(31/1) Gomorron!



Gomorron alla glada...!
Eller vad du nu är... Själv är jag ganska munter just nu faktiskt. Idag ska jag hinna gå i lite affärer hade jag tänkt, och sen blir det mat hos mamma och pappa. Och jag får ÄNTLIGEN träffa mina underbara kissekatter igen, som bor hos dem.

Jag har saknat mina bäbbor så otroligt mycket de senaste dagarna! Och igår natt drömde jag om dem och att vi hade skaffat 4 till katter som också var så söta! Gud vad gulligt!


Mina älskade bäbbor!



DAGEN I FÖRVÄG:

Dagens låt: Hard med Rihanna tror jag att jag måste säga. Den är bra. Eller 25 minutes med MLTR som jag nyligen lade in i min iPod på bloggens förstasida. Den är nostalgi på hög nivå för mig.... hahahaha....
Dagens frisyr: Inte mycket till frisyr än.... haha.... men när jag går ut sen så blir det utsläppt hår, ovanligt rakt faktiskt, snedlugg som alltid 
Dagens klädsel: Vad jag än hittar.... lol.... Jag bryr mig inte så mycket.
Dagens smink: Not any smink ät ål blir alldeles utmärkt
Dagens händelse: Att träffa mina bäbbor blir nog höjdpunkten! Jag brukar också få ge dem deras kattgodis när jag är hos mamma och pappa, och det är så himla kul! Man behöver bara ropa GODIIIISSSS! och de kommer KUTANDE! De är så himla smarta!
Dagens planer: Shopping + vara hos ma&dad + träffa bäbborna!!!!
Dagens vill ha: Mera röda äpplen!
Dagens saknad: Mina bäbbor, absolut!
Dagens drog: Bassett's blir det nog!
Dagens tråkigaste: Hmm..... vet inte, vi får väl se
Dagens finaste: Hallloouu........? Mina bäbbor, så klart!
Dagens måste: Köpa hem en massa mat! Och hinna till Återbruket allra först! Men jag borde också göra färdigt kampanjen jag hade i bloggen i december om de digitala pepparkakorna
Dagens dricka: MJÖLK! MJÖLK ftw!
Dagens köp: Vet inte, det får vi se
Dagens mat: Mamma sa något om potatisbullar och bacon.... mmmmmm........
Dagens kärlek: BÄBBORNA! ABSOLUT!!!


Related Posts with Thumbnails

(31/1) Roliga bilder

Man behöver väl alltid muntras upp lite grann?























Related Posts with Thumbnails

(29/1) Hitler om iPaden

Har du sett Hitler-parodin om den nya iPaden?

Det här är faktiskt helt otroligt bra! Videomaterialet är taget från filmen "Der Untergang" som också är väldigt väldigt bra, fast mycket mer seriös förstås. Bruno Ganz spelar fantastiskt som Hitler. Fast nu handlar det ju om hur någon har gjort om det till en parodi. Och det är BRA GJORT!

Du bara måste se det här klippet! Jag älskar när han kommer in på lolcats! Hihihi....



Related Posts with Thumbnails

(29/1) Hurt

Just nu BEHÖVER jag bra musik! Hurt är så vacker så den skär i hjärtat.



Related Posts with Thumbnails

(28/1) Skrattretande reklam

Du har säkert sett Mikael Persbrandts Frigo-reklamfilm, eller man får i alla fall höra orden "programmet presenteras i samarbete med Frigo..... by Persbrandt" på tv. Jag gapskrattar varje gång jag hör det! Det är väl en sak om man skulle säga "Frigo by..." och nåt engelskt namn... Men Persbrandt! Det låter
så otroligt fånigt bara!

Men ännu fånigare blir ju det hela av hans uppsyn på bilderna... Herregud... Jag har aldrig förstått hypen med denna människan. Hela Sverige verkar ha älskat honom vid olika tillfällen och hyllat honom som skådespelare. För mig är han bara en otroligt pretentiös människa som alltid verkar se så där
dryg ut som på Frigo-bilderna.


Vad vill han uppnå med den här dryg.....-heten?
Vad kan han få för fördelar av att göra sig till för att verka mindre ödmjuk än vad han redan är? Nej, det gör inte mig i alla fall mer villig att se hans filmer. Knappast.

Idag såg jag en annan ny reklamfilm som gjorde mig att gapskratta. Max-hamburgare-eller-vad-den-nu-heter har hyrt in Maria Montazami från Svenska Hollywood-fruar för att göra reklam för deras hamburgare. Kommer hennes fåniga lilla stämma att sälja några hamburgare?



Jag har inte sett mer än två avsnitt av Hollywood-fruar-programmet, men det räcker för att uppskatta alla parodier som gjorts av henne och Anna Anka, och även den tredje Hollywood-frun. Men nu är det som att Max gör narr av Maria Montazamis uppenbara ointellegens för att göra parodi på henne själv - AV henne själv - och utan hennes vetskap! Så upplevs det i alla fall. Stackars kvinna!



Och för guds skull - på tal om reklam - ta bort den där jobbiga Paradise Hotel-reklamen som jämt säger "Jag vet att du vill kolla...". Du vet säkert vilken jag menar. JAG HAAAATAR DEN. Jag vet väl själv vad jag vill kolla på och jag har absolut ingen minsta lust att de Paradise Hotel. Sluta säga vad jag vill och inte vill göra. Nånting blir inte mer sant för att man säger det om och om igen. Hur de än försöker så tänker jag inte få deras uppenbara reklam-hjärntvättnings-försök att fungera. Så sluta försöka!


Related Posts with Thumbnails

(27/1) En ding ding värld

Borde man känna sig sunkig om man sitter och äter müsli och fil till (VÄLDIGT) sen LUNCH vid datorn, läser bloggar och lyssnar på oldies istället för gå ut i köket och äta... vuxen mat som en riktig människa?

