinar frukten (ananas, hallon, blå vindruvor, grön melon och mango) på dagen genom att låta rätt mängd frukt ligga i en kopp i kylen och på kvällen häller man i Start Premium (med torkad banan, russin och hallon) och lättmjölk i koppen. Wow, det blir underbart gott!


Related Posts with Thumbnails

(27/8) Föredraget

Dags för föredraget jag nämnde tidigare.Det var ett ganska intressant föredrag allt som allt. Bengt hette den f.d. biskopen som talade. Sån tur är var han ganska liberal för att vara en kyrkans man. Han sa en hel del bra grejer men så fort han tog upp olika delar av bibeln så trodde jag att jag skulle dö, för det känns så jävla dumt att alla präster och troende ska lyda en så gammal bok som om den vore skriven baserad på fakta. Men jag gillade när någon frågade något om bibeln och biskopen skojade "den där gamla boken....." - han hade lite humor i alla fall.

Han var precis som vi andra ganska trött på hur uråldrig kyrkan fortfarande är. Han berättade också om när han satt i en kyrkostyrelse av något slag i 16 år och ingen tog nånsin upp andliga frågor. Så en gång tog han själv upp en andlig fråga (EN på 16 år.....) och senare frågade de andra i styrelsen varför han ville PROVOCERA.... Det säger väl allt om kyrkan idag. Allt är byråkrati.

När föredraget var slut sa Biskop Bengt "vi är lika förvirrade som innan, men nu är vi i alla fall förvirrade på en högre nivå". Så han var ju i alla fall rolig.

Det mörknade fort men sen hann vi fika i källaren och jag hann ta lite fler bilder. Det hade blivit ganska mörkt men det blev ändå några kort.


Sen kom jag hem och skrev allt detta och när jag började skriva så slog jag på tv:n och så gick Scary Movie 3. Såna löjliga filmer är absolut inte min smak, men gud vad rolig Charlie Sheen är! Det har jag nyligen insett även när jag ser på Två och en halv män, att han faktiskt är en väldigt bra komiker. Tajming och sånt.

Nu ska jag njuta av Seinfeld. Gonatt!

Related Posts with Thumbnails

(27/8) Stress

Idag är allt stressigt som tusan! Jag kommer just hem från att ha kollat ögonen på ögonkliniken på sjukhuset och handlat på Apoteket, ÖB och Willys och nu kastar jag i mig pasta bolognese och två Pågen Javisst-smörgåsar tror jag de heter och bloggar på samma gång.... stress.... stress......och ännu lite mera stress.

Jag skrattar fortfarande åt hur jag irrade omkring i korridorerna på sjukhuset. Alla dessa olika hissar, korridorer, väntrum och receptioner överallt. Och när jag skulle ut därifrån var det ännu svårare. Jag och två andra personer åkte till våning 4 fast vi tryckte på 1. Senare kommer jag ut på våning 1 och går dit jag tror jag kom ifrån och villar bort mig totalt. Återvändsgränder överallt eller värre, nya långa korridorer jag går i länge innan jag inser att det är fel.... Eller går tillbaka men sen tänker.... "nja det kanske var rätt ändå - där jag nyss provade". "Är jag den enda människan nere i det här råtthjulet?". Det finns ingen att fråga. Till slut kommer jag ut i en stor korridor som leder till ett litet väntrum jag känner igen som ligger nära huvudingången till hela sjukhuset. Och jag parkerade ju vid ögonkliniken.... fan också! Så jag går tillbaka i kulverten och allt känns som katakomber fulla av ruskigheter... Allt får mig att tänka på boken "Hanteringen av odöda" av John Ajvide Lindqvist (som jag bara vågade läsa början av) då karaktärerna går under ett sjukhus i Stockholm fullt av levande döda.... Till slut hittar jag tillbaka där jag började och inser att ögonkliniken har sin ingång på våning 2..... gissa om jag kände mig snopen.......

