(31/10) Igår och idag

Igår var en stressig dag. Jag och pappa var iväg och bytte däck på den lilla söta Peugeot'n..... Peugeoten.... (vet inte hur man skriver i bestämd form.....). Sen handlade vi oxfilé ("endast en per hushåll" stod det, så pappa fick tag i två för att jag var med! Varsågod, pappa!) och åkte hem till honom och mamma. Vi åt god mat och så knackade det på dörren och mamma fick reda på att det finns en fiskbil som åker omkring precis som glassbilarna gör. Så mamma och pappa stuvade in 7,5 kg fisk i frysen och sen såg vi Idol och åt de Ahlgrens bilar som inte gick åt till några eventuella "trick or treat-are". Sen satt vi vid datorn lite och såg sen Erika åka ut ur Idol (Yes!!! Ledsen, men jag tyckte inte om människan). Nu är alla som är kvar i tävlingen helt ok, tycker jag. Erik och Reza är ju också väldigt duktiga. Och Mariette. Och Tove förstås!

Hemma blev jag  sen ÖVERLYCKLIG över att logga in i datorn och få se den nya trailern till The Road!!! Underbart!!! Det gjorde mig så otroligt glad....

Så idag ska jag träffa mamma och pappa igen och få äta lite av den mumsiga oxfilén. Fast innan dess, oj, ganska snart faktiskt (jag måste lägga på ett kol!), ska jag möta pappa och vi ska gå på vår årliga utflykt till kyrkogården för att se alla ljus de har tänt. Det är jättefint!!! Du borde också gå och titta! Kram! Vi hörs!


Related Posts with Thumbnails

(31/10) Awe....

Häromdagen läste jag ett gulligt inlägg i pappabloggen på Bloggfamiljen, skriven av Peter, Hannah Graafs man. Jag tänkte att du kanske också ville läsa. De verkar så söta ihop! Sen skrev Hannah ett eget inlägg som svar.

Related Posts with Thumbnails

(31/10) OMG! OMG! OMG! OMG!

Det mest underbara nånsin har hänt!!!!!!!!!!! Vi Viggo-fans har hoppats så länge på en ny och denna gång BRA trailer till The Road och nu ha vår önskan kommit i uppfyllelse!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, fan vad glad jag blev när jag såg den!!!

Den är precis perfekt för den sortens film som The Road ska vara. Inte som den förra trailern som var pinsamt dålig och försökte få filmen att verka som en actionfilm som Armageddon eller dylikt (se ett tidigare inlägg). Men den här trailern är precis vad filmens lansering behövde!!!! (Och vad jag behövde!!!!) En "drama-trailer". Nu kommer rätt personer se filmen!!!! Och Viggo kanske blir nominerad (HOPPAS! HOPPAS! HOPPAS!)!!!!!!!!

Den förra trailern uppmanade jag dig att INTE se, för att den är så dålig. Men den nya rekommenderar jag dig MER ÄN GÄRNA att se. NJUUUUUUUUT!



Related Posts with Thumbnails

(30/10) Vem är du idag?






Related Posts with Thumbnails

(30/10) Söta pandor

Jag såg häromdagen ett så gulligt bildspel gjort av fotografen Ibai Acevedo. Pandorna är helt bedårande! Lägg märke till de i bakgrunden! De är så gulliga! De agerar verkligen på korten även fast de är i bakgrunden.



Related Posts with Thumbnails

(29/10) GOOOOOOODIS!

Wow, idag har jag faktiskt varit riktigt duktig! Det är VÄLDIGT ovanligt att jag är nöjd med vad jag har lyckats göra. Men idag har jag varit på ett möte, släpat hem massor av varor från jag vet inte hur många affärer och nu har jag dessutom kört två tvättar! Det här är väldigt duktig i min värld med mina många svårigheter. Allt medan jag dessutom har mensvärk plus att jag inte har ätit något under dagen.

Så jag förtjänade verkligen min goda middag och sen några winegum och chokladbitar. Om man köper Karamellkungens lösgodis så finns de här underbara små chokladgodisarna, Crispy Bite.

Hahaha..... jag hittade dem på hemsidan.... hihihi.... De smakar som Brejk men mycket godare! Brejk är liksom bara krispiga men inte nån kola i som Crispy Bite har. På sajten finns också några som heter Peanut Bite, de måste jag prova! Här är mina favoriter (+ Peanut Bite som jag vill smaka):



Winegumen uppe till höger är de godast winegumen som nånsin gjorts! De är så OOOOOOOOTROLIGT goda!!!

Vad gillar du för godis?

När jag var i en affär såg jag världens sötaste lilla julmust! Det var en liten plastflaska med bara 33 cl och den var urgullig! Flaskan var knappt större än korken! Jag skulle ha köpt den..... den var så himla söt!

Har du hört på den där grejen på Mix Megapol, som heter "Chans till romans"? En lyssnare ringer in och berättar om en person han eller hon är intresserad av. Jag lyssnade på det idag i bilen och en tjej hade ringt in till programledaren och velat ha en dejt med en kille som hon träffade ibland i jobbet. Så programledaren ringde upp honom och berättade om tjejen som var intresserad av honom. Sen kom frågan om han ville gå på dejt med tjejen eller få 500 kr istället? Det kändes så himla pinsamt när killen i luren sen FUNDERAR! I flera sekunder.... Det kändes som de längsta sekunderna nånsin!!! Fan vad pinsamt det måste ha varit! Han måste ha värderat - "Hmmmm..... är hon värd 500 kr????" Gud så pinsamt.......


Related Posts with Thumbnails

(29/10) Jag tänkte på en sak.......

........... jo, ni som har följt True Blood vet hur människorna i serien ser på vampyrerna. Som att de är lite skrämmande. Men egentligen, fördelen med att vara vampyr är ju att man lever för evigt. I verkligheten (alltså LÅTSAS...... -VERKLIGHETEN.... haha...) skulle väl alla människor GÄRNA bli vampyrer just därför? Eller? Skulle inte du? Jag skulle DEFINITIVT bli det!

Alla skulle vara vampyrer! Se bara på den här bilden. Har du sett nåt så sött nån gång?



Det skulle vara den här lilla kissekatten i så fall:


Related Posts with Thumbnails

(29/10) Is

Är det någon mer än jag som har börjat sova med långärmad tröja nu för att inte dö av frostskador?


Related Posts with Thumbnails

(28/10) Kvällen

Just nu är jag ganska irriterad. Jag har hemsk mensvärk för nu har eftermiddagens Ipren 400 slutat verka. Jag orkade inte göra någon riktig kvällsmat och jag har ingen mjölk kvar hemma så jag kunde inte äta musli heller (jag har inte orkat tvätta håret så jag kunde inte gå ut och handla på MÅNGA dagar.... hihi). Så det blev bara en yohurt som den jag visade igår och lite Fanta Exotic (och lite av min favoritchoklad hihi...).

Jag äter detta framför datorn medan jag läser bloggar. Jag har alldeles för många flikar öppna så internet lägger av hela tiden. Jag måste bättra mig! Är det bara jag eller får alla lite panik om man ligger efter med att läsa de bloggarna man följer? Jag gör det verkligen! Jag har inte läst Alex Schulmans blogg på snart en månad...... Jag vill läsa ikapp men varje dag man väntar så blir inläggen fler. Och ångesten ökar... Du kanske känner igen detta fenomen?

Men i alla fall... nu väntar jag väldigt angeläget på Två och en halv män som börjar vid tolv och mina fingrar saknar att spela Keen 4, som jag alltid brukar spela till serien. Och sen måste jag verkligen nanna! Idag har jag äntligen lyckat tvätta håret för imorgon ska jag på möte och sen blir det väl att göra alla ärenden som har skjutits upp de senaste dagarna. Vi hörs!

Related Posts with Thumbnails

(28/10) Angels

Här är klippet från Körslaget jag pratade om tidigare. Visst sjöng de bra?



*ståpäls*


Related Posts with Thumbnails

(28/10) Usch!

Han som.... "uppfann" mensvärken borde skjutas! Jag känner på mig att det är EN HAN..... Fy på honom!


Related Posts with Thumbnails

(28/10) I glasshimlen!

För ett tag sen köpte jag ett Sia-glass-paket och häromdan provade jag glassen och den var OTROLIGT GOD! Jag åt vaniljglass men det finns tydligen hur många smaker som helst.

Sia-glassen är nog dyrare än vanliga två-liters-Big-pack eller vad de nu kallas. Men det kan ändå vara ett bra alternativ till dig som är lika snål som jag..... haha...... och inte tar mig råd med såna där Ben & Jerry-bägare som alla ungdomar tydligen äter på nu för tiden. Eller vad heter det andra märket??? Jag vet inte.... Men i alla fall. Jag kollade på hemsidan Det finns många Sia-glassar i MASSOR av olika smaker och storlekar.

Här är en massa glass och sorbet. Jag är sugen på "Glace Dulce De Leche" (med kolasås i!!! - vilket alltid låter godast om man läspar på S:en i "sås"!!!) och fläder-sorbet'n (haha... jag vet inte hur man skriver sorbet i bestämd form......lol...). Jag fullkomligt ÄLSKAR fläder!

Vilka tycker du ser godast ut? (Jag känner mig VÄLDIGT tveksam till chilichoklad.... kan det verkligen vara gott???)



Related Posts with Thumbnails

(28/10) Horatio

Har du sett det här klippet när Jim Carrey härmar Horatio i CSI Miami?
Jag skrattar så dör! Han gör det så bra!

(se klippet under detta först om du inte har sett Horatio IN ACTION...)




Det fick mig att inspireras att hitta fler klipp med Horatio och hans glasögon. Det hela är ju så sjukt att de fortsätter att göra såna scener! När det blir pinsamt - sluta!!! Och det blev pinsamt för länge sen..... Jag har aldrig följt serien - har du? I så fall - är det en regel att han måste säga nåt fyndigt så där innan ingressen i VARJE avsnitt? Eller är det bara ibland? Här är i alla fall en massa av Horatio-klippen.


Related Posts with Thumbnails

(27/10) Äter nu....

..... den här yoghurten:




Riktigt mumsig är den också!

Och om några minuter börjar "2½ män"! Gud vad jag har längtat! Sov gott!


Related Posts with Thumbnails

(27/10) Yummy yummy yummy!

Jag bara älskar låten "Yummy Yummy Yummy I've got love in my tummy"! Så jag försökte hitta den på YouTube! Och vad hittar jag? Som att den här låten in är söt nog - nu har de satt in underbara vovvar under hela låten! De är så gullliga! Jag älskar hunderna efter 20 skunder..... hihihi......



Related Posts with Thumbnails

(27/10) The Road-spel!

Jag fick ett tips om att det nu finns ett onlinespel till filmen The Road! Klicka på bilden för länk.



Jag har spelat det lite grann och det är ganska spännande! Det går ut på att man ska ta sig så långt man kan på en karta och man får ta olika beslut vid hela tiden. Gå på stora vägen eller skogsvägen? Hjälpa en man som kan vara skadad eller inte riskera ett bakhåll? Attackera eller fly när man möter eventuella fiender? Vilket vapen ska jag använda? Använda bandage när man är skadad eller spara bandagen till senare?

Än har jag inte kommit så långt innan jag har dött, men jag blir bättre och bättre.


Related Posts with Thumbnails

(27/10) Chris Browns nya

Här har vi Chris Browns nya singel. Och den är faktiskt riktigt bra också.... Fan också..... den jäveln..... Borde han inte ha försökt förbättra sin image innan han släpper ny musik? För vem skulle köpa hans musik nu?





Det sjuka med hela historien med honom är ju hur otroligt trevlig han verkade förut. Som att han inte kunde göra en fluga förnär. Så fel jag hade!  


Related Posts with Thumbnails

(26/10) Så snygga skor!

Gimme! Gimme! GIMME!