Min drog!


Related Posts with Thumbnails

(27/1) Gud så romantiskt!

Har du sett det här klippet? Det här är ETT sätt att agera på sitt bröllop.... Hahaha..... Gud vad roligt!
Det bästa är hur chockad prästen blir! Se klippet och tyck till, är det här något för dig på ditt bröllop?



Related Posts with Thumbnails

(26/1) Söta smycken

Alla från Candid Poison.



Related Posts with Thumbnails

(25/1) Goodbye Coco..... :(

Conan O'Brien säger adjö i sitt sista program. Gud vad sorgligt.... Jag blir ju riktigt ledsen.... :(
Jag tycker det var så onödigt att han var tvungen att sluta....



Related Posts with Thumbnails

(25/1) Snön är på riktigt!




Nån mer än understående som kommer på sig själv att tänka "snön är ju inte... PÅ RIKTIGT (!) - den existerar ju knappt, den smälter ju så fort det blir varmare"?

Men hallå.........! Så går mina tankar när jag lämnar min varma lägenhet och beger mig ut i Sibiriens kyla, och skottar bort snön runt bilen med fötterna.

Sen får jag alltid säga till mig själv, "den må vara här på grund av kylan -
men den EXISTERAR ju ändå just nu!"

Känner du igen det här? Snön är lite som en hägring i öknen - den existerar men ändå inte.....


Related Posts with Thumbnails

(25/1) A n n i v e r s a r y




Idag är en rolig dag, tycker jag. För första dagen på länge har jag faktiskt orkat tvättat håret.... haha... och fixat mig. Jag är konstigt nog på hugget att ta mig ut och kanske gå i några affärer eller nåt. Hitta på något kul.

Men framför allt är det en speciell dag för att idag är det exakt fem år sedan jag tog mitt körkort. Underbart! Jag minns den dagen som riktigt udda. Jag var otroligt nervös. Jag gjorde ett fel på uppkörningen men testpersonen, vad de nu heter, han förstod att det kan bli såna fel när man nästan är FÖR förberedd inför uppkörningen. Sen kommer jag ihåg att jag var ganska borta den närmaste halvtimmen när jag körde. Jag bara tänkte på att jag kommer misslyckas för att jag gjorde fel på ett ställe.

Men sen parkerade vi utanför Vägverket och han sa att jag klarade uppkörningen! Jag blev ÖVERLYCKLIG! Hur underbart som helst! Sen gick vi ut och jag fick träffa min jättesnälla körlärare Leif igen, som hade följt med mig till Vägverket. Han blev jätteglad för min skull!

Jag var ganska borta men jag kommer ihåg att Leif sa att jag inte fick köra körskolebilen hem igen för att nu NÄR JAG HADE KÖRKORT hade jag ingen försäkring från körskolan. Jag brydde mig inte ett dugg, jag var bara så LYCKLIG! Leif körde oss tillbaka till körskolan och jag var bara så himla glad att jag klarade det..... Frågan är om Leif nånsin hade sett någon bli så lättad och glad över att ha klarat uppkörningen.

Sen satte jag mig på ett jättemysigt fik i stan och myste och firade med någon god tårtbit. Pappa kom dit efter jobbet och sen hämtade vi mamma och JAG KÖRDE SÅ KLART! Sen körde jag runt dem ett tag och sen åkte vi och åt på restaurang. Det var en jättemysig dag.

Så idag ska jag säga till mig själv hur duktig jag var som klarade både teoriprovet och uppkörningen på första försöken efter mindre än 6 månaders plugg, trots min dyslexi. Ibland måste man ju faktiskt säga åt sig själv hur duktig man är! JAG ÄR DUKTIG! Så det så!

Idag måste jag fira! Jag måste gå lite i affärer och sen komma hem och äta en massa gott och mysa.



Related Posts with Thumbnails

(25/1) Stackars Coco....


Är det någon som har fattat det här med "striden" mellan Jay Leno och Conan O'Brien? Som jag förstod det så lyckades Conan bra med sitt program och Jay Leno misslyckades? Har jag fel? Eller?

Och sen väljer NBC att sparka Conan, den bästa av de båda, och ta tillbaka Leno till sitt gamla program. Så man blir belönad för att ha misslyckats???? Och Leno trodde jag ändå skulle vara schysst och inte bara sno tillbaka ett program han hade planerat att sluta ifrån i så många år. Hur kan han komma tillbaka??? Han tycker ju om Conan och de var ju ändå vänner. Hur gör man så mot någon???

Jag kommer nog ha svårt att se Jay Lenos nya program efter att han har gjort så här.

Jag har alltid gillat Conan O'Brien. Han är helt fantastisk och kan göra vad som helst roligt. Något han kan (men definitvit inte Leno) är att ta med sig en kameraman till valfri plats och utan manus och allting och få ett otroligt roligt inslag till showen. Han kan verkligen få vad som helst till komik.

Här är lite av striden:




Fler artiklar för den som är intresserad: Här, här, här, härhär, här, och här.


Related Posts with Thumbnails

(24/1) 90 grader

Har du hört talas om 90-graders-armhävningar? Det hade inte jag heller....

Det är helt otroligt att det här ens är fysiskt möjligt! Kommentatorn har nog rätt, man måste väl ha både enorm styrka OCH balans. Men jag förstår ändå inte hur det är möjligt...



Related Posts with Thumbnails

(23/1) Stöd Haiti via din blogg!

Jag har letat för något sätt att öka medvetenheten om Haiti via bloggen. Jag tänkte göra någon widget att sätta upp i bloggen och försöka få andra att använda den även i sin egen blogg. Men nu hittade jag en sajt som redan har en just sådan widget! Perfekt!