Om knappt en halvtime ska jag träffa mina föräldrar och åka på nåt slags föredrag om andlighet med en biskop. Jag vet inte om jag tycker en biskop är rätt person att tala om andlighet.... det låter mer som något en new age-anhängare, trädkramare eller kanske en hippie skulle prata om. Nu för tiden kan jag bara gissa att biskopar håller sig till synd och skam och liknande som de vill förespråka.... Men men... jag ska gå dit med öppna ögon. Men om jag ska vara ärlig gå jag mest dit för att jag älskar omgivningen ute på den ö där föredraget ska vara. Jag älskar att fota därute så det ska bli kul.

Och igår.... wow jag blev riktigt imponerad av True Blood. Det var skickligt gjort och inga lösa trådar nånstans. Underhållande och spännande. Jag gillade det verkligen! Hur kunde kritikerna inte ha gillat serien i början? Eller har jag fått allt om bakfoten....? Jag vet inte. Men jag gillade DEFINITIVT vad jag såg igår. Go, Alan Ball!!!!

Och så vill jag bara säga tack till de få som läser min blogg. =) Jag tycker det är så kul att ni är några stycken som läser fast jag är en sån fräsch bloggare. Så tack!

Jag rättar ev. stavfel senare ikväll! Hinner inte nu! Puss!


Related Posts with Thumbnails

(26/8) Blod..........

Idag har jag hunnit med en hel del, men som vanligt inte alls lika mycket som jag skulle vilja. Jag bloggade, stack ut och handlade, kom hem igen och skulle blogga men så ringde mamma och frågade om jag ville äta på Ikea. Jag säger sällan nej till att hitta på nåt sånt så självklart sa jag ja.

Jag älskar när folk vill hitta på nåt spontant så där. Så nu har vi hunnit gå i nån affär, ätit på Ikea och handlat mat och jag kunde köpa den mat jag glömde tidigare idag (man glömmer ju så klart alltid NÅGOT.......... annars vore man ju perfekt).

Så nu när jag hinner sätta mig ner igen för att surfa och blogga så blir jag påmind att TRUE BLOOD börjar idag!Självklart kommer jag sitta bänkad för jag är en av de få som inte hunnit se serien än. Jag var sugen när den kom men det blev inte av. Sen så fick den ju så himla dålig kritik i början, om jag inte missminner mig...? Hur var det med det? Så jag trodde väl att serien inte var så populär och skulle läggas ner. Men nu för några veckor sedan börjar säsong 2 sändas i USA och plötsligt lider alla av True Blood-feber!!! Och jag som trodde serien var så himla dålig....

Men nu har jag försökt läsa mig till ett svar och om jag förstår det rätt så är de två första avsnitten eller så lite sämre än resten av säsongen. Ok, bra, jag ska prova och se vad jag tycker i alla fall.

När jag först hörde talas om True Blood blev jag överlycklig för att Alan Ball skulle göra en ny tv-serie! Jag ÄLSKAR nämligen "Six Feet Under" vars skapare är Alan Ball. Och inte nog med det, han skrev också "American Beauty" som jag tycker är så bra en film kan bli. Därför var jag så chockad över True Bloods dåliga kritik i början. Men nu ska jag se första avsnittet och glömma bort all negativ kritik och njuta av en briljant mans senaste skapelse. Och sen får jag väl se vad jag tycker, men jag har åtminstone sett serien och gjort ett försök.

Så glöm inte bort att se det nu snart! Oj, bara 25 minuter kvar! 22.00 i svt1. Ha så kul!


Related Posts with Thumbnails

(26/8) Körsbärsblom

Jag har förstått att det är så här vackert i Kungsträdgården i Stockholm när körsbärsträden blommar.
Är det någon som vet exakta tiden när de blommar? Jag vill så gärna se det själv någon gång.

Related Posts with Thumbnails

(26/8) I obey your law of gravity

Jag har länge älskat Vienna Tengs musik och "Gravity" är en favorit. För er som inte har hört den - här är videon:
En annan personlig favorit är "Passage". Något deprimerande..... men väldigt väldigt vacker. 