Chicy - 699 kr, 
länk



Chicy - 799 kr,
länk



Chicy - 799 kr,
länk



Chicy - 799 kr,
länk



Chicy 799 kr,
länk



Chicy - 699 kr,
länk



Chicy, 699 kr,
länk


Related Posts with Thumbnails

(26/10) Ny design

Nu är nya designen klar och det känns jättebra! Nu kan jag lägga ut större bilder och videor och det går också lite fortare med de här inställningarna. Men framför allt är det så otroligt kul att sitta och knappa in de olika koderna för stilmallen och kodmallen, visst är det?

Jag har märkt att en del gamla inlägg ser lite konstiga ut med den här nya sidbredden. Men snälla, döm mig inte för hårt, för jag har inte hunnit fixa dem än. Jag vet att många människor inte bryr sig så mycket om layout och sånt - men för mig så är det faktiskt ganska viktigt.

Och inlägget jag skulle lägga ut om skor jag tycker är snygga är också på väg. Det är nämligen anpassat för den nya sidbredden så nu får jag äntligen posta det så du får se de fina skorna! Kram!

Related Posts with Thumbnails

(26/10) Här kommer en fråga till dig!


Related Posts with Thumbnails

(26/10) Jag är fri!!!

Jag är nu officiellt fri!!! Jag är äntligen ute ur svenska kyrkan!


Related Posts with Thumbnails

(26/10) Idag

Jag håller på som en galning och försöker göra en ny snyggare design på bloggen. Jag har ändrat på en del saker men jag är inte klar än så och jag vill inte lägga upp den innan allt är färdigt. Jag skulle vilja ha plats för större bilder och videos så jag har fixat stilmallen och nu håller jag på med själva designen och hur allt ska se ut.

Så, du som läser min blogg får som vanligt hemskt gärna säga vad du tycker om och inte tycker om! Det är bara att tycka till. Det är ibland lite svårt att skriva och skriva och inte få så mycket respons. Det vet du som själv bloggar hur galen man kan bli på det! Eller hur?

Och jag har också skapat en ny kategori, mode! Jag är inte så otroligt modeintresserad som så många andra bloggare där ute, men jag har märkt att jag ändå då och då skriver såna inlägg. Så nu får de en egen kategori! Det skadar ju inte. Och snart ett nytt inlägg om några snygga skor jag har hittat på nätet. Jag har själv inte råd med nya skor men man kan ju alltid drömma!

Jag ska fixa lite pyttipanna och mysa med Flora framför Seinfeld och sen får jag se om jag fortsätter mer med designen. Det är så himla roligt!

Sen måste jag också se "2½ män" kl. 9 också! Sååååå bra serie!! Kram på dig!

Related Posts with Thumbnails

(26/10) Beroende

Jag brukar se på "2 ½ män" på vardagskvällarna och nu under helgen har jag märkt att jag är beroende! Det är så svårt att inte få se serien varje kväll! Jag brukar sätta på tv:n och lyssna på serien medan jag spelar Keen 4. Det är så kul! Då och då skrattar jag högt när programmet är extra roligt. Gud vad jag längtar till det går igen ikväll!

Related Posts with Thumbnails

(25/10) Ja, tack!

Jag har sett så snygga smycken och väskor på sajten Polyvore.

Alla är svindyra men det kostar inget att titta..... hihihi.... Jag säger bara så här - erbjöds jag de här prylarna gratis skulle jag INTE tacka nej!


Related Posts with Thumbnails

(25/10) Skolan

Här är en del saker jag INTE saknar med plugget:
- Att plugga hela helgerna,
- elaka lärare,
- betyg,
- skolfoton,
- uppsatser och 
- deadlines.

Några saker jag faktiskt saknar! 
- Träffa kompisarna varje dag, 
- GEMENSKAPEN,
- rutinerna,
- skolmaten (känns underbart i efterhand - god mat  - serverad - och GRATIS!!!!),
- håltimmar (!),
- när man får bra respons på sina prestationer,
- att köpa nya skolprylar varje höst (tro mig - du kommer att sakna det när du slutar plugga och se affärerna fyllas på hösten!),
- att anteckna i block och organisera block och böcker och sånt,
temadagar,
- de lärarna som faktiskt var schyssta,
- att inte känna nån som går i skolan och därför inte veta nåt om lov och terminer och sånt,
- att surfa på datalektionerna (heheheh......),
LOVEN (!!!!) och
- göra research i olika ämnen (värre är det att sammanställa all research....).


Oj då! MÅNGA saker jag saknar med skolan och inte lite alls lika många jag INTE saknar..... Dock var de hemska sakerna..... HEMSKA!

Du som fortfarande pluggar!!! Njut av det som är underbart och längta inte ut ur skolan FÖR mycket....! Du kommer sakna delar av plugget - JAG LOVAR!


Related Posts with Thumbnails

(25/10) Vacker video

Här har jag hittat en video med en den väldigt bra låten, "Blue and Alone" med Weeping Willows. Och vad är det för bilder vi får se till musiken? Twin Peaks - min favoritserie!!! Gud vad kul att kombinera låten med Twin Peaks!



Related Posts with Thumbnails

(25/10) Abort och DS-debatten

Nu pratar ju alla om frågan om man skulle göra abort eller inte om man fick reda på att barnet man bär på har Down syndrom. Och när jag läser på nätet så är åsiktena väldigt olika och vissa människor tar det mer allvarligt än andra. Det är ju så klart en svår fråga.

Hur stor rätt har man att "leka gud" och adoptera bort barnet? Och hur stor rätt har man att sätta ett barn till världen med något så allvarligt som Down syndrom? Här finns en av många bra artiklar om det här ämnet på Aftonbladet. Och här är finns en röstning på Aftonbladet.




För att ha en syn på vad man ser i den här frågan måste man ju också se till sin syn på abort i vanliga fall. Personligen tycker jag att folk inte ska skaffa barn om man inte är 100 % säker på att det är det rätta för föräldrarna och barnet som kommer. Jag säger inte att ett barn måste vara planerat för att man ska föda det. En del par får ju barn oplanerat och blir ändå väldigt bra föräldrar. Men jag tycker att man ska vara redo på alla olika plan om man faktiskt ska ta ansvar för en riktig människa i 18 år.

Problemet är ju att folk tycker man dödar ett barn vid abort men jag anser inte det. Jag anser att man inte kan dö innan man är född..... Logiskt tycker jag..... men det tycker ju tydligen inte alla. Jag anser att så länge barnet är kvar i kvinnan så bestämmer hon över sin egen kropp.

Jag blir orolig om en del människor föder ett barn bara för att de inte klarar av att göra abort. "Jag klarar inte av Alternativ A - så jag kör på alternativ B". (Ironin är ju att Abort börjar på A och Barn börjar på B - barn börjar ju till och med på BB...... ojojoj..... här var vi roliga.....).

Men seriöst, det jag menar är att man ska ju inte behöva använda uteslutningsmetoden för att avgöra om man ska behålla barnet eller inte. Fler faktorer än så borde spela in till ett sånt viktigt beslut. Att tycka att det är för grymt att göra abort är knappast kvalifikation nog för att bli en bra mamma....

Tänk bara hur folk skriver CV och intervjuas i flera omgångar för ett nytt jobb. Och hur blivande adoptivföräldrar går igenom massor av pappersarbete och granskningar för att få ett barn. Ska det vara enklare att gå igenom såna saker än att föda ett barn? Vad jag försöker säga är att man måste vara LÄMPAD för att vara förälder. Inte bara råkat bli gravid och inte klara av att göra abort. Det är värre att för barnet att födas om man inte är redo, lämpad och säker - än att göra abort! Man kan ju föda barnet och adoptera bort det, men det kan ju vara väldigt jobbigt. Och egentligen behöver vi inte fler barn när befolkningen alltid ökar, när det nu redan finns så många barn att adoptera.

Det finns inget viktigare än att ge ett litet barn så bra förutsättningar man kan och kan man inte bör man fundera över situationen.

Många föräldrar blir förvånade när de stöter på par som väljer att aldrig skaffa barn. Som att de är onormala. Jag tycker att människor ska behöva en bra anledning att skaffa barn - inte en bra anledning att INTE skaffa barn! Förstår du vad jag menar? För det är så otroligt viktigt när man faktiskt ska uppfostra ett eget barn. Man är inte alltid redo att bli förälder bara för att man blir gravid.

Så hur påverkar detta Down syndrom-debatten? Min åsikt är att det inte är något fel i att abortera ett barn som har något så allvarligt som Down Syndrom. Man ska kunna beskydda små barn från så mycket lidande man kan. Vad tycker du?

Related Posts with Thumbnails

(25/10) Baba O'Riley!

Har ni hört Baba O'Riley live? Så OTROLIGT bra låt!!!


Related Posts with Thumbnails

(25/10) Sjuka saker....

Jag gick ur svenska kyrkan häromdagen och för mig kunde det inte ske fort nog..... Och med tanke på att man måste skatta ett år till om man går ur efter 1 november gjorde verkligen att jag satte fart! 

Nu tycker jag det är så otroligt skönt att vara ute ur den där..... sjuka.... jag vet inte vad jag skulle vilja kalla det.... Varför ska jag vara med i den idiotiska företeelse som kyrkan är? Jag har inte ens gått med av min egen vilja och ändå har de tagit massor av mina pengar varje år sedan jag blev myndig. Vilket jävla sjukt system! Men lönsamt för dem....

Fanimej att jag ska stödja en organisation med de mest uråldriga värderingar man kan tänka sig. Och de förespråkar att Jesus fick lida för våra synder..... Vilka synder? Jag anser att det inte finns några synder alls. Allt går ut på att få människor att känna sig skyldiga. Som att folk skulle bli bättre människor av att känna skuld. Det är tvärtemot. Man utvecklas inte av höra att man hela tiden gör fel. Jag blir bara så arg på hela systemet. Gör som jag gjorde - gå ur kyrkan!

På tal om idiotiska saker. Jag byter ämne totalt, det är så klart långt ifrån så allvarligt som religion, men ändå idiotiskt. TV-avgiften. Denna bisarra avgift som gör att vi finansierar SVT:s programutbud. Vi betalar för ett enda företags kanaler - och det heter ändå TV-AVGIFT. Äger man en TV som inte är magasinerad ska man betala masssor med pengar (till ETT företags tv-kanaler).

Även om man äger en TV och bara ser DVD på den så måste man betala. Står TV:n i ett rum annat än ett förråd så måste man betala. Ser man på TV i datorn måste man betala. Och avgiften gynnar bara SVT. Jag tycker det är så otroligt sjukt....

Och så det värsta av allt - de sänder en reklam där de TACKAR för att vi betalar tv-avgiften! Som att det är mitt val. De kommer ju hem till folk och spionerar för att ta reda på om man har en tv.

Related Posts with Thumbnails

(25/10) Kan man vara mer underbar???


Related Posts with Thumbnails

(25/10) Sjukt med vintertid!!!

Som att det inte är hemskt nog att solen snart går ner mitt på eftermiddagen! Med det här sjuka systemet förlorar vi ju ännu en timme av sol! VARFÖR???? Kan nån vara snäll och förklara för mig????

Om det finns nånting bra med det hela så är det ju dock att man "vinner" en timme.... Jag skulle behöva "vinna" många extra timmar varje dag för att hinna med allt jag vill göra!

Related Posts with Thumbnails

(24/10) Nja.......



Idag händer det inte så väldigt mycket för mig. Jag åt goda pannkakor med hallonsylt och jag la på lite vaniljglass också.... hihihi..... det var jättesmaskigt, men jag åt nog för mycket... hahah..... Jag och min gosielefant Flora satt och myste i soffan och tittade lite på "Mumien".

Sen somnade jag... haha.... under mina tre tjocktröjor och min filt (och ändå frös jag...) och sen såg jag en stund på den där programmet "Körslaget". Jag har inte följt det alls, men jag måste säga att Olas kör som sjöng "Angels" (Robbie Williams) var jätteduktiga! Jag lovar att lägga upp videon om jag ser den på YouTube.