Så här ser widgeten ut!



Använd gärna widgeten i din blogg för att länka till kampanjen. Här finns koden:

<a href="http://www.bloggersunite.org/event/bloggersunite-for-haiti"><img src="http://www.bloggersunite.org/image/resource/badge/7e7809555ab0ab4b9aec43c58ab41508.jpg"></a>


Du får hemskt gärna sätta den i din blogg. Det här är ett utmärkt sätt att stödja människorna som drabbats av jordbävningen i Haiti, speciellt om du har redan har skänkt alla pengar du kan undvara, men ändå undrar vad mer du kan hälpa till med.

Här finns info om kampanjen.

Budskapet med kampanjen är att fler människor ska visa stöd för Haiti. Genom att ha denna widgeten i din blogg visar du att alla borde skänka pengar, och påminner människor ännu en gång att göra det om de inte redan har gjort det. Det är alltså helt gratis för dig själv att sätta ut widgeten i din egen blogg, och du bidrar ändå! Win-win!!! Uppmana gärna dina egna läsare att göra samma sak!


Hur ska man göra för att sätta in widgeten?

Jo, har du också Blogg.se som ditt bloggverktyg så kan du göra följande. Har du inte Blogg.se kanske du ändå kan få något tips och själv lyckas klura ut hur du ska göra.

Gå in på "Design" i bloggvektyget. Klicka på "Kodmallar".
Din Front Page är den första som dyker upp.
För att lägga widgeten i din sidomeny - leta efter <div id="side"> och klistra in koden där du tycker den ska sitta.
Spara och kolla om det blev bra. Klart!
Sätt gärna in koden på samma sätt även på dina andra sidor i kodmallen.


Related Posts with Thumbnails

(23/1) New York

Behövs det inte lite härlig morgonmusik just nu? Det tycker jag.



Related Posts with Thumbnails

(23/1) Hihi...! Nu går det undan!

Jag kollade in på Aftonbladet igen idag och kolla vad mycket som har hänt med The Road-annonsen!!!

Gud vad många nya fina recensioner! Här är torsdagens och lördagens annonser!



Related Posts with Thumbnails

(22/1) Ny recension!!!

Iiiiiiiiiiiiiiii! Jag fick tag i en recension av The Road i tv4 också! Finns här nedan om du är intresserad!

Tack Ronny Svensson, för ett riktigt bra omdöme om filmen!!!

Nu ska jag posta brev, sen hem till mamma och pappa och äta goda köttfärsbiffar och mysa. Och sen handla mat, och hem igen och mysa med chips och godis med min gosi-elefant Flora. Kram!



Related Posts with Thumbnails

(22/1) Buss-halsbandet!

Igår fick jag mitt nya söta halsband som jag pratade om nyligen. Det var lika fint som jag hade hoppats!
Jag vann det för 1 kr! Och frakten ända från Hong Kong var bara 38 kr så det blev inte alls så dyrt.



Related Posts with Thumbnails

(21/1) The Road i SVT Play

The Road recenserades av Göran Everdahl i Gomorron Sverige imorse!
Här kan du se klippet om du är intresserad! De första 4-5 minuterna handlar om The Road.



Related Posts with Thumbnails

(21/1) Reklam

Oftast blir vi väl irriterade på reklam? Men när jag såg den här synen blev jag väldigt glad!





En svensk annons för "The Road" på Aftonbladets hemsida, med svenska recensioner och allt!
Underbart att se! Så här såg det ut!!!





Gud vad kul att de gör reklam för filmen!!! Jag kollade på recensionerna i annonsen och såg en recension från tidningen Tove, och jag tänkte "den köpte jag ju häromdan!"

Så här såg hela recensionen i "Tove" ut!





Tyvärr kommer inte filmen hit imorgon, fredag. Jag funderade dock på att ta tåget till Stockholm och se den imorgon, men det är kanske lika bra att vänta och se om filmen kommer hit en annan vecka, tydligen fungerar det så. Och först varje onsdag får man reda på om en film kommer på fredagen. Det sa SF:s kundtjänst. Jag väntar förmodligen.

Och så är det ju det att om jag ändå åker till Stockholm för att gå på bio, då blir jag väldigt sugen på att se Avatar i 3D också. Det skulle vara synd att inte få se den i 3D, när man ändå är i Stockholm. Men schemat blir så tajt om man ska hinna se två filmer och hinna med tågen och så. Så jag väntar och får se hur det blir.


Related Posts with Thumbnails

(20/1) Dan före dan före dopparedan!!!



Idag börjar sakta men säkert Dagen D närma sig! Jag kan inte fatta ATT DET ÄR BARA TVÅÅÅÅÅÅÅÅÅ DAAAAAAGAAAAAAAAAR KVAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAR!!!!!!!!!!!!!! Om du inte vet vad jag pratar om så är det på fredag premiär av The Road!

Filmen jag tjatat om i bloggen i 6 månader och tjatat med till alla "riktiga människor" sedan hösten 2008! Jag kan inte riktigt fatta att det är dags!!!

Men jag hör ju så klart inget om filmen i media! Så det är svårt att ta det på allvar. Men det skulle ju inte stå 22 januari på alla sajter två dagar innan premiären om det inte var 22 januari som gällde.

Ett plus är att Orvar Säfström har bloggat om filmen här. Jag hoppas också att filmen kommer recenseras i morgon-tv på fredag.

Och nån som ser någon tv-reklam för filmen (då med det mycket fånigare namnet "Vägen") får gärna hojta till! Eller om du ser någon reklam i tidningar eller reklampelare eller liknande.