Related Posts with Thumbnails

(26/8) Under the SandJust nu är jag så otroligt sugen på att se "Under the Sand" med Charlotte Rampling. Hon har blivit lite av en personlig favorit. Jag såg henne i "Swimming Pool" för några år sedan och har efter det försökt få tag i många av hennes filmer på dvd. Nu har jag äntligen fått tag i "Under the Sand" eller "Sous le sable", som den heter på franska men jag har bara inte haft tid att se den än.

Eller snarare.... jag har sett några minuter nånstans i början och jag gillade verkligen det lilla jag såg. Så jag längtar verkligen till när jag ska ha tid och sitta ner och verkligen njuta av denna film.Dessutom är filmen regisserad av François Ozon, vars filmer jag helt enkelt avgudar. Han och Rampling har sammarbetat på flera filmer; "Under the Sand" och även ovannämnda "Swimming Pool" men också en nyare film "Angel", baserad på en bok av Elizabeth Taylor, som jag också hemskt gärna vill se snart.

Related Posts with Thumbnails

(25/8) Kitte-katt

Jag såg ett så otroligt gulligt klipp på Book of Miris blogg och jag var tvungen att härma henne.... Tack Miri! Och tack än en gång för en underbar blogg som jag besöker varje dag.


Related Posts with Thumbnails

(25/8) Paket

Annars så håller jag på att längta ihjäl mig efter några varor jag har beställt från brittiska Amazon! Visst är det underbart när man hämtar ett paket fullt med underhållande godsaker som är helt anpassade efter din egen smak? Jag fick tag i bl.a. två filmer ("What's Cooking?" och "Tortilla Soup") som jag har letat efter i åratal och så hittade jag dem för typ 4 pund styck! DET HÄR ÄR RIKTIG LYCKA.....  

Och En fisk som heter Wanda har jag länge letat efter i den svenska 2-discen (med en en-timmes dokumentär!) som är slut ÖVERALLT och tror du inte jag hittar den på Amazon med svensk text och allt..... för typ 3 pund? Jag blev så glad att jag fick gå iväg från datorn och hoppa omkring lite och anstränga mig för att inte skrika högt.....

Och så fick jag tag i en massa andra godbitar. "The Road" av Cormac McCarthy på engelska (som bekant ska bli film snart med min älskade Viggo Mortensen i huvudrollen) med Viggo på framsidan, också väldigt billig! Jag har redan läst den två gånger på svenska men jag vill läsa den på englska också. Tro mig, jag kommer tjata mycket framöver om The Road, både boken och filmen. Och jag säger bara LÄS DEN FÖR GUDS SKULL för den är HELT fantastisk.

Här är två posters från den kommande filmen:ÄNNU MER OM THE ROAD:
Ett annat tips, om du gillar boken eller bara är intresserad av filmen - se INTE filmens trailer. Tro mig, TRAILERN har de försökt göra á la Armageddon eller Day After Tomorrow och så är inte alls FILMEN.... så p.g.a. denna dåliga trailer kommer fel personer se filmen på bio (action-freaks) och de människor som älskar känslosamma draman kommer att stanna hemma..... tyvärr. Men det får vi ta..... efter Oscarsgalan kommer den dock ha desto mer fans....

Jag återkommer med tips på bra saker från Amazon. Jag längtar verkligen av att få hem avin i brevlådan och få hämta hem alla dessa godsaker. Nu måste jag få lite mat i mig innan jag dör av hunger. Vi ses!

Related Posts with Thumbnails

(25/8) Sommar!

Idag när jag först tittade ut genom fönstret blev jag så glad att det var soligt. Men en sekund senare la jag märke till att det redan börjar bli höst! I så fall känns det löjligt tidigt i år! Jag hörde någon som sa att sommaren började senare än vanligt i år och därför kommer växterna blomma längre och hela sommaren vara lägre. Ja, så känns det inte alls nu. Jag tänker göra allt för att sommaren ska stanna lite längre. Sån här sommar vill jag fortfarande ha.


Related Posts with Thumbnails

(24/8) Babylon

För några dagar sedan sökte jag på spanskakurser eller nåt annat sätt att lära sig spanska på nätet. Jag hittade en sida med ett jättebra översättningsprogram, Babylon!Jag kanske är den enda som inte kände till det men nu älskar jag det! Här är adressen. Dock fungerar programmet bara i två dagar utan att man måste köpa det, men det är ändå bra sätt att prova det.