Som jag sagt tidigare kan du nu följa min blogg via Bloglovin om du vill. Jag har också gått med i Bloggportalen och några liknande sajter. Jag skulle gärna få fler läsare! Om jag själv får säga det så tycker jag att jag skriver en...... ganska bra blogg, faktiskt.... (VÄLDIGT svårt att erkänna om man har skitdåligt självförtroende......).

Just för att jag gärna skulle ha fler läsare så debatterar jag ibland med mig själv om vad som är bäst - att blogga ofta eller sällan? Folk som är experter på bloggning säger att man alltid ska blogga mycket. Och det passar mig verkligen just nu när jag har MASSOR av inlägg som nästan skriver sig själva! Men jag vet också att när jag själv följer andras bloggar så tycker jag det kan bli ganska jobbigt att läsa om det blir väldigt många inlägg per dag. Men det är nog bara jag. Jag har ju faktiskt dyslexi och det måste ju påverka en del. Jag ska försöka fortsätta att skriva mycket inlägg om jag har inspirationen. Men jag skulle sluta blogga samma sekund som det blev påfrestande. Det sista jag behöver i mitt egna liv är nya saker som tar tid som jag inte tycker om att göra. Men jag älskar fortfarande att blogga så jag gör det mer än gärna!

Jag måste också skriva en annan sak när jag ändå håller på! Jag är evigt tacksom till NoEscape som var snäll nog att tipsa mig om PowerPoint 2007, som jag nu oftast använder till mina kollage. Jag älskar det! Finns det något roligare??? Jag fullkomligt ÄLSKAR allt som ha med layout att göra!!!

Related Posts with Thumbnails

(24/10) Gröna Lund



Har du sett skissen på den nya Gröna Lund? Så här ser det i alla fall ut. Jag vågar knappt titta på den där höga slänggungan! Och jag som inte ens brukar vara höjdrädd......

Här finns en artikel.


Related Posts with Thumbnails

(24/10) Dubbelt firande!

Idag är en speciell dag för mig på många sätt! Idag ha jag bloggat i två månader! Och så har jag nyss fått över 4000 hits på min The Road-video. Så här kommer den igen! WTF..... Det är så otroligt kul att Viggo har sett den!!!!



Related Posts with Thumbnails

(24/10) Evelina

Kanske den bästa låten nånsin?


Related Posts with Thumbnails

(24/10) Oktoberfest!

Igår var jag och mamma till MediaMarkt på OKTOBERFEST! De bjöd på korv med bröd och som jag sa till en kompis senare, det finns ingen så god korv som GRATIS KORV!

Det fanns en jättesöt flygande ballong som man såg från flera kilometers avstånd.





Sen gick vi in och jag hade så klart svårt att slita mig från film-rea-lådorna för att röra mig närmare scenen. Men sen hittade jag mamma och vi gick och såg Sarah Dawn Finer att sjunga tre sånger och sen signera skivor.



Sen köpte jag de här! 99 kr styck.



Sen gjorde vi lite mer ärenden och jag tog med god Tex Mex hem och åt hos mamma och pappa innan vi såg Idol.


Related Posts with Thumbnails

(24/10) Ruby Rhod

Jag har nu otroligt mycket vatten i ögonen för jag skrattar så tårarna rinner. Vad har fått mina tårar att rinna så här? Jo, jag har sökt på YouTube efter en asrolig karaktär från "Det Femte Elementet" och bara jag ser bilderna i sökresultaten så skrattar jag så jag tror jag ska dö!!! Så jävla rolig är den här karaktären, Ruby Rhod. Genialiskt spelad av Chris Tucker!




Gud vilken otrolig film det är egentligen! Jag älskar den! Få filmer är lika roliga. Skrev inte Luc Besson det mesta av den när han var typ 15 år? Jag tror det.... Imponerande!


Related Posts with Thumbnails

(23/10) Skratta med päronen

Jag kom nyss hem från päronen och här kommer en sak mamma ville att jag skulle skriva i bloggen.... LOL.... pappa tvekade..... Sen sa han ja.

Jag och mamma kom ner till köket och där är pappa och säger; "Jag har skurit mig i fingret. Har vi några plåster?" Mamma hjälper honom och hon försöker sätta på plåstret men hon ser inget sår..... LOL..... Hon säger att vi inte ens kan se såret om han inte trycker ut lite blod.... LOL..... Så litet är såret..... Det säger väl allt om pappa......? 

Related Posts with Thumbnails

(23/10) Idag

Idag blir det förhoppningsvis en jättekul dag! Jag tänkte inviga mina nya jeans, och jag och mamma tänkte bege oss till MediaMarkt och se Sarah Dawn Finer sjunga lite. Det är ju oktoberfest där nu. Så jag ska nog kolla in lite filmer innan mamma kommer dit och kanske hinner jag in till Maxi först också. Och sen ska jag köpa med Tex Mex-take away (mm.... YUM!) hem till mamma och pappa och mysa med dem och se Idol!




Vad spännande det ska bli att se hur det går ikväll!
Jag blev väldigt nöjd att hon vad hon nu heter, åkte ut förra veckan. Gud, vad hon irriterade mig! Om nu bara Erika fick åka hem - så skulle jag vara helt nöjd.

En annan sak jag har tänkt på sen igår är om jag ska gå på premiären av The Road på Stockholms filmfestival. Hmmmmm..... Min första instinkt när jag hörde att filmen ska visas där var att jag inte skulle gå. Men sen blev jag intresserad och nu vet jag inte igen. Viggo kommer inte att vara där.... Ja, jag skulle inte klara att vara på samma premiär som honom ändå...... Det skulle också kosta en hel del. 220 kr för själva festivalkortet och sen 130 kr för filmen och sen tåg till och från Stockholm, så det blir ju en del slantar ändå.

Det vore ju i och för sig kul att ha som minne att man såg filmen för första gången i Stockholm och på en röda mattan-premiär. Första föreställningen som visas i Sverige, liksom..... Men sen vet jag inte om jag är..... mentalt förberedd på att se filmen redan i november (på festivalen) för nu har jag varit inställd på januari så länge. Jag vet inte hur jag ska göra.

Related Posts with Thumbnails

(23/10) Bloglovin

Nu kan man också följa min blogg via Bloglovin! :D 

Klicka bara på länken här under om du vill.

Följ min blogg med bloglovin

Related Posts with Thumbnails

(23/10) Lässugen...

Du vet hur det är när man har många böcker man vill läsa och valmöjligheten gör att man blir så ställd att man inte lyckas läsa NÅGON bok? Det upplever jag just nu. Jag är sugen på att läsa de här:


Related Posts with Thumbnails

(22/10) Russian Roulette

Alla har väl hört Rihannas nya singel vi det här laget? Annars har vi den här under. Vad tycker du om den? Jag måste säga att jag har lyssnat på den många gånger och jag vet fortfarande inte hur pass bra den är. Konstigt..... behöver man höra en låt så himla många gånger innan man vet om man gillar den? Hmmmm.... Äsch..... låten är nog ganska bra. Jag tror det i alla fall......



Related Posts with Thumbnails

(22/10) San São!!!


Kommer du ihåg den fantastiskt goda läsken San São? Den var nog det godaste jag nånsin druckit. Den innehöll den goda frukten guarana, vilket tydligen är vanligt i drycker i Brasilien. Den fanns i Sverige nån gång på det tidiga 2000-talet och tillhörde Coca-Cola-märket.

Sen försvann den spårlöst! Jag hade länge glömt bort den. Men det ska sannerligen inte hända igen. Nu har jag förstått att det är många svenskar som saknar San São. Vi måste få tillbaka den!!!

Det finns en lista som man kan skriva på om man vill ha tillbaka vår älskade San São. Man skriver bara sitt namn och sin ort och trycker på "Skriv under namnlistan". Du får mer än gärna skriva på listan. Det är inget man går med i eller så, man bara skriver namn och ort.

Kommer du ihåg San São? Vad tyckte du?

Related Posts with Thumbnails

(22/10) Hur gör du?

Apropå Dan Browns nya bok, jag har kommit på en sak. Jo, när jag läser inbundna böcker tar jag av bokomslaget för att skydda det från slitage. Jag föredrar att ha bara själva boken att läsa ur. Inte ha nåt fodral utanpå som bara är i vägen och inte öppnar sig likadant som boken gör.

Jag har tänkt på det här, bokomslagets syfte är ju egentligen att skydda boken. Men jag tar av bokfodralet för att skydda DET. Konstigt kanske... men det är ju så skört. Boken tål ju mer slitage än fodralet!

Hur gör du?


Related Posts with Thumbnails

(21/10) Good


Idag släpptes dessutom "Good", en väldigt bra film från 2008.

I rollerna ses Viggo Mortensen (nä... shocker!) Jason Isaacs, Jodie Whittaker, Mark Strong och Gemma Jones.

Den handlar om John Halder (Viggo Mortensen) som är litteraturprofessor i Tyskland på 30-talet. Han har skrivit en bok om dödshjälp som har uppmärksammats av nazisterna och han blir intressant i deras ögon. Samtidigt har Halder en judisk vän, Maurice, som arbetar som psykolog. Halder har en mentalt ostabil fru, en senil mamma och en elev som är intresserade av honom. Påtryckningar från nazipartiet gör att Halder tvingas ta viktiga beslut. Desto mer han nästlas in i nazipartiet, desto svårare blir hans vänskap med Maurice.

Det är en riktigt bra film.

Related Posts with Thumbnails

(21/10) Ny poster!!!

Idag fick jag se den nyaste The Road-postern! Visst är den fin???!!!!


Related Posts with Thumbnails

(21/10) Yey!

Titta vad jag nu ÄGER!!!



Yey!!!

Jag hade en riktigt händelsefylld dag! Jag skyndade mig iväg till kyrkoexpeditionen och gick ur kyrkan (YES!!! Äntligen!!!), lämnade överbliven tårta till mamma och hann också träffa henne en stund och mina katter (ah vad söta de var idag!!!), köpte jeans på Kappahl och stack in på Maxi och såg att DAN BROWNS NYA HAR SLÄPPTS!!! Yey! Den kostade 129 idag och 159 resten av veckan tror jag, sen höjs den till 219 kr (sjukt dyrt!). Så vilken tur att jag gick dit idag!

Sen stötte jag på pappa! Bara så där! Poff, där var han! Så det var kul, och sen såg vi Lorén Talhaoui, ni vet från Idol 2004. Hon och jag gick i samma kör i gymnasiet, men jag hälsar aldrig på henne när jag ser henne för hon kommer nog inte ihåg mig. Så, vi såg henne och sen träffade vi en gammal kollega till pappa och pratade med henne en stund. Det var hon som fick mamma och pappa sugna på att skaffa våra katter år 2003, efter att ha varit på en middag hos kollegan och träffat hennes små underbara kissar. Och det var tur det! Tänk om vi aldrig hade fått våra bäbbor!!! Det hade varit hemskt!!!

Jag köpte lite mat och mina favoritwinegum!!!



Yum! Så ikväll njöt jag av dem och rester av tårtan från igår och såg Grey's Anatomy. En rolig dag, faktiskt.


Related Posts with Thumbnails

(21/10) "Delad ekonomi"

Har du nån gång tänkt på att termen "delad ekonomi" är lite tvetydig? Antingen menar man att två personer har samma ekonomi eller att de har separata tillgångar. Det kan faktiskt bli lite förvillande.   

Person A: "Så de har delad ekonomi?"
Person B: "Ja, de har olika konton och så."
Person A: "..... Öhmm..... va? Hade de inte delad ekonomi.....?"
Person B: "..... Jo.... jag sa ju det."


Related Posts with Thumbnails

(21/10) Marty Robbins - El Paso

Nu är det inte Viggos födelsedag längre....... Buuääääääääää........... *snyft* Jag och Flora njöt i alla fall av "A Walk on the Moon" och konstaterade hur bra Viggo gjorde sin roll i filmen. God tårta var det också! Mycket skrevs i Viggo-forumen också. Jättekul dag!