Jag känner mig nämligen som den enda svensk som längtar efter filmen. Inga av mina Viggo-forum-kompisar (hahaha..... vilket ord...) är ju svenskar. Så jag känner mig ganska lonely i den här frågan. Men men. Står det att filmen kommer på fredag så ska den ju också komma på fredag! Så det så!

Jag ska se The Road!
Jag ska se The Road!
Jag ska se The Road!
Jag kan fortfarande inte fatta det!

På tal om filmen, när jag sökte på bilder från google häromdagen hände något roligt! Hahaha... jag scrollade ner på en sida med en massa info om filmen. Då får jag syn på min egen video (med stillbilder från filmen tillsammans med den vackraste låten från soundtracket, "The Beach", se tidigare inlägg i kategorin "Allt Viggo-relaterat")! Det var ganska häftigt att surfa in på min video av en ren slump!

Gud vad jag längtar att se filmen! Jag hoppas bara jag slipper åka till Stockholm för att få se den.

Kram!




Related Posts with Thumbnails

(20/1) Katastrof eller KATASTROF?




När jag hör på nyheterna om jordbävningen i Haiti tänker jag hela tiden, "gud vilken tur att det i alla fall inte är en terrorattack, nu när det är nånting sånt här stort som har hänt". Vi har ju faktiskt växt upp med terrorattcker som något som faktiskt har inträffat, och inte bara i filmens värld och i skönlitteratur.

På nåt sätt känns det som att det vore mycket värre om så många människor hade dött och skadats om det hade gjorts med flit av andra människor. Hur illa förödelsen ändå är så har ingen i alla fall varit illvillig. Det känns logiskt i mina öron. 

Men sån tur är så har ju ingen terrorattack ens närmat sig dössiffrorna från Haitis jordbävning. Jag hoppas det skulle räknas som något mycket hemskare om 200 000 människor hade dött av ett terrordåd? MED FLIT? Vad tycker du? Men en förlust av oskyldiga liv är ju alltid hemsk, men kanske mer hemskt om det var PLANERAT.

Men sen började jag fundera. Jag tänker att - å andra sidan - människor kan vi ju förändra. Miljön kan vi ju också påverka men det är ju ändå inte VÅR jord. Människor tycker jag BORDE vara lättare att få att inte döda oskyldiga människor än att kontrollera jordbävningar.

Men tydligen inte.... Fortfarande finns det ju terrorister som jobbar dag och natt för utföra massmord på oskyldiga människor för deras egna agendas skull.

Men samtidigt kanske klimatförändringarna påverkar naturen och hela planeten, även jordbävningar. Kanske vi skulle kunna förhindra såna här naturkatastrofer? Vad tror du?

Känner du att det är tur att Haitis jorbävning är naturens "fel" istället för att vi människor skulle vara ansvariga för 200 000 dödsfall?

Skulle det kännas bättre för dig om naturen hade dödat 6 miljoner judar istället för att det var nazismen verk?

Snälla, skriv gärna vad du tycker! Jag vill gärna höra din åsikt!

Vad är värre än det andra? Naturkatastrofer eller terroristattacker?
Vad är lättast att förändra? Miljön eller människorna?

Några andra funderingar om ämnet?


Related Posts with Thumbnails

(19/1) Perfectly Lonely

Jag har lyssnat på John Mayers nya album, Battle Studies, hela dagen och jag gillar det verkligen!

Bra låt:



Related Posts with Thumbnails

(19/1) Nya Rihanna-foton

Från W Magazine. Jag tycker de är FINA! Hon är duktig som modell.
Vad tycker du?


















Related Posts with Thumbnails

(18/1) Tradera-fynd!

Nån som är sugen på att se vad jag fick tag i från Tradera?

Ett jättefint buss-halsband! För 1 krona! Jag blev så glad att jag vann!



Jag har inte fått hem halsbandet än för den har lång leverenstid, ända från Hong Kong. Men det
ska bli så kul att få det.
Jag lägger upp bilder när jag har fått hem det. Kram!


Related Posts with Thumbnails

(18/1) Dagens tankar

bildlänk





T A N K A R   J U S T   N U:



1.

Varför säger alla "du är bara avundsjuk" om någon kritiserar någon annan?
Varför skulle man vilja vara som den man tycker gör FEL? Vad är det för logik?

2.

Vad kul att Avatar vann pris för bästa drama-film! Golden Globe alltså!
Herregud..... har du ingen aning vad jag pratar om....? Haha.... Dålig koll..... haha... Skojar bara.
Nu kanske man måste pallra sig ut till en biograf och se den. Fan också.... ^_^

Related Posts with Thumbnails

(17/1) Winslet

Ni som inte har hört Kate Winslets låt från X antal år sen.... (ingen aning....) här är den! Väldigt bra låt som jag hört X hundratal gånger! Snacka om POWERballad. Tänk att hon kan sjunga så bra! Kram!



Related Posts with Thumbnails

(16/1) Fler söta halsdukar

Också från Kii. De var ju riktigt fina.


Related Posts with Thumbnails

(16/1) Gullig halsduk!

Jättefin halsduk från Kii. (webshop.kii.se)



Related Posts with Thumbnails

(15/1) Skänk till Haiti




Jag hoppas du också har skänkt åtminstone en liten gåva till offren av jordbävningen i Haiti.

Läkare utan gränser är en av organisationerna man kan stödja via SMS. Det är också redan många falska nummer som har utgivit sig för att vara hjälporganisationer - så var försiktig vem du donerar till. Med andra ord - leta hellre upp kända organisationer på internet än att lyssna på reklam från olika håll. Sök själv upp informationen.

Aftonbladet har skrivit en bra lista på stora organisationer som man absolut kan lita på - se listan genom att scrolla neråt på den här artikeln.

Så donera vad du kan. I alla fall en liten slant har nästan alla råd med.