Programmet går ut på att man trycker ctrl + högerklick på ett ord man vill ha översatt, och då kommer det upp en ruta med översättning på de språk man valt att man är intresserad av. Jag har till exempel valt svenska, spanska, katalanska och engelska. Så nu om jag klickar på ett spanskt ord kommer det upp en översättning på engelska först men en sekund senare står det dessutom på svenska, för programmet vet ju att jag vill att allt helst ska översättas till svenska. Jag gillar verkligen det här sättet att lära sig nya ord. Det fungerar bra för mig.

Men jag måste säga att det bästa med Babylon kanske inte ens är översättningen..... Jag älskar RADION som finns Babylons verktygsfält i min webbläsare! *skrattar* Jag sökte olika radiokanaler i listor men i listan Oldies finns en fantastisk kanal, "Ultimate Oldies" (inte alls BARA oldies - till och med låtar från 90- och 00-talen) som är helt fantastiskt bra. Nu har jag lyssnat på den så fort jag är vid datorn i flera dagar jag älskar kanalen! Den har ingen reklam och jag har hört EN låt två gånger - annars är det bara ny musik hela tiden.... Men förutom Ultimate Oldies har radion kanske upp till 1000 kanaler att välja mellan. Jag har alltid svårt att komma hitta bra musik att lyssna på och därför är det här perfekt för såna som mig.Tänk att en sån liten ruta kan göra en så glad! Jag rekommenderar verkligen Babylon till alla som vill lära sig ett nytt språk. Och det är ju bara kul att dessutom kunna höra bra musik direkt i webbläsaren när man surfar.


Related Posts with Thumbnails

(24/8) Mitt första inlägg!


Hej och välkommen till min nya blogg! (Ursäkta för den supersöta vinkande katten... men ledsen - jag kunde inte motstå.....den var bara FÖR söt för att inte sitta här och vinka....) Jag börjar nu en blogg för jag känner många gånger att jag vill "skriva av mig" lite. Få ut tankar och känslor och så. Idéer.... och få feed back. Kanske få nya kontakter. Vem vet. I första hand skriver jag för min egen del men om någon läser så är ju det också jättekul! Skriv gärna en liten kommentar om du vill! Men i första hand är min tanke att istället ha tusen tankar symboliskt utspridda över ett golv får jag dem prydligt uppradade i skriftlig form.

Det här är lite spännande för mig. Och jag vet inte om några människor kommer att vara intresserade av att läsa.

Så, vem är jag då? Jag kallar mig här för Lucy Moran (efter en rolig karaktär i min favoritserie....) och är 23 år. Jag har älskar film (riktigt besatt faktiskt) och att fota. De är mina stora intressen men det är inte alltid jag orkar fota så mycket. Och det konstiga med mitt filmintresse är att jag läser väldigt mycket om film men hinner/orkar inte se på film så mycket (jag har dyslexi och då det kan vara väldigt jobbigt att se en film för första gången). Så jag och en kompis kan prata om en film och snart säger jag "nej, jag har faktiskt inte SETT den...". Så kan det vara ibland. Därför får den här bloggen bli ett utlopp för mitt filmintresse, eftersom jag aldrig kan prata nog om filmer!

Jag tycker alltid det är svårt att presentera sig och visa på vem man är så istället skriver jag lite vad jag älskar: Les Miserables (musikalen), chokladdoppade jordnötter, sommar, Spainen, spanska (som desperat vill lära mig bättre), hallon, fläder, ananas, Ferrero Rocher-choklad, inredning, katter, Egypten, regn, riktigt krispiga pommes frites, brasor, sudoku, nöjesfält (jag kan vara riktigt barnslig vid tillfällen), berg-och-dal-banor, att ta bilder, resa, köra bil (jag bara älskar det, jag vet inte varför) och framför allt - den fantastiske Viggo Mortensen. Jag tar så klart senare upp om mina favoritfilmer, -serier och -böcker. Det kommer det massor av, tro mig...


Related Posts with Thumbnails


RSS 2.0