Hörde den här fina sången på oldies-kanalen. Jag gillar den lilla historien han sjunger om.


Related Posts with Thumbnails

(20/10) Viggos födelsedag!!!!!!! YEY!!!



Dagen D!!! Hihihi! Grattis Viggo! Hoppas han får en fantastisk födelsedag. 

Jag satt igår och försökte samla lite bilder dagen till ära. Jag tycker han är allra finast på bilden här under, på premiären av Appaloosa i september förra året. 


                                     


                                                                      


Jag har också bestämt mig vilken film jag ska se ikväll till Viggos ära. Men det var inte lätt. Förra året blev det "Eastern Promises", så jag fick inte ta den igen. "A History of Violence" såg jag alldeles nyligen. Och så ville jag inte ta någon film där Viggo har bara en liten roll. Så till slut blev det efter mycket funderande "A Walk on the Moon". Det är en riktigt bra film från 1999 med Diane LaneLiev Schreiber och Anna Paquin. Rekommenderas även till folk som inte är Viggo-fans. En väldigt bra film helt enkelt.

Så nu väntas myskväll till max!!! Födelsedagsmyskväll!!! Jag och Flora kommer sitta i soffan och mysa med en massa tjocktröjor och filtar runt oss och njuta av en jättebra film!


                 

Det blir mysigt, det!!!

Jag bestämde mig för också att göra ett kollage av Viggos filmer igår. De här är inte alla, men de flesta. Alla bilder är i alla fall från olika filmer.

Jag älskar att sitta och redigera bilder! Finns det något roligare? Det skulle i så fall vara att redigera film... det är också RIKTIGT kul! Så jag har valt ut de här 25 bilderna av några tusentals jag redan har och hittat de jag saknade på nätet. Det är så kul att välja bilderna! Sen förbättrade jag dem så gott det gick, men alla är inte i toppskick så döm mig inte för hårt! Hihi...... Men varje bild är som sagt i alla fall från olika filmer. En lista på filmerna står under bilderna. 

Grattis igen, Vig!!!!  


                


1.
A Perfect Murder, 2. A Walk on the Moon, 3. Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III, 4. The Lord of the Rings, 5. Good, 6. Boiling Point, 7. The Road, 8. Eastern Promises, 9. Crimson Tide, 10. Indian Runner, 11. The Prophecy / God’s Army, 12. G.I. Jane, 13. 28 Days, 14. Alatriste, 15. Appaloosa, 16. Psycho, 17. Hidalgo, 18. Reflecting Skin, 19. Daylight, 20. Ruby Cairo / Deception, 21. The Crew, 22. Vanishing Point, 23. Young Americans, 24. A History of Violence, 25. Carlito’s Way


Related Posts with Thumbnails

(19/10) Bloggande och Blog Awards

  


Jag har läst i så många bloggar om Blog Awards, som jag tyvärr inte får se det på tv för jag har inte tv400..... *snyft snyft*.

Jag tycker det är kul att känna att det blir som ett community bland alla bloggare. Dels de, de kända bloggarna. Och så vi som är helt okända och skriver i varandras kommentarer hela tiden. Det är KUL! Och att blogga som aktivitet att ägna sig åt tycker jag också om. Jag har även som liten skrivit mycket och många noveller och sånt, bl.a. i skolan (och några som blev riktigt bra faktiskt).

Men p.g.a. min dyslexi och att jag lägger ner för mycket ork på att det ska bli bra så har skrivandet blivit svårare och svårare med åren. Så det är kanske bra att använda bloggen för att bibehålla lite skrivande i vardagen. Och jag gillar att komma på nya saker att skriva om varje dag (för än så länge är det inte ansträngande). Och jag gillar att tänka vid alla nya upplevelser och tankar som poppar upp i huvudet: "är det här nånting jag kan blogga om?".

På tal om det, hur ofta håller vi faktiskt i en riktig penna längre......? För mig är det bara om jag gör sudoku eller skriver på en kupong i kassan på mataffären!

Men, tillbaka till Blog Awards, jag tycker Foki förtjänade att vinna Bästa blogg även om jag inte skulle ha röstat på henne. Jag föredrar nog Kenzas blogg om jag ska vara ärlig. Hon är rolig och underhållande och jag kikar in där varje dag. Jag är inte så intresserad av mode men jag gillar konstigt nog ändå bloggen. Kenza själv har ju också en väldigt snygg klädstil.

Fokis blogg läser jag inte lika ofta. Men den är ju också underhållande men eftersom hon mest refererar till olika saker hon har hittat på nätet så känns det inte lika spännande att kika in.

Vad som irriterar mig är att elaka bloggerskor som bloggar bara för att vara dumma mot andra. Tänk att de går efter läsarantal och inte kvalitet. Kategorin Årets kaxigaste, som Kissie vann är ju inget som borde eftersträvas!

Kenza fick inte ens en nominering i år..... Men i alla fall, Kenza fick ju nyligen 100 000 besökare så hon borde ju ändå känna sig glad. Så GRATTIS, Kenza! 


Related Posts with Thumbnails

(19/10) Intressant


Jag har funderat över en sak de senaste dagarna.... Hur kommer det sig att så många tjejer och så få killar bloggar....?

Beror det på att tjejer har en mer..... (om vi nu ska dra till med en STOR ÖVERDRIFT i bloggvärlden.....) litterär ådra? Bloggar ingår väl förmodligen inte i litteraturen, men nåt måste det väl ingå i? Det är ju ändå ett modernt sorts media...... eller kultur.

Ok, så om tjejer nu har en mer litterär ådra.... stämmer det? Jag skulle nog gissa att det finns lika många kvinnliga och manliga författare.... Vad tror du? Men man kan nog inte gå efter de kända författarna. Bloggare skriver ju mer om känslor och sånt än författare gör i riktiga skönlitterära romaner eller andra böcker. I alla fall många.

Vad jag gillar med Calle Schulmans blogg är att han är skriver mycket om känslor. Det gör ju även Alex Schulman. Ovanligt för män. Annars så är ju absolut merparten av bloggarna jag följer regelbundet kvinnor.

Vad tror du det beror på att de flesta bloggarna är tjejer?

Related Posts with Thumbnails

(19/10) Dan före dopparedan!

Värst vad jag har varit babblig de senaste dagarna! Fan, jag har mest haft bloggtorka några dagar tidigare och nu är jag tillbaka med massor med tankar. Jag har fler saker på väg också. "Det kommer mera.... dududu.... Det kommer mera.... dududu...." (nostalgi för oss gamlingar!!! :p).

Igår var jag helt slut efter maten och jag somnade på soffan. Men jag hann ändå sätta alarmet på mobilen innan jag föll in i min koma.... Sen var det meningen att skulle åka och handla på Maxi och skaffa en massa mat jag kommer behöva några dagar framöver. Igår var jag nämligen nytvättad i håret och idag vågar jag inte visa mig bland folk! Hahaha...... Så illa blir det när håret är fett!

Men jag orkade helt enkelt inte ta mig iväg till Maxi och de frestande extrapriserna så jag gjorde nåt jag ALDRIG brukar göra annars! Jag åkte till min lilla ICA och köpte ALLT jag behövde..... (extremt chockerande om man lider av kronisk snålhet, som jag).

Jag köpte storpack av oxpytt (YUM!), frysta pannkakor, hallonsylt, frysmat, jordubbstårta (Viggo fyller imorgon!!! YEY!!!!) choklad och winegum (hehe... jag förtjänar det för jag har varit duktig och inte ätit godis på typ en månad...) en massa mjölk och fil m.m. Ojojojoj. Och allting på en LITEN Ica-butik! Men jag tänkte bara - det fick helt enkelt bli så den här gången!

Smaskigt eller hur??? Nån som vill ha rester? Jag kan ju liksom inte äta en hel tårta själv!
 

Så imorgon ska fira Viggos födelsedag som jag brukar, med god mat, lite tårta och en bra Viggo-film. Jag har inte bestämt vilken än. Synd att jag nyligen såg nästan hela "A History of Violence" när den gick i tv, för annars hade den varit perfekt. Så idag är det lite... dan före dopparedan för mig! Jag ser alltid fram emot Viggos födelsedag.

Related Posts with Thumbnails

(18/10) En tanke om drömmar

Imorse vaknade jag upp av en obehaglig dröm. Visst är det ganska konstigt hur länge en dröm.... "sitter i"? I alla fall några timmar.

Men ändå är det intressant hur fort man glömmer drömmar. Nu har jag inte längre den där känslan av obehag som jag hade imorse. Och snart kommer jag inte komma ihåg drömmen alls längre (och till mitt framtida jag: denna dröm var inget att sträva efter att komma ihåg ändå). Det är som att man glömmer bort drömmarna så fort för att det vore för mycket information i huvudet på dagen om nattens drömmar stannade kvar? Vem vet....

Kanske är det något som behöver övning. Vem vet om bäbisar har färdigheten att glömma drömmar när de föds? Jag har funderat över just varför man inte kommer ihåg sina första år. Har det kanske något samband? Jag vet inte. Men jag tycker i alla fall sånt är intressant.

Related Posts with Thumbnails

(18/10) Stör mig på

Det här gör mig otroligt irriterad! När man kör på en 50-väg och det kommer en 30-skylt med (6-18) på den och bilen framför en saktar ner fast det är sent på kvällen! Gud, så irriterande...


Related Posts with Thumbnails

(18/10) Idioti

Den senaste veckan har Sverigedemokraterna diskuterats mer än vanligt. Jag tycker det är väldigt skrämmande när t.ex. tv 4-nyheterna visade ett inslag hur deras partiledare hade en presskonferens och står vid podiet och talar. Alla i publiken ser löjligt normala ut och alla är helt neutrala. Som om de vore ett vanligt parti!

Tydligen ska partiet satsa 19 miljoner, tror jag, på att komma in i riksdagen i nästa val. Tydligen är det mycket mer än de flesta partier. De kämpar som attan just nu för att de är nära sitt mål (tja.... - eller delmål.... vem vet vad de skulle ha för nya långsiktiga mål och lömska planer för Sverige om de kom in i riksdagen....?). 

Så rösta på vem som helst utom Sverigedemkraterna i 2010-valet!!! Det är så viktigt att alla andra röstar! För desto fler röster de andra partierna får - desto mindre får SD. De som inte brukar bry sig om att rösta av olika anledningar - rösta!!! Varje röst på andra partier behövs, så att inte SD får de 4 procenten de behöver och får makten de suktar efter i riksdagen. Men om de nu kommer in efter valet - vilket annat parti skulle vilja samarbeta med dem? Jag hoppas verkligen ingen vill det.

Tyvärr har ju partiet redan passerat 4%-strecket i många opinionsmätningar. Det ger mig väldiga obehagskänslor. Men.... vi måste tänka positivt.

Jag läste "Antisemitismen ökar i Sverige" i Sydsvenskan. Här är ett utdrag: "Inte ens under antisemitismens storhetstid på 30- och i början av 40-talet inträffade så många angrepp som inträffar idag i vårt land – såväl verbalt kränkande som fysiskt hotande."

Jag läste om de övriga nationalistiska partierna. Det är väldigt störande. Jag skulle inte kunna gå in på deras egna webbplatser, det skulle vara för obehagligt. På mer neutrala sidor läser jag hur dessa "människor" är genuint oroade för hur den vita rasen kommer dö ut. Herregud.... Jag kan inte förstå hur någon nånsin har kunnat hävda att en ras är bättre än den andra. Men bevisligen har ju någon sjuk forskare inom rasbiologin någon gång ansett det.

Men tillbaka till nutidens Sverige. Jag tycker inte de övriga, större partierna tar ställning tillräckligt mot SD. Folket skulle inte se dem som smutskastare om de gjorde det - bara auktoriteter att visar på var skåpet ska stå. Och i media hör vi inte heller tillräckligt med ställningstagande mot SD och de liktänkande. Med allt dravel som skrivs om i media.... ta upp lite mer viktiga saker istället! Och ta ställning istället för att höja den eviga objektiviteten till skyarna.