Related Posts with Thumbnails

(14/1) Ide. IGEN!

Nu kan jag gå i ide igen! Nu vill jag bara stanna inne i värmen så länge jag bara kan.
Idag har jag inskaffat alla de nödvändiga förnödenheterna...


Related Posts with Thumbnails

(13/1) Intressanta fakta!

Jag har superstressigt idag och har minst 350 blogginlägg på Bloglovin att läsa och jag har ett möte imorgon och borde läsa en hel bok innan dess och en annan massa jobb. Så därför hinner jag inte blogga lika mycket som jag skulle vilja idag.

Men här kommer i alla fall lite intressanta frågor och svar från Illustrerad Vetenskap!







Hur undviker fåglar att få kalla fötter?

”En dag, när det var mycket kallt, såg jag några fåglar som satt på en metallstång. Eftersom jag själv frös, tänkte jag att fåglarna måste frysa förfärligt om sina bara ben. Det var minus 20 ute, så stången borde ha varit rätt kall. Har fåglar ett särskilt effektivt system för att hålla benen varma?”

SVAR: Det är svårt att föreställa sig att tunna, nakna fågelben skall kunna hålla värmen en iskall vinterdag. Fåglarna har faktiskt kalla fötter, men de besväras inte av det.

I motsats till människoben består fåglarnas ben övervägande av senor. Muskler fungerar dåligt vid låga temperaturer, men senor klarar temperaturer som ligger mellan 20 och 30 grader C under fåglarnas normala kroppstemperatur på omkring 40 grader C. Det viktigaste för fågeln är att kroppstemperaturen inte sjunker. För att hålla värmen inne i kroppen har fåglarna därför ett speciellt blodkärlssystem i benen.

Vanligtvis är vener och artärer tydligt åtskilda, men i fågelben är de delade i två finmaskiga nät av blodkärl, som passerar genom varandra, strax innan de löper ut i benens smalaste del. Artärerna, som leder det varma blodet ut i benen, löper nära de vener som för blodet tillbaka in i kroppen. Genom denna passage används värmen från blodet i artärerna till att värma upp det kalla blodet, som strömmar tillbaka in i kroppen. Priset är ständigt kalla fötter, men det hjälper också fåglarna genom att hålla kvar värmen i kroppen och spara energi.



Varför är planeter runda?

Vad beror det på att planeter är runda? Gäller det alla himlakroppar?

SVAR: Alla himlakroppar formas runda – eller i alla fall någorlunda runda – av naturens hand. Det beror på att tyngdkraften så att säga trycker ihop himlakroppens beståndsdelar till klot. Tyngdkraften – eller gravitationen – har den egenskapen att den fungerar som en attraktion mellan all materia – all materia dras med andra ord till all annan. Märkligt nog hade redan de gamla grekerna en relativt förnuftig förklaring till jordens klotform. Aristoteles (384-322 före Kristus) hävdade att universums centrum var detsamma som jordens centrum, och att jord och vatten hade en naturlig tendens att söka sig in mot denna punkt. Med ett fåtal modifikationer är det faktiskt samma beskrivning som dagens vetenskapsmän använder sig av. I dag tror vi emellertid inte att jorden är universums medelpunkt. I stället vet forskarna att det uppstår ett centrum för den lokala tyngdkraften överallt i rymden, där det finns en ansamling av materia.

I varje sådan ”klump” med materia finns det ett så kallat masscentrum, där tyngdkraften drar lika mycket i alla riktningar. Så om man föreställer sig ett stort moln av till exempel väte ute i rymden, kommer molnet i kraft av sin egen inre gravitation så småningom att dras ihop mot sitt masscentrum. Resultatet blir att ett klot bildas kring detta centrum – kanske blir det en stjärna som solen eller en planet som Jupiter eller jorden.
Det kan förekomma smärre avvikelser från den perfekta klotformen, men de beror antingen på att himlakroppen roterar eller på att den påverkas av tyngdkraften från en intilliggande himlakropp.



Varför får man inte dricka saltvatten?

Skeppsbrutna på film håller alltid på att dö av törst. Är det så farligt att dricka havsvatten?

SVAR:
Vatten, vatten överallt, men inte en droppe att dricka” lyder ett känt engelskt sjömansuttryck. Det är förvisso en ovanligt dålig idé att dricka saltvatten – det kan faktiskt innebära en säker död. Havsvatten innehåller nämligen cirka 3,5 procent eller 35000 ppm (parts per million) lösta salter, och det är mycket mer än den mänskliga kroppen tål att inta. Dricksvatten får som mest innehålla 500 ppm. Högre saltinnehåll kan helt enkelt dehydrera, det vill säga torka ut, kroppen.

En skeppsbruten, som redan i förväg lider av vätskeförluster, kan dö av uttorkning efter bara ett par glas saltvatten. Saltet påverkar nämligen trycket i blodcirkulationen, och cellerna börjar därför avge vatten för att reglera saltbalansen i kroppsvätskorna. När vattnet kommer ut i blodcirkulationen, uppstår två allvarliga problem. Antingen stiger blodtrycket till dödlig nivå, eller förlorar cellerna så mycket vatten att de går under på grund av uttorkning.


Källa: Illustrerad Vetenskap.

Related Posts with Thumbnails

(12/1) Snart är det dags!!!

Herregud, det är bara 10 dagar till svenska premiären av The Road!!!! Dagen jag har väntat på sedan hösten 2008. Nu är det ÄNTLIGEN dags...... Jag vet dock inte om jag är beredd på alla plan riktigt....

Här kommer en väldigt bra featurette om filmen. Ta in titt om du är intresserad!



Related Posts with Thumbnails

(12/1) Something New


"Something New"
går på tv just nu, nån som kollar? 