Med alla problem Sverige har så är det ju så mycket som behövs åtgärdas. Men jag tycker ändå att det absolut SISTA vi behöver är att Sverigedemokraterna får MER makt.

Related Posts with Thumbnails

(18/10) Mysigt

De senaste dagarna har jag kört fem tvättar och nu har jag..... "tvättat ikapp"! En stor sten har lyfts!

Så igår bäddade jag rent för mina sängkläder har tvättats och torkat. Jag har också tvättat håret och rakat benen och till och med plockat ögonbrynen.... Jag har mina jättemjuka, nytvättade pyjamasbyxor och min mjukaste t-shirt. Kan det bli bättre? Eller mysigare? Så här blev det:



Jag brukar vika upp lakanet som mamma gjorde när jag var liten och jag fick rena sängkläder.



Och så nånting bra att läsa..... Då kan det inte bli mycket mysigare!



Jag älskar när jag har bäddat rent!
Jag vill bara borra in huvudet i mina kuddar och somna i doften av nytvättat!


Related Posts with Thumbnails

(18/10) Poster

Hahahaha...... jag fick se postern från The Men Who Stare At Goats......... LOL.........




Tidigare lade jag upp trailern också. Den kan du se här!


Related Posts with Thumbnails

(17/10) Grattis!

Grattis till Foki som vann "Årets blogg" på Blog Awards!
Hon vann också "Mest originella blogg" och "Årets nykomling".

Jag gillar hennes blogg, den är ganska intressant att läsa.
Så här kommer ett collage i Fokis gulliga, rosa stil.


Related Posts with Thumbnails

(17/10) Nya söta kissar

Åh, den här lilla katten är så hjärtskärande söt! Jag kan inte sluta titta på den. Den ser så sorglig ut när den jamar så där sött. Som om den skulle kunna gråta...... åååh, vad sorgligt....






Här är en till sötnos som är pytteliten och somnar jättefort!


Related Posts with Thumbnails

(17/10) LOL

Åh vad tjejerna på Viggo-forumen är roliga....... De oroar sig för att de ska skämma ut sig totalt i biosalongen för att de kommer gråta så mycket när de ska se The Road.... Precis som jag gör! Nyss läste jag någon som skrev att det är bäst att sitta långt bak på bion just för allt gråtande..... Så någon annan svarade: "Ja, för längst ner på de första raderna kommer svallvågorna av allas tårar att samlas...." Hahahahaha......... Fan vad jag älskar dem ibland!!! Vi är verkligen ett COMMUNITY. They're my peeps!


Related Posts with Thumbnails

(16/10) Hjälp!

Ursäkta.... men solen har gått ner och klockan är bara halv 7. Hallå, är det.... tillåtet..... REDAN? Har jag missat nåt? Är det solförmörkelse eller nåt? Har en asteroid landat nånstans här i närheten?


Related Posts with Thumbnails

(15/10) Hungrig....

Just nu är jag ganska hungrig. Och bättre blir det ju inte för att jag har tittat på en massa bilder av god mat jag fotat genom åren.... Nu låter det som jag var 80 år gammal men du fattar...... Så, här är en massa god mat jag fotat..... genom åren förut.... 

VARNING!!!! LÄS EJ PÅ FASTANDE MAGE!!!!




Pizza Hut - alltid en hit!!!



Kycklingsmörgåsar i London med Rosie - OTROLIGT goda!



Förmodligen de bästa pannkakorna jag ätit..... Åts i Ängelsberg.



Åh gud vad gott!!! Club Sandwiches med chips och Tropicanas äppeljuice...... Aaaah.....



Festmiddag hos mamma och pappa. Små delikatessköttbullar (åh vad gott - min favorit!), potatisgratäng, en massa gräddfil, cashewnötter, stekta tomater och zuccini på toast. Oh fy fan vad gott!



Åh herregud! Mina sjömansbiffar med kokt potatis och senapssås..... åh herregud!



Hotellfrukost i Mölndal. Gud vad gott det ser ut!!! 



Min ultimata julmat!!! Mormors fantastiska rödbetssallad (nu dör Kim på andra sidan stan....), urgod julskinka, små delikatessköttbullar och små klart MASSOR av grovkorning senap. Det här är allt jag äter från julbordet och allt jag behöver.



Mammas urgoda vitlöksbröd på nyårsafton! Fan vad goda!



Så god tonfisksallad jag gjorde för något år sedan.



Mina fantastiska skinka-sallad-senap-potatissallad-och-tomat-mackor! Oh herregud.... de är så jävla goda! Jag ska visa vid annat tillfälle hur man gör dem.



Rostade mackor jag gjorde en gång i tiden.



Midsommarmackor som jag vet att Kim tycker är jättesmaskiga!



Finns det något godare än köttbullar och makaroner??? Ja!!! Köttbullar och makaroner med två förrätter....



Otroligt god kötträtt i en liten pub i Stockholm.



Ibland kan bara något enkelt vara hemskt gott.



Grändens klassiska fläskfilé med aioli. Aaaaaaah.......



Köttbullar och potatisgratäng med stekta tomater.



Lady och Lufsen-mat.



Förmodligen den godaste måltiden jag nånsin ätit! På Jimmy's Steakhouse i Stockholm. Jag kommer inte ihåg vad rätten hette. Fan också! Jag njöt i alla fall vid varje tugga.... Det var till och med så gott att jag blev chockad för varje tugga var godare än den föregående!

Related Posts with Thumbnails

(15/10) Faktiskt!

Nu har jag lyckats städa lite grann och tvätta och känner mig faktiskt nöjd med vad jag har gjort idag. Det var länge sen jag var det.....

Här är några söta lolcats!




Related Posts with Thumbnails

(14/10) Pust........

För nån timme kom jag hem efter en otroligt slitsam dag.... Jag fick först och främst alldeles för lite sömn och sen var jag på ett möte. Sen stötte jag på mamma och jag hängde med hem till henne och fick träffa katterna. Pappa kom också hem på lunch så jag fick träffa honom också. Mamma och jag kollade mer på bloggen som de inte har sett så mycket på förut. Mamma går in på The Beach-videon varje dag, tydligen, och kollar antal hits och sånt där. Hon tycker det är jättekul att jag laddade upp videon!

Sen var vi båda för trötta för att umgås mer, men jag fick inte ge mig av hemåt ändå för jag har absolut inget att äta här hemma. Så jag köpte en hel del mat och slängde in i frysen och nu känns det bättre. Men man blir ju så trött av att handla mat! Och jag fick tag i Sia-glassen för 5 kronor. Det var så kul! Jag är så otroligt snål så jag skulle aldrig köpa något till fullpris..... hahaha..... Pappa retar mig alltid för att jag är så snål - strax innan han erkänner att han tycker det är jättebra...... Han måste alltid retas lite först.... det hör tydligen till...... Är alla pappor så här retsamma?

Idag borde jag egentligen tvätta - men det finns ingen chans att jag skulle orka det! Jag ska bara sätta mig i soffan med en stor tallrik god mat, tända ljus och mysa med Flora (min gossielefant) och svepa min mysiga cardigan från Ellos runt mig (se nedan, min är aprikos) så jag slipper frysa. Och sen ändå krypa ner under en filt, så jag absolut inte kan frysa. Sen vill jag bara sova!


Related Posts with Thumbnails

(14/10) Night of the living Lucy


Klockan är 5 på natten nu och jag har försökt somna om i flera timmar. Jag har ett viktigt möte kl 10 och tänkte sova mellan 12 och 8 (fungerar inte utan 8 timmars sömn) så jag somnade strax efter 12 och vaknar så klart runt halv 3, tror jag. Finns det något mer irriterande än att inte kunna sova när man verkligen vill? Åååååååååh jag blir så arg! Usch! Så ett tag försökte jag spela mobilspel för det kan göra mig distraherad så jag kan somna igen. Men nej! Jag läste lite i The Road men orkade inte länge (inte bokens fel – jag var bara för sur för att läsa just då). Jag försökte sova igen. Men man vänder och vrider på sig och till slut är det som att kroppen är allergisk mot lakanen eller om det är hela situationen och man måste till slut göra något annat än att försöka somna om. Jag river av mina naglar tills hela fingrarna gör ont och blöder.

 


Så nu sa jag till slut till mig själv: ”om inte sömnen vill samarbeta med mig tänker jag inte samarbeta med den heller” och tog datorn hit till sängen och började skriva istället medan jag lyssnar på lite oldies i internetradion. Blogg.se strejkar ju så klart så jag skriver i Word istället. Vad irriterande det också är, att bloggverktyget inte ens går att logga in på. Det kan ju inte vara så många människor som bloggar mitt i natten. Det är inte heller första gången blogg.se krånglar för mig. Ibland går det så trögt att ladda sidorna så man låter bli att blogga just då. Och så segar bokstäverna när jag skriver inlägg så man måste rätta nästan varje ord för att sajten inte tar emot varje knapptryckning. 

Nu har jag försökt logga in i evigheter men jag ger upp! Jag skickar in det här i efterhand och spelar Keen 4 istället. Sömnen får det gå som det vill med. Jag har gjort mitt bästa att sova!

Kl. 06.25. Jag har spelat lite Keen och surfat lite mer. Jag är fortfarande inte trött men att ens försöka somna nu vore nog dumt. Då skulle jag vakna och vara astrött. Men om jag stannar uppe så fortsätter jag ju bara att vara pigg! Halv 7 på morgonen låter detta helt logiskt.... Men ärligt talat... jag kommer vara skittrött hela dagen men jag får helt enkelt TA DET! Hur sjukt är det inte att ibland kan det vara omöjligt att sova och andra gånger kan det vara omöjligt att hålla sig vaken???

Kl 07.05. Jag chattade nyss lite med Rosie i San Diego. Det är tur att jag får höra av henne ibland. Kom hem! Jag saknar dig till döds! Hihi... nej då.... stanna till du är nöjd..... men kom ändå hem snart! Nu har hon säkert varit ifrån mig i sex veckor. Snacka om att jag ska krama sönder henne när hon kommer hem! Hahahah.... hon har lovat mig att om hon stöter på Viggo i Kalifornien så ska hon ringa mig och låta mig prata med honom........ LOL.... hon är galen..... Jag visade henne den här bilden......



....... och hon tyckte också han var väldigt snygg där. Jag säger bara en sak: YUM!!!! Bilden är från Sitges-festivalen i Spanien och är tagen i helgen. Det är så kul att se färska bilder på min älskling! Han ser ju mer läcker ut än nånsin...... Ser den mannen ut att fylla 51 år om 6 dagar??? NEJ!!!! Jag och Rosie kom fram till att Viggo och de flesta människor passar bra i långt hår.

Kl. 07.13. Det går fortfarande inte att logga in på Blogg.se. Gud så irriterande. Jag borde snart hoppa in i duschen men inte än. Jag hinner spela lite Keen först!

Kl. 07.34. Jag och Keen stutsade nyss omkring bland molnen och plockade poäng och skjöt konstiga filurer som lurade på oss. Nu kan jag FORTFARANDE inte logga in Blogg.se. Dags att gå upp antar jag. Jag ser ljuset och lite soluppgång mellan persiennerna. Jag känner mig inte så trött faktiskt. Inte NU i alla fall. Värre blir det senare idag.... det vet jag.... Tur att jag tvättade håret igår för nu skulle jag aldrig orka det! Gud, nu har jag förstört nacken också för att jag har legat här med datorn framför mig. Men men... Hopp in i duschen! Vi ses!

PS. Sen måste jag njuta av lite Paulo Nutini. Här är underbara ”Last Request”: 


Related Posts with Thumbnails

(13/10) Inte bara jag

De på Discshop är också förväntansfulla på "Tillbaka till Eden" släpps på dvd! Och jag tycker det ska bli ordentligt kul att se serien igen. Det jag bäst kommer ihåg är krokodilen och allt det där. Men det mesta har försvunnit ur minnet.


Related Posts with Thumbnails

(13/10) Skriv gärna en kommentar



Som vanligt så älskar jag när jag ser att mycket folk varit inne och läst på min blogg. Jag önskar dock att jag visste vilka ni var och vad ni tycker är bra eller dåligt med bloggen.

Nu har jag ju gjort ganska många inlägg (lite över hundra faktiskt) och har kanske till och med hittat min rätta nisch på vad bloggen ska handla om. Så vad gillar du och vad gillar du inte? Och hur har du hittat mig? Om du vill är det bara att skriva nån rad i kommentarerna så skulle jag bli jätteglad. Puss!

Related Posts with Thumbnails

(13/10) Underbar liten kisse

Här är det inte mycket som händer men ändå är jag konstigt nog stessad. Pappa är i Solna idag och jag skulle så gärna följa med men vad ska man göra i Solna en hel dag när pappa jobbar och har med sig bilen? Det är ju jättefint i Solna och fota och bara gå runt och så, men det går inte en hel dag! Inte i den här kylan. På fredag ska han kanske dit igen. In till själva Stockholm. Då får jag och mamma se om vi hänger med.

Så idag jag ska nog bara vara hemma och kanske åka ut göra lite ärenden. Jag har nästan ingen mat alls hemma! Måste inhandlas snarast. Jag blev så glad för jag fick en kupong med en halvliter Sia-glass för 5 kr. Så det tackar jag inte nej till! Hoppas bara inte glassen är slut om många har fått hem samma kupong.... Förhoppningsvis får jag med mig glass hem! 5-kronorsglass... Som glassen på McDonald's som förr hette 5-kronorsglass. Nu när jag beställer den får jag säga "den där 5-6-7-8-kronorsglassen, tack", för de höjer alltid priset på den!

Här är en så gullig kisse jag såg på nätet. Och sen såg jag en annan underbar kisse. Den videon finns längre ner.





Related Posts with Thumbnails

(12/10) Åh vad kul!

Här är en artikel som också länkar till min The Road-video!!! Gud så kul! Nu har videon dessutom fått över 2000 hits! Yey! Jag kan fortfarande inte fatta att Viggo har sett den och gillar den..... Jag är så lycklig över det så jag kan inte ens beskriva hur underbart det känns..... Jag lägger upp videon igen, vetja! Här är den!



Related Posts with Thumbnails

(12/10) Tillbaka till Eden!

I så många år har jag väntat på att Tillbaka till Eden ska släppas på dvd i Sverige. Och snart kommer den! Äntligen! Jag älskar alla såna här 80-tals-serier á la Danielle Steel, Barbara Taylor Bradford och liknande.


Jag såg Tillbaka till Eden bara en gång när jag var mindre och den var så bra! Det ska bli så kul att se om den! När den började visas i tv4 Guld (som jag så klart inte har!!!) för nåt år sedan tänkte jag: "Jo, men det kanske hjälper serien att släppas på dvd" och nu kommer den släppas. Jag rekommenderar den verkligen.

Related Posts with Thumbnails

(12/11) The Road på bio i januari!!!!!!!


IGÅR FICK JAG ÄNTLIGEN REDA PÅ DET!!!!!
 

Att
och när The Road har biopremiär i Sverige!!!!!!!!!!!!! Yeeeeeeeeeeyyyyyy!!!! Jag har gått in på SF regelbundet och kollat.... och väntat..... och hoppats..... men nu är det klart!!!!!!!!!!!!!! 22 JANUARI!!!!!!! YEY! Jag var inte ens säker på om den skulle komma på svensk bio överhuvudtaget! Gud vad lycklig det gjorde mig!!! Här är sidan på SF.



Först ska jag se filmen själv. Jag får sitta där med mitt 10-pack näsdukspaket och inget får distrahera mig. Jag ska ta in alla scener och all musik och all dramatik och allt foto och alla känslor för första gången. Jag får aldrig uppleva den erfarheten igen - så det gäller att ta vara på det. Gud, jag kommer väl börja storböla när jag de kommer till stranden för då nån gång borde ju The Beach börja spelas. Herregud, vad vacker den är! 

Sen går jag på den igen och tar jag kanske med mig Kim. Och en annan gång vill pappa se den. Det här kommer bli så kul!

Jag har ofta tänkt så förut - att det är svårt att ta in nånting väldigt stort väldigt fort. Det får mig att tänka på en historia jag hörde nånstans ifrån om en munk eller nåt liknande som flugit en lång sträcka över jorden och inte kände sig...... komplett när han kom fram. Han kände tydligen av att de var onormalt för honom att ta sig så långt bort på så kort tid. Så han satt - tror jag - i flera dagar på flygplatsen efter han kommit fram och mediterade innan han kände sig klar att kunna börja sitt äventyr dit han var på väg. Han behövde väl.... komma ikapp med sig själv.

Så har jag själv känt när jag har flugit nånstans. Att det är lite onaturligt att färdas så fort. "Imorse var jag i Sverige och nu är jag på andra sidan jordklotet och ska fortsätta samma dag här". Det är ju förstås lite underligt, men jag har bara sett det som något positivt än så länge.

Så med The Road jag skulle vilja se en scen i taget och backa den och njuta igen innan jag kan ta nästa. Njuta av själva scenen, och så Viggo och allt. För första gången man ser en film kommer aldrig tillbaka. Men det går ju inte att backa en film på bio så jag får helt enkelt ta det lugnt och njuta så gott det går.

När trailern kom i somras hade jag planerat att vänta med att se trailern eller kanske inte se den alls. Men jag kunde bara hålla mig en knapp timme innan jag såg den...... Jag tvungen att se bara några sekunder i taget och komma ihåg att verkligen andas så jag inte skulle behöva åka till akuten p.g.a. andningsproblem!

När de 5 scenerna från filmen kom i september såg jag alla efter varann och skakade den närmaste timmen efteråt - så jag vet inte hur jag ska klara av hela filmen i ett svep........

Så nu är det bara att räkna ner dagarna!!!





Och som jag tidigare har berättat så kommer filmen till de amerikanska biograferna redan i november. Jag räknar ner till det också: 



Related Posts with Thumbnails

(11/10) RIP

Jag fick höra för inte så länge sedan att Stephen Gately, en av sångarna i Boyzone, har dött. Bara 33 år gammal. Han var på semester med sin man på Mallorca när han plötsligt avled igår lördag. Han gick tydligen och lade sig och sedan vaknade han helt enkelt aldrig upp. Men gud, så sorgligt. Jag hoppas de kommer reda ut vad som hände och sedan går ut med det i pressen. 




R.I.P. Stephen Gately
1976-2009


Related Posts with Thumbnails

(11/10) LOL!!!

Jag såg nyss senaste Grey's Anatomy och en scen var så otroligt kul! Sen ser jag att någon redan har redigerat den och lagt upp den på YouTube! LOL...... Här är den! Det är ingen fara att se den.... det finns inga spoilers. Bara en stor björn...... LOL....... och ett litet tjejskrik......



Related Posts with Thumbnails

(10/10) Att tävla

Jag har länge tyckt att det är lite konstigt hur man tävlar i olika sporter eller andra saker, som att sjunga eller liknande. Om vi tar friidrott som exempel, belönar vi de här människorna för vad, för att hoppa längst, högst eller att vara mest uthålliga? Jag vet inte om jag ser det nödvändiga i det.

Eller att tävla i sång, det har ju mest att göra med en medfödd talang att göra, inte nånting som vem som helst kan göra.


Vad är då det ultimata? Att få pris för nånting som man själv har jobbat sig fram till? Nåt som alla har möjlighet att bli bra på, men bara några få faktiskt blir? Nånting som verkligen gynnar andra? Ja, kanske. Det vore kanske mest beundransvärt att sträva efter att göra något som hjälper andra och behövs mycket förmåga och talang att göra? Så, Nobelpriset i inom fysik, kemi, medicin, litteratur och fredsarbete är sånt som andra borde se upp till. Sånt som förtjänar priser.

Men varför är det nödvändigt att ge folk priser i att kunna springa väldigt fort på 100 meter?

Upplys mig gärna!


Related Posts with Thumbnails

(10/10) Ja, tack!

Här är en del snygga saker som jag gärna skulle införskaffa.



Jättesnygg fotoram (45 kr) från
Kitsch.se




Inte alls så dum.... bok"-hylla"/bokmärke/krok för dina mysiga lässtunder. I en massa olika färger, 259 kr på
Favoritsaker.se




Party-kit HAPPY HOUR, 239 kr, också från Favoritsaker.se






Sååååå söta förkläden! 179 kr. Också från Favoritsaker.se





Så väldigt söta plåtburkar med texter som verkligen passar mig....! Set om 3. 159 kr på Favoritsaker.se

"I only have a kitchen because it came with the house"
"Both of us can't look good at the same time... it's me or the house"
"Housework can't kill you, but why take a chance?"


Related Posts with Thumbnails

(10/10) Dan Browns nya


Jag längtar verkligen till Dan Browns nya bok "Den förlorade symbolen" kommer ut, om lite mer än en vecka. Det ska bli så kul att läsa den. Jag har läst alla han skrivit tidigare som finns på svenska och jag har väntat så länge på den här senaste boken. Visst passar den snyggt ihop med de gamla?



Min favorit är självklart "Änglar och Demoner", följt av "I cirkelns mitt", som var överraskande bra. "Da Vinci-koden" är ju så ompratad så det är ganska svårt att tycka så mycket om den. Den är ok, helt enkelt. Men den känns ganska onödig efter hur man har läst om Robert Langdon i "Änglar och Demoner", som är otroligt bra och omöjlig att lägga ner! "Gåtornas Palats" var inte så himla bra som de andra, men den var så klart ändå läsvärd.

Jag såg en video om hur de har producerat böckerna. Det var ganska intressant faktiskt. De låser in alla böckerna med vakter dygnet runt! Här är videon:


Related Posts with Thumbnails

(10/10) Igår

Det blev ingen shopping med Kim igår så istället åkte jag hem till mina föräldrar och vi såg Idol och så. Och jag visade dem bloggen som de inte har sett förut.

Här är ett jättefint granathalsband jag fick av mamma för ett tag sedan när hon gick igenom gamla smycken. Visst är det läckert?!


Related Posts with Thumbnails

(9/10) Fredagsmys!!!

Jag är fredagsladdad till max! Jag och Kim ska ses på stan senare idag och kanske äta ute och shoppa lite och så. Yey! Och sen blir det väl att åka hem och mysa. Idol är det ju också! Det vill jag se. Fredagsmys! Som i reklamen.........


Related Posts with Thumbnails

(9/10) Men Who Stare At Goats

Jag såg den här trailern för ett tag sedan. Den verkade ganska lovande. Vad tycker du? Jag menar - bara rollistan är ju fantastisk, George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges och Kevin Spacey. Yey! Hoppas den är bra, också!

Det är så kul att höra McGregor prata amerikanska. Visst är det?

Jag valde inte HD för blir bilden så hackig då. Men vill du ha HD kan man ju ändå välja det. 



Related Posts with Thumbnails

(9/10) Pannkakor

Jag måste rekommendera de här frysta pannkakorna: 

  

De är nam nam! Riktigt smaskiga! Och så enkla att göra i ordning. Jag är en sån människa som knappt hittar till mitt kök och skrattar när jag hör tv-kockar säga att ett recept är enkelt (trots att det är otroligt invecklat......). Tv-kockarnas recept är INTE enkla! Kom igen...... att koka te är ENKELT! 

Fast jag skulle inte kunna göra te utan en micro! (Ärligt - hur gör man????). Min kompis Rosie skrattar ibland för att jag är så dålig i köket..... Men jag är stolt över det! Som att inte ha använt min ugn under de 3½ år jag bott i min lägenhet. Jag ÄR stolt över det.