Jag har faktiskt inte sett den än, men jag har faktiskt redan köpt den. Jag hittade den för 10 kr på nätet, jag ÄLSKAR när det händer!!!

I alla fall, som jag redan skrivit så tycker jag Simon Baker är riktigt läcker! Och Sanaa Lathan är också lite av en favorit. Så jag ville absolut skaffa den här filmen och jag kan inte vänta till jag har tid att se den!


Related Posts with Thumbnails

(12/1) Tuesday afternoon



Åh, i eftermiddags var jag så lättad att Lotta Gray fick ett positivt läkarbesked. Jag har varit nervös hela kvällen igår och imorse. Gud, vilken lättnad när jag äntligen fick se ett nytt inlägg i hennes blogg med orden "Thailand, here I come" och det var allt jag behövde höra för att kunna andas ut. Sen kunde jag läsa resten av hennes inlägg, men jag visste redan att det hade gått bra. *pust*


Related Posts with Thumbnails

(11/1) RRRRRRated




Jo, jag har lyssnat alldeles för mycket på Rihannas nya album, Rated R.
Men det ändrar inte det faktum att det är en väldigt bra skiva.

Bästa låtar:

Te Amo,
Cold Case Love,
Russian Roulette,
Fire Bomb,
Last Song

De är EXTRA bra, men alla är jättebra. Om ett tag kan jag börja lyssna på skivan igen och då ska jag njuta ännu mer än jag gjorde innan jag hörde på låtarna för mycket den här gången. Jag måste lära mig att variera skivorna jag lyssnar på mer. Inte lyssna sönder. INTE LYSSNA SÖNDER!!! Så det så. Kram från mig!



Related Posts with Thumbnails

(11/1) Like you say

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- IDAG blir ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  det av ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ att gå ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- till tandläkare..... ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- jag vill inte! ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- jag har ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ingen tandläkarskräck -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- men -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- det är --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- för kallt -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- men ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- jag är ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- rädd ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- rädd för -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- KYLA ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- RÄDDA MIG! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Related Posts with Thumbnails

(10/1) Nu räcker det!

Det här vet jag inte om jag står ut med! Ska man frysa så att det gör ont i lungorna och näsan svider varje gång man andas in? Och det här är ju bara i mellansverige. Jag vill inte tänka på hur de har det i Norrland.

Varför har folk bosatt sig i Sverige från början???
För att de gillade att frysa till de skakade?
För att man är bättre människor desto mer man är plågad?
För att ha så sjukt olika årstider så man inte lyckas få nån ordning på hela året?
Säg mig varför vi står ut med det här vädret?

När jag går omkring utomhus så funderar jag vad det är för poäng att stå ut med det här. Och jag undrar hur alla andra tänker. Hur står DE ut? Det är som att när man står ut med något så borde man få ut något positivt av det i slutändan. Karma helt enkelt. Men vad får vi ut av det här? Inte ett jävla dugg!

Varför har inte alla svenskar flytt från Sverige för 500 år sedan?
VARFÖR????? FÖRKLARA FÖR MIG!!!




Related Posts with Thumbnails

(9/1) Lyssna sönder skivor



Senaste veckan har jag lyssnat på Rihannas skiva "Rated R" tills jag nu nästan spyr av låtarna. Varför gör man alltid så? Lyssnar lite för mycket? Som att fortsätta äta fast man är mätt?

Själva musiken är det ju inget alls fel på. Problemet är bara att jag inte har någon liknade musik att ta till så jag fortsätter med samma skiva. Fast jag är så otroligt trött på den. Nån som har tips på en skiva i samma genre som är lika bra?

Related Posts with Thumbnails

(9/1) John Cleese på Twitter



Skrev följande:

"Don't say I'm not hip. I'm very hip, in fact, I had a new one put in, and it's made me even hipper."

5:23 AM Dec 29th, 2009


Related Posts with Thumbnails

(8/1) Ska man...? Verkligen?

Jag vet vad alla säger. Avatar är suverän.... jag vet jag vet. Men om jag nu vanligtvis hatar allt vad action är - är det här verkligen en film för mig? Alla verkar förundras över hur snygg den är. Men är den mer än bara effekter?

Eller min fråga är snarare - står man ut med all action för att njuta av resten av filmen?
Observera att undertecknad hellre ser långsamma, suggestiva, franska konstfilmer än en film som innehåller endast en liten ynka klyschig action.

Vad råder du mig till? Har du sett Avatar? Vad tyckte du?



UPDATE: Alla mina inlägg om Avatar:
(8/1) Ska man...? Verkligen?
(9/2) ÄNTLIGEN!
(15/2) Svar på min egen fråga!
(13/4) Äntligen! 3D!!!!
(15/4) Avatar-update!
(22/4) Åh vad jag älskar Avatar!

Related Posts with Thumbnails

(8/1) Så arg

För några dagar sedan fick jag en sån där tung, gigantisk Ellos-katalog som damp ner så hårt genom brevinkastet att min brevkorg som hänger på dörren gick sönder. Ska det behöva vara så himla jobbigt att fatta? Jag vill inte ha reklam! Det står det på dörren!

Jag är arg nu, men jag vet att just den här katalogen var adresserad till mig och då måste de ju dela ut den, men ändå! Jag köper några kläder från Ellos i somras och de tar för givet att jag vill ha deras gigantiska katalog i evigheter! Jag har aldrig valt att få hem den! Jag skulle aldrig ta emot en så stor PAPPERSkatalog när alla kläder finns mycket bättre sorterat på nätet.

Det fanns inte hellre någon valmöjlighet på Ellos hemsida att ta bort katalogutskicken... Idiotiskt.... Jag fick maila dem och de avregistrerade mig på nåt sätt. Tur det. Men kom igen... vad krångligt och onödigt allt ska vara!