Så jag rekommenderar de här pannkakorna till alla som är som jag! Och alla andra också förresten. Man bara lägger så många pannkakor man vill ha på en tallrik och värmer i X antal minuter i micron. DET är enkelt! (Det är fanimej enklare än att koka te i alla fall!)


Related Posts with Thumbnails

(8/10) True Blood vs. Twilight???



Den eviga frågan.... nädå... jag skojar bara.

Men ärligt talat, jag ÄLSKAR True Blood! Kan man älska både True Blood och Twilight???

Jag känner mig nämligen som en svikare om jag skulle överge mitt älskade True Blood för andra vampyrer..... Vad tycker du?

Jag funderar nämligen på att se Twilight. Är den verkligen bra?

Är Twilight eller True Blood bäst?

Related Posts with Thumbnails

(8/10) Borta

Gud vad trött jag är! Jag skulle kunna sova i hundra år känns det som. Det känns som att varje del av min kropp sugs till en magnet i golvet och hela jag dras nedåt som en trött pöl över min stol.

Finns det nånting bättre än att sova????


Related Posts with Thumbnails

(8/10) Station

Så här ser tunnelbanorna tydligen ut i Moskva...... wow!


Related Posts with Thumbnails

(7/10) HoV på fredag!!!


På fredag kommer en av Viggo Mortensens bästa filmer på tv, A History of Violence! Den börjar först kl. 00.25 (natten mellan fredag och lördag) i SVT1, men tro mig, den är VÄLDIGT sevärd. Viggo sa själv (år 2005) att filmen var den bästa han hade gjort.

Filmen är ett måste om man är ett drama-freak som jag är! Det är en långsamtgående, känslosam och vacker historia om Tom Stall och hans familj, som lever ett stilla liv i en småstad i centrala USA. Han är lyckligt gift med sin fru och de har två barn.

En dag kommer två män in på restaurangen som Tom Stall äger. De verkar lite skumma och snart är det uppenbart att de ska råna restaurangen. När de attackerar en servitris försöker Tom försvara sig och de andra så gott han kan och..... jag ska kanske inte berätta mer om vad som händer..... Rånet leder i alla fall till att en hel del saker nystas upp och det blir svåra beslut att tas av alla inblandade.

I rollerna ser vi Viggo Mortensen (så klart....), Maria Bello, Ed Harris och William Hurt. David Cronenberg har regisserat.

Jag rekommenderar verkligen den här filmen. Puss!


Related Posts with Thumbnails

(7/10) Så här vill jag ha det!


Related Posts with Thumbnails

(7/10) O boy.....

Imorse vaknade jag på HELT fel sida. Jag kunde inte ha varit mer förbannad på allt och alla. Så illa att jag skulle ha kunnat ringa upp alla som nånsin sårat mig och skrika åt dem så att deras öron brändes.... hihi..... Det var så här jag kände mig imorse:


Om jag såldes med en bruksanvisning skulle det stå: "Ur funktion utan 8 timmars sömn per natt". Och när jag är så här arg tänker jag bara på negativa saker, otoleranta personer och hemska företeelser. George W. Bush, Dick Cheney och Bill O'Reilly dök upp ett antal gånger.... Få saker gör mig så upprörd som människor med rent utsagt hemska värderingar. Men så försökte jag istället tänka positivt. På typ sånt här:





Löjligt positiva saker, men vad ska man göra när man är så otroligt förbannad? Så då tänkte jag - Viggo, då? Viggo gör alltid mig på bra humör. Den första bilden jag får i huvudet är så klart:  



Nej, det är inte en sån bild jag vill ha i huvudet nu.... Typiskt! Så då tänkte jag på den raka motsatsen - den här bilden:


Det var mer vad jag behöver just nu. 

Jag försökte spela lite mobilspel för att skingra tankarna. Tvättade håret. Läste lite bloggar. Så tiden gick och jag försökte tänka mer positivt och långsamt blev jag lite mindre förbannad. Nu är jag inte lika arg längre. Nu ska jag inte spruta eld på någon..... hihi.....

Idag ska jag ut och göra lite ärenden. Jag har inte varit ute på flera dagar för det har varit så spännande med allting..... vad ska man säga.... datamässigt, kanske. Hihi.... min hjärna har inga ord kvar! Jag är helt tom! Vi hörs senare. Puss!


Related Posts with Thumbnails

(6/10) The Road-nedräkning!

The Road har premiär för allmänheten i USA 25 november (för oss svenskar förmodligen vid jul/nyår). Tills dess är det bara att räkna ner........


                                                   

Related Posts with Thumbnails

(6/10) Idag

Jag är fortfarande lite borta i huvudet idag.... Allt spännande med Viggos förlag, Perceval Press som länkade till min video på YouTube (som nu har 1 106 visningar.... YEY!!!) gjorde mig så lycklig och glad att jag inte har kunnat tänka på annat på snart två dagar nu. Hur hittade Viggo videon och vad gjorde att han länkade till den....? Frågorna hopar sig och det finns inga svar. Jag är i alla fall tacksam för alla som har sagt gratulerat mig fast jag knappt gjort något för att förtjäna ett grattis. Jag har bara redigerat en liten video.

Det var länge sedan jag klippte film. Jag gjorde det jämt när jag hade en stationär dator som mina föräldrar har nu och då använde jag programmet ArcSoft Showbiz 2. Sedan jag bytte dator har jag inte fått nåt program att funka riktigt ordentligt.

Därför var det så kul att redigera den här videon av "The Beach" för att det var så länge sen sist. Nu använde jag programmet Nero Vision Essentials. Men jag har alltid älskar att redigera film. Jag gjorde det förr både på fritiden och i skolan, där jag gick mediaprogrammet. Mitt projektarbete i 3:an var att jag klippte en egen trailer av American Beauty. Sedan dess har jag knappt sett filmen alls eftersom jag dissekerade den totalt för att göra trailern. Trailern blev ganska bra och jag blev väldigt stolt. Det var länge sen jag såg den.... jag måste leta fram den. Annars så är det inte så mycket som händer. Jag försöker bara lugna ner mig efter de här spännande dagarna.


Related Posts with Thumbnails

(5/10) Viggo....

Världens mest fantastiska grej hände igår. Jag fick reda på att Viggo Mortensen, min största idol och den absolut finaste människan på jorden, hade sett min video på YouTube! Jag blev så lycklig när jag förstod det här så jag trodde jag skulle spricka.....

Viggo har ett förlag som heter Perceval Press och på PercevalPress.com har han länkat till min video av "The Beach" på YouTube... ja, det var jag själv som lade ut den. Jag ville inte råka illa ut ifall någon skulle hävda att jag hade använt någon annans musik och bilder, men kom igen.... det gör ju alla på YouTube! Men nu bryr jag mig inte!!! Jag är så himla glad att Viggo har sett min video!!!!!

Han vet ju inte att jag är ett sånt stort fan som lade upp videon, men ändå är det helt fantastiskt! Jag kunde inte sluta le på flera timmar (allvarligt!) igår kväll. Om du vill se Viggos länk till min video - gå in på PercevalPress.com och scrolla ner till bilden av "The Road".

Det här är ännu mer fantastiskt än när jag fick mina böcker och cd-sivor från Perceval Press och bara gapade när jag såg att paketet var skickat av Viggos bror, Walter (se tidigare inlägg).

Jag vet att jag alltid skriver så mycket i min blogg om Viggo fast bloggen egentligen ska handla om allt möjligt. Men jag bryr mig inte, för Viggo är allting för mig. Jag kan inte låta bli att skriva om honom. Det vore omöjligt. Så jag tänkte berätta om denna fantastiska människa så att alla kan förstå mer om vem han egentligen är.

De flest människor har nog hört talas om Viggo vid det här laget. Folk känner igen honom som Aragorn och kanske även i någon mer roll. Många känner till honom ännu bättre än så och har sett många av hans filmer och ser gärna en ny film om han är med i den.

Men Viggo är mycket mer än så. Han är så väldigt mycket mer! Jag har aldrig hört talas om någon människa med lika stark moral som honom. Han har ett lugn inom sig som är få förunnat. Han är alltid artig och trevlig och vid stunder väldigt blyg men inte alls blyg i andra stunder. Vi Viggoholics (som vi kallar oss....... LOL....), vet alla hur han kan vara mycket mindre blyg i intervjuer när han pratar spanska, till exempel. Han säger själv att man lättare pratar om känslor på spanska än engelska. Viggo är en världsmedborgare som trivs var han än befinner sig och var han än befinner sig trivs ALLA ANDRA med honom. Han reser väldigt mycket och har tidigare bott i Argentina och Danmark.



Viggo har lätt att lära sig språk och han pratar flytande engelska, spanska, danska och franska och förstår även fler språk ganska bra. Han tror på fred och gemenskap över allt annat och säger att desto mer människor reser omkring i världen, desto mindre krig skulle det finnas. Han vill ha så lite uppmärksamhet som möjligt på sig själv i media och kallas ibland "No ego-Viggo" för att han har en sån bra attityd. Han ger andra komplimanger men vill aldrig ha några tillbaka. Viggo har förmodligen de bästa prioriteringarna man kan tänka sig.

Jag älskar också hans vilda sida, han är inte alltid blyg. Han kan vara tvärtemot blyg vid andra tillfällen - nånting jag själv känner igen. Han kan vara ganska busig och lite galen andra gånger! Många gånger skrattar man högt åt hur rolig han kan vara! Han kan vara OTROLIGT rolig! Barnslig ibland men ändå väldigt mogen. Viggo är på alla sätt och vis - unik.

Framför allt är Viggo en fantastisk pappa till sin underbara son Henry. Han älskar att spendera tid med Henry och de gör också en massa konst tillsammans. Det är många gånger jag blir extra stolt över Viggo just för hans förmåga att vara en sån bra pappa till Henry. Det är förmodligen Viggos största styrka.

Jag fortsätter hela tiden förvånas över hur intellegent han är. Han skriver de mest invecklade skrivelser på PercevalPress.com och mycket politiska åsikter som han skriver om. Och du har ingen aning hur många citat vi fans har från Viggo. Det är förmodligen blandningen av hans intellegens och hans poetiska sida gör att han kan hur lätt som helst säga det mest fantastiska saker så att vi andra bara gapar. Han är verkligen.... vis. Här är ett citat:

"There's no excuse to be bored. Sad, yes. Angry, yes. Depressed, yes. Crazy, yes. But there is no excuse for boredom, ever."

Viggo är på alla sätt en sann konstnär. Han är en sån otroligt bra skådespelare och skriver poesi, fotograferar, gör musik och målar tavlor. Han är en sån människa som lever för konsten. När man tittar i hans böcker är det främsta som händer att man blir chockad hur någon kan ha så mycket inspiration och SPRIDA så mycket inspiration genom sin konst. Han får inspiration i naturen många gånger och är många gånger själv hellre än bland folk.

Som skådespelare är har Viggo en enorm talang. Han kan förmedla alla känslor möjliga i ansiktet utan att några ord ens behövs yppas. Som en journalist sa 2008 om Viggos skådespel; "That dude can say 5 different things with his face in one ten second take." Viggo går in i den roll han spelar så väldigt djupt innan och under en filminspelning så att han "blir" karaktären han spelar. Han gör otroligt mycket research innan en roll och läser allt han kan få tag i och samlar prylar som kan få honom att bli ett med sin roll.

Bara jag ser på Viggo så chockas jag över hans ögon som är djupa som två oceaner. Se bara på den här bilden - kan den här människan vara någon annan än den vänligaste själen på jorden?



Related Posts with Thumbnails

(5/10) DECEMBER!!!!!!!


TRUE BLOOD KOMMER TILLBAKA REDAN I DECEMBER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! AAAAAAAAAAH JAG ÄR SÅ LYCKLIG!!!!!!!!!!! Jag trodde säsong 3 skulle komma till sommaren men nu verkar den komma mycket tidigare! Fan vad kul! Jag längtar mig galen! Mer vampyrer åt folket!