Jag skulle vilja samla all skräppost och sätta ihop en egen sån här skräppost-pansarvagn och ta mig in på Ellos kontor med den och se vad DE skulle tycka... De kanske också skulle bli lite småsura...





Men ärligt talat - du har väl en "Ingen reklam"-skylt på dörren? Annars tycker jag du borde skaffa det. Det är helt onödigt att få hem reklam i brevlådan.

All info i alla de kampanjtidningarna finns lika lätt på webben. Maxi, Willys, ÖoB, Jysk, Lagerhaus, Rusta, Lidl, Clas Ohlson, Cdon, Ginza, Discshop, Megastore, Dustin, OnOff, Expert, Siba, El-Giganten och många andra företag har alla digitala flygblad eller kampanjtidningar online. Mataffärerna har även de lokala erbjudanden online. Många av företagen har också e-mail de skickar ut varje gång det kommer nya erbjudanden.

Visa att det är konsumenterna som bestämmer! Säg nej till papparsreklam!



Related Posts with Thumbnails

(7/1) The Road

Ännu en av Viggos fantastiska tolkningar av The Road. Filmen har svensk premiär den 22 januari. Gå och se den för guds skull!


Related Posts with Thumbnails

(7/1) Bloody blonde

Roliga motiv på kökshanddukar - finns hos wohnzimmer.se!









Related Posts with Thumbnails

(7/1) Editors


Related Posts with Thumbnails

(6/1) Bäbborna

Gud vad jag saknar mina bäbbor just nu!



Related Posts with Thumbnails

(6/1) Ide


Nån mer än jag som köper massor av matvaror och allt annat de kommer behöva och sen "går i ide" som om jag vore en björn.... haha.... i flera dagar? Jag vill inte gå ut i kylan så mycket så jag samlar alla inköp och stannar hemma långa perioder i sträck. Ett annat plus, man slipper tvätta håret lika ofta! Yey!

Nån mer som har såna här konstiga idéer för sig?


Related Posts with Thumbnails

(6/1) Pat on the back



Nu när det har blivit nytt år och alla pratar om nyårslöften och sånt så har jag funderat en hel del på mitt liv. Den senaste veckan har jag insett mer än nånsin att jag är riktigt duktig! Man kanske måste se det i ett annat perspektiv ibland för att se det.

En del människor har en förmåga att få dig att se det negativa i dig själv och en del det positiva. Men viktigast är ju såklart att lära sig själv att ”bygga upp” sig själv. Något som jag lär mig mer och mer. Jag har en hel del jobbiga aspekter i mitt liv och jag har insett hur mycket jag faktiskt utvecklas. Jag har gått från att inte se någon utväg till att må ganska bra, och på väg uppåt, på bara några år. Jag är riktigt duktig! Man kanske måste säga det till sig själv då och då för att det ska verkligen gå in i huvudet.


Related Posts with Thumbnails

(6/1) Bloggtips!



Länk till Madicken!


Related Posts with Thumbnails

(6/1) Tappar hakan...

Jag hittade det här klippet på Twitter. En slags parkour-illustration... typ...

Vad heter den där klassiska grejen med ett block man ritar figurer i på varje blad och bläddrar fort så det ser ut som figuren rör sig? Heter det nånting?

I alla fall - nu har nån verkligen tagit det till en helt ny nivå! När jag ser såna här saker så tänker jag bara - "sånt där ska jag inte ens FÖRSÖKA förstå hur de lyckas med". Så komplicerat verkar det.

Kolla in det här. HERREJÄVLAR!



Related Posts with Thumbnails

(6/1) Spa-lyx




Du har säkert hört talas om Burj Al Arab, det 7-stjärniga lyxhotellet i Dubai. Häromdan fick jag syn på bilder från deras spa-avdelning och herregud vad snyggt det var! Precis min stil, den arabiska stilen med en massa lyx! Kolla bara in de här bilderna! Wow!



Related Posts with Thumbnails

(5/1) Bubbleroom-tidning

Nån som faktiskt har sett Bubbleroom-tidningen i en butik? Jag har kollat efter den i flera affärer men inte sett den. Nån som vet var man kan köpa den?


Related Posts with Thumbnails

(5/1) Obamas på Hawaii

Jag såg bilder från familjen Obamas semester på Hawaii där de tillbringade helgerna. Det är kul att se dem bete sig som oss vanliga dödliga. Hihi....


Related Posts with Thumbnails

(4/1) Underbar klänning!!!

Jag hittade den här klänningen på nätet och visst är den fantastisk? Jag ÄLSKAR den!!! 599 kr på Haléns.


Related Posts with Thumbnails

(4/1) Ny vecka

Ny vecka! Är ni sega på måndagmornar eller hur känns det? Själv är det ok. Jag är ganska pigg ändå.
Idag har jag tvättat faktiskt håret (ha!) och ska ta mig ut och försöka handla in det nödvändigaste. Jag har inte handlat på evigheter!

Igår var en rolig dag att hålla på med bloggen! Den hade besöksrekord!
Jättespännande. Det var väldigt kul att se. Så den vankas en liten happy dance dagen till ära......



Jag har ju bara en liten blogg men igår tog sig 112 unika besökare sig hit och det är SÅ ROLIGT. 

Om du gillar min blogg får du hemskt gärna komma tillbaka och gärna sprida det till andra! Haha! Så det låter.... Men det är faktiskt väldigt kul att se att folk läser vad jag har att säga....

Du får också gärna följa min blogg via Bloglovin. Klicka bara på en av ikonerna i sidomenyn tex.

Du får gärna skriva någon rad i kommentarerna - det kan vara vad som helst, vem du är som läser, hur du hittade hit i BLOGGDJUNGELN (!), vad du saknar på min blogg eller vad jag skriver för mycket om.
Jag uppskattar alltid dina kommentarer!

Kram!


PS. Är det någon som är intresserad av fler "digitala pepparkakor"?



Jag har fler möjliga kandidater jag har ingen aning om nån har gillat de tidigare pepparkakorna.

(De tidigare mottagarna av utmärkelsen finns i nedanstående kategori "Digitala pepparkakor")


Related Posts with Thumbnails

(3/1) Rösta gärna!

Du får hemskt gärna rösta om vilken tjej Ivanhoe borde ha valt!

Scrolla bara ner förbi ett inlägg och rösta i Ivanhoe-inläggets kommentarer!



Related Posts with Thumbnails

(3/1) Young Catherine



På tal om Ivanhoe i förra inlägget, och såna filmer som får mig att tänka på julhelgerna,
har någon sett filmen/miniserien "Young Catherine"?

Jag efterlyser andra som har sett den! Den är så fantastisk!

Filmen gjordes 1991 och Julia Ormond spelade huvudrollen. Fler i rollistan är Vanessa Redgrave, Christopher Plummer, Franco Nero (numera gift med Redgrave i verkligheten - fast de är fiender i filmen), Mark Frankel och Maximillian Schell.

Här är Christopher Plummer med Julia Ormond.


Filen gick på SVT några gånger i början av 90-talet, skulle jag gissa på, och någon gång på tv3. På svenska tror jag den har kallats "Den unga kejsarinnan" ibland och "Katarina den stora" ibland.

Vi hade den inspelat på VHS och jag har sett den så väldigt många gånger ända sen jag var liten. På senare år har jag även lyckats tanka in den gamla dåliga videon i datorn så nu ha jag den otroligt nog digital form! Vilken tur!

Den är riktigt bra och man känner verkligen för Catherine och hennes kärlek Count Orlov. De är så OTROLIGT gulliga ihop!!!!

Gregory Orlov spelas av Mark Frankel som tyvärr dog 1996. Visst var han fin som Orlov?





Om du är intresserad så finns här några scener från filmen: 


Scenes from Young Catherine - Watch more Funny Videos



Scenes from Young Catherine (part 2) - Watch more Funny Videos



Nån som har sett filmen? Du får hemskt gärna skriva till mig i så fall!


Related Posts with Thumbnails

(2/1) Rebecca eller Rowena???

Såg du Ivanhoe igår?

Den går ju varje år på nyårsdagen.
Jag såg den inte men jag kom att tänka på vad jag alltid reagerar på när den sänds.





Väljer inte Ivanhoe fel tjej?

Jag "hejar" alltid på Rebecca, men Ivanhoe älskar för någon anledning Lady Rowena. Jag har bara sett början på filmen nån få gång så jag har inte sett så mycket av Ivanhoes relation med Rowena, men känns det inte ändå i hela filmen som att Rebecca och Ivanhoe är jättekära?

Du får hemskt gärna rösta vem av tjejerna Ivanhoe borde ha valt. 
Skriv bara din åsikt i en kommentar.

Det vore jättekul om många tyckte till så kunde jag räkna ihop dem och redovisa hur det gick.

Kram!


Related Posts with Thumbnails

(2/1) Rosi hemma igen!

Min underbara kompis Rosi kom hem från San Diego idag!!! Hon har varit borta sedan augusti och det ska bli så kul att träffa henne.

Så här mycket har jag saknat henne:


Related Posts with Thumbnails

(2/1) Jude Law i drag

Har du sett Jude Laws nya look i den nya filmen "Rage"? Hihi...





Vi är ju mer vana att se honom så här:




Fler bilder:




Vad tycker du? Jude Law är ju en sån man som alltid är läcker!

Men kanske inte lika läcker som kvinna som Johnny Depp var i "Don Juan DeMarco"? Eller?

Skriv gärna vad du tycker!



Related Posts with Thumbnails

(2/1) Nån som blir sugen???

Jag blir i alla fall sugen! Gud vad gott det ser ut på vissa bilder! Mmmm....



Related Posts with Thumbnails

(2/1) Hahaha.... ny "surprised kitty"

Du har väl sett "Surprised Kitty", den gulliga videon med en underbar liten sötnos-kisse?
Jag har lagt ut den förut men nu har jag den här nedan igen.

Under den finns en ny parodi på "Surprised Kitty"! Vad roliga de är!







Related Posts with Thumbnails

(1/1) Nyårsafton




Jag firade nyår hos mina föräldrar och vi åt jättegod mat och kollade lite på Sömnös i Seattle. Den är ju alltid bra, men jag var otroligt trött och satt nästan och sov.

Och bäbborna var extra söta igår!!! De var riktigt intresserade av alla fyrverkerier! Hur kommer det sig att hundar blir så rädda men inte katter? Nån som vet?



Related Posts with Thumbnails

(1/1) Snöfall

Igår var det så fint ute när jag gick ut och skulle ta mig till mina föräldrar och fira nyår. Det var så fint på himlen med vit himmel och den fallande snön. Den föll så sakta och fint. Och snön jag gick på gjorde det där fantastiska ljudet när snön packas ihop. Och det var inte alls kallt heller, kändes det som. Helt fantastiskt.

Det såg ut så här ungefär. Så mysigt!


Related Posts with Thumbnails

(1/1) I here drink beer Valencia good

Nu är det 2010!!!!!! Iiiiiiiiiiiiiiiii!

Hoppas du har haft ett bra 2009 och en mysig nyårsafton!

Vad hittade du på?

Se det här klippet!!!! HAHAHAHAHA.......
"I here drink beer Valencia good"!!! HAHAHA..... JAG DÖR!!!!


Related Posts with Thumbnails










RSS 2.0