 



UPDATE: Nej, jag hade fel. Tyvärr kommer True Blood tillbaka först till sommaren.... *snyft snyft*
Hur ska jag klara att vänta så länge???

Related Posts with Thumbnails

(5/10) Commander Keen 4



Är det någon som spelar Commander Keen 4? Jag älskar det och just nu är jag lite besatt. Jag spelade det när jag var liten och alltid på Easy. För nån vecka sedan klarade jag spelet på Medium och nu kör jag på Hard, men jag vet inte hur jag ska klara hela spelet! Det är hopplöst!

Eld-ön är hopplöst svår på hard-läget. Nån som har några tips? Hur dödar man de där jävla eldkastande filurerna???? De här:


På eld-ön är det fem såna här, tror jag, jättenära varann och man kan inte komma förbi dem! Jag tar gärna emot tips!

Jag känner mig ganska dum för det var först igår jag förstod att man kunde döda de här:


De är bara små prickar på marken som hoppar upp till storleken som den har här ovan när de kommer nära Keen. Man ska skjuta dem precis innan de attackerar en. Det är jätteläskigt!

De här äckliga blå eldsprutande sakerna är förmodligen de snabbaste fienderna och de är så dumma mot mig..... fy för dem!


De fulaste fienderna måste vara någon av de följande. Vem röstar du på? Pest eller kolera?


Den här tvåhuvudade fulingen eller...


...det här konstiga dumma hoppande huvudet?

 


Det finns också några karaktärer i spelet som inte gör någon skada mot Keen. I alla fall inte med flit.... Till exempel den här sötnosen...


...som stutsar omkring överallt, alltid med samma gulliga leende. Den hjälper en att nå högre upp ibland. Men den kan också putta Keen in i fiender eller annat farligt i banorna. Men aldrig med flit! Så jag gillar dem ändå!

Så här ser "världskartan" ut och här finns alla 17 banorna:



Pyramiden längst ner till höger går inte att gå till via världskartan så man får ta sig dig på ett annat sätt.... Här är en bild från inuti pyramiden:



Det här är början på den hemliga pyramiden, vilken förmodligen är den längsta banan av alla.

Ser du de där fula elaka blå filurerna som finns på varje trappsteg? Usch för dem! De hoppar mot mig jättefort och man måste spara spelet hela tiden. Men om man verkligen anstränger sig kan man ta alla dropparna och pistolerna och skjuta de gula fienderna och ändå komma förbi de blå utan att skjuta dem. De kan nämligen inte hoppa så högt så de kan inte hoppa uppåt i "trappstegen" - bara neråt. Och om man inte skjuter dem så sparar man ju ammo.

Längst ner är den svåraste delen. Man ska öppna den där turkosa falluckan i golvet och hoppa ner, och hela tiden undvika skott som kommer då och då från de gröna sakerna på väggen. Man ska döda den gula fienden, ta diamanten, använda diamanten i låset till vänster och hela tiden väja för skotten som kommer från vägen.

Jag spelade just det här ikväll men efter kanske 30 försök gav jag upp för idag - det känns hopplöst! Men jag har ju klarat det förut så jag borde klara det igen. Förr eller senare........

Nån dom har fått fusken att funka? Det där som kallas God Mode eller nåt hopp-fusk? Jag får igång fuskläget då man trycker A+2+enter, men inga av fusken. Fast jag fick igång ett fusk, det som man trycker B+A+T och får mer ammo och alla nycklarna och ett extra liv tror jag. 

Keen 4 är i alla fall ett jättebra spel som jag rekommenderar till alla! Spela också Keen 5 och 6, de är också väldigt bra. 4:an och 5:an, tror jag, är tillgängliga för gratis nerladdning. Jag älskar alla såna här gamla 90-tals-plattforms-spel! Hihi.... De är uråldriga.... men också urkul!

Här är en rolig del av Keen 4
, inuti en av de andra pyramiderna: (jag älskar att hoppa på de där flygande fienderna - man känner sig så stolt när man ÄNTLIGEN får tag i dem!)



Related Posts with Thumbnails

(4/10) Tankar om dofter


Jag älskar lukten av tunnelbana! Gör det mig konstig??? Det är ju en ganska ovanlig lukt. Jag älskar att gå in vid t-centralen vid plattan i Stockholm. Där under Åhlens City där man är en våning under vägen. Där kommer tunnelbanelukten mot en samma sekund som man går igenom dörrarna. Det är en jättemysig lukt tycker jag.

Eller hur det luktar när man går ut genom ytterdörren och känner luften ute. Det är ännu mer speciellt om det är tidigt på morgonen eller på kvällen efter det har blivit mörkt. Håller du med? Och förstås om det har regnat! Då är allting underbart. Färger och sånt också. Ibland när jag går ut och känner en annan luft än innan så måste jag bara blunda och ta ett djupt andetag och ta in den fantastiska luften så mycket jag bara kan.

Jag älskar också lukten av klor! Jag gillar att vara i simhallar bara för lukten. Och biltvättar eller bensin luktar också så gott. Gud vad sjuk jag låter! Vad som är lite konstigt är att det verkar lukta likadant i alla kyrkor. En väldigt mysig lukt. Det är väl en blandning av ljus och gammalt trä eller nånting.

Min mormor bor i Karlstad och när jag är och hälsar på henne går vi ibland ner till hamnen och där finns en Löfbergs Lila-skrapa som gör att det luktar gott kaffe överallt i närheten. Det är ganska konstigt faktiskt. Jag dricker inte kaffe - alla vill tvinga mig att lära mig men jag kommer aldrig gå över på er sida!!!!!! Men vissa gånger kan det lukta gott. Och vid kaffeskrapan i Karlstad blir jag inte sugen på kaffe - utan jag blir sugen på kokosbollar! Man har ju i lite kaffe i den smeten. Det är så mycket kaffe jag får i mig!

Har du märkt hur en familj får samma lukt? När man kommer hem till någon och känner en välbekant mysig doft som passar med den familjen. Man är nog van vid sin egen familjs lukt så man märker inte av den. Hemma hos min mormor och morfar fanns det alltid samma doft. Men jag blev faktiskt förvånad när jag en gång kom hem till mitt hus när jag bodde hos mina föräldrar. Mormor och morfar hade kommit dit och jag redan kände den mysiga doften av dem så fort jag kom in genom ytterdörren. Nån som har känt samma sak?

Related Posts with Thumbnails

(4/10) Nam nam....

Kanelbullens dag! Vi borde fira! Men jag har inga kanelbullar hemma och jag orkar nog inte gå ut och köpa heller. Du som mumsar på en kanelbulle idag - njut för mig också!


Related Posts with Thumbnails

(3/10) Om jag startade en egen religion.....



Skulle jag starta en egen religion
skulle vi alla medlemmar vara emot koriander, Madonna, särskrivninig och broccoli och vi skulle vara för ananas, hoppborgar, sudoku och att åka vattenrutschkana. Haha.... Vi skulle inte bry oss det minsta om olika teologiska frågor - bara ha kul!

Här är en utmaning för dig! Om du skulle starta en religion på skoj, vad skulle den handla om och vem skulle få vara med?


Related Posts with Thumbnails

(3/10) Bas

Tänkte bara lägga ut en bild på var jag sitter och knåpar ihop mina inlägg till bloggen. Här är mitt skrivbord.



Men nu har jag också min nya lykta som jag köpte på Kistagallerian på skrivbordet. Visst är den läcker?


Related Posts with Thumbnails

(3/10) På tal om regn...

Jo, jag har länge haft en tanke. Jag är väldigt känslig efter hur vädret är och jag har kommit fram till att vädret liknar hur människor känner sig.

Solsken är som leenden och skratt och att vara strålande glad. Allting känns uppåt och glatt och livet leker.

Att vara melankolisk eller sur eller deppig jämför jag med molnigt väder. Ingenting blir åstadkommet av varken deppigheten eller monlen. Och att det inte åstadkommer nånting gör en ännu mer deppig. Ond spiral.

Regn är som att gråta - befriande på något sätt och man mår bättre av det. Regn känns bättre än en endast molnig himmel. Att vara deppig är bara irriterande och man är så trött på det så man skulle hellre gråta - precis som jag föredrar regn över mulen himmel. Både regndropparna och tårarna blöter ner oss men det är värt - för man får nånting tillbaka.


Related Posts with Thumbnails

(2/10) Regn



Jag älskar när det regnar mot mitt fönsterbleck. Det låter så vackert. Det påminner mig alltid om när jag sov i husvagn på sommaren när jag var liten och att det var så mysigt. Senare flyttade vi till ett nytt hus och i mitt sovrum hade jag snedtak med ett takfönster och jag kunde höra samma ljud med regnet som smattrade mot rutan. Och nu låter det likadant i min lägenhet när regnet smattrar mot fönsterblecket.

Det gjorde det igår, eller nästan haglade lät det som. Det var stunder då jag nästan störde mig på regnet för att det lät så mycket och andra stunder började regnet avta och jag tänkte: ”är det allt du har att komma med?”. Jag liksom hejade PÅ regnet.... konstigt....

Jag älskar när det regnar. Och visst är det underbart att bada när det regnar på sommaren?



Related Posts with Thumbnails

(2/10) Grattis!

Grattis till Karolina och Tove som också gick vidare i Idol!
Jag tror nog att det var just de två som var bäst. Kul när rätt personer går vidare.


Related Posts with Thumbnails

(1/10) Kan Erik vinna Idol?


Ni såg väl Idol igår? Juryn älskade Erik, som tydligen är lite av en favorit även i folkets ögon, tror jag att jag har förstått. Jag däremot, har så svårt att skilja på alla dessa killar som ser likadana ut och jag lärde mig först nu att han hette Erik och hur han såg ut.

Jag fattar inte hur juryn kan tycka han är så många ljusår bättre än alla andra??? Jag hör ingen skillnad på hur bra sångröst folk har. Falskt? Fel tonart? Hur kan juryn ens uppfatta sånt när de hör olika bidrag? Jag kan bara bedöma deras energi och karisma och sånt, inte så mycket av själva sångförmågan.

Då är frågan, om man redan vid det här laget är så populär som Erik verkar vara - kan man vinna Idol? Eller har folk för höga tankar om honom och kommer de bli besvikna? Jag menar, man kan ju inte vara på topp i varje fredagsfinal. Så - är det kört om man blir populär för tidigt?


Related Posts with Thumbnails

(1/10) Oktober!

Hej igen! Idag är det plötsligt oktober! Gud så deprimerande..... beroende på hur man vill se det. Är glaset halvfullt eller halvtomt idag? Jag ska se det positiva..... försöka i alla fall... Jag älskar höstlöven, det gör jag. Så jag ska njuta av dem! Och jag njuter av The Beach från The Roads soundtrack (skrivet om i de senaste två posterna). Och sånt där, små saker i livet som kan göra en glad.

Och här kommer en annan sak om The Road (sorry, väldigt mycket om filmen de senaste dagarna.... men så är det bara!). Här är den nya postern för de som inte redan sett den.


Det här är tyvärr den bästa bilden jag har förutom i en video jag lade upp förut från Toronto. I den syns också postern bakom Viggo.

Jag gillar den här postern mer än de gamla tror jag. De är gråa och dystra, precis som filmen och boken ska vara. Men ändå var jag bara positiv när jag såg den här mer färgglada postern för första gången. Den är väldigt fin på nåt sätt.

Jag lägger upp de fem klippen från filmen igen för förra gången jag lade upp dem fanns de inte på YouTube. Här är de igen ifall du är intresserad. 












Jag älskar nr. 4! Jag måste ha sett den minst 25 gånger den senaste månaden. Jag älskar den! Viggos leende på slutet gör mig så jävla glad varje gång! Jag kan verkligen inte se den mannen le NÅNSIN utan att själv le och bli helt genomlycklig. Han är så fantastisk.

Related Posts with Thumbnails










RSS 2